MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το «Belfast» κι ο Μπράνα στο δρόμο για τα Όσκαρ

Λίγες οι νέες ταινίες αυτής της προβληματικής ελέω παγετού εβδομάδας όμως το «Belfast» του Κένεθ Μπράνα είναι η ταινία που όχι απλώς θα σας κλέψει την καρδιά αλλά προβλέπεται να παίξει γερά στο φετινή οσκαρική κούρσα.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Belfast

Είναι με βεβαιότητα η καλύτερη ταινία της καριέρας του Κένεθ Μπράνα. Το «Belfast» είναι μια αφοπλιστική εξομολόγηση αγάπης για τη γενέτειρα του αλλά και ένα συναρπαστικό πάρκο θαυμάτων με ατραξιόν το ιρλανδικό ζήτημα, την παιδική φαντασία, το μίσος που πυροδοτεί η θρησκεία, την ευλογία του κινηματογράφου, το βάλσαμο του πρώτου αγνού έρωτα και τη σημασία πραγματοποίησης κάποιων ονείρων όσο άπιαστα κι αν δείχνουν. Όλα αυτά μέσα από το πρίσμα της αυθεντικής ιρλανδικής ματιάς του δημιουργού της ταινίας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBelfast12.09.2018

Αζόρ, ο κώδικας του τραπεζίτη

Το «Αζόρ, ο κώδικας του τραπεζίτη» είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ελβετού Αντρέας Φοντάνα και αφορά σε μια σκοτεινή κατάβαση στα άδυτα του διεθνούς τραπεζικού συστήματος με όχημα ένα χαμηλότονο δράμα που συντελείται στην Αργεντινή του Βιντέλα το 1980.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑζόρ: Ο κώδικας του τραπεζίτη12.09.2018

Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας

Τέλος, το ντοκιμαντέρ της Ανζελίκ Κουτρούνης «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας» συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που κατέγραψε η προηγούμενη δουλειά της με θέμα και πάλι το νεοναζιστικό κόμμα που μπήκε στην Βουλή. Αυτή τη φορά η κάμερα της σκηνοθέτριας εστιάζει στα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με έμφαση στις λεπτομέρειες της πολύκροτης δίκης που ακολούθησε και οδήγησε στην καταδίκη των ηγετών του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρυσή Αυγή, υπόθεση όλων μας12.09.2018

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b