MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 6 παραστάσεις για το Σάββατο 15 Ιανουαρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Σάββατο 15 Ιανουαρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Μεταμόρφωση, του Φραντς Κάφκα στο θέατρο Πόρτα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η Μεταμόρφωση του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, φιλοξενείται για τρίτη χρονιά φέτος στο θέατρο Πόρτα και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Ένα σκηνικό σουπρεματιστικό, αφηρημένο, αποσπασματικό, όπου τα αντικείμενα και τα πρόσωπα μοιάζουν να ανατινάζονται και την ίδια στιγμή να μένουν ακίνητα σαν μια παλιά φθαρμένη φωτογραφία μιας μεγάλης έκρηξης. Μια θεατρική πράξη εξπρεσιονιστική αλλά όχι εκδηλωτική, ένα πολύ βαθύ συναίσθημα που καταπνίγεται, μηχανισμοί της νεύρωσης που καμία μορφή ψυχανάλυσης δεν μπορεί να κατανοήσει.
Σάββατο 15/1 στις 19:00.
Εισιτήρια: 12€, 10€ Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ, Άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφόρος Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλ: 2106465693
.

2. Φλανδρώ, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Φούρνος

Το Αθηναϊκό Μουσικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση Φλανδρώ – Το Αγνάντεμα και το Άνθος του γιαλού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο θέατρο Φούρνος, σε μουσική σύνθεση και σύλληψη της Φένιας Παπαδόδημα. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Η Φλανδρώ, η γυναίκα – βράχος, είναι ένας αρχαίος θρύλος. Μια γυναίκα που στοίχειωσε αγναντεύοντας το ανοιχτό πέλαγος, περιμένοντας τον άντρα της να γυρίσει. Τα πικρά της δάκρυα έγιναν θύελλα και χωρίς να το θέλει, έπνιξε τον αγαπημένο της.
Σάββατο 15/1 στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 12€, Φοιτητικό 10€, Μειωμένο (ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+) 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Τηλ: 2106460748
.

3. Το Τέρας και Εγώ, του Σταμάτη Μαλέλη, για έκτη χρονιά στο θέατρο Πρόβα

Για έκτη χρονιά το μπεστ-σέλερ του Σταμάτη Μαλέλη «Το Τέρας κι Εγώ» ανεβαίνει στο Θέατρο «Πρόβα» το Σάββατο 15 Ιανουαρίου . Η αληθινή ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία που ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με το θάνατο. Ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, την μάχη που δίνει ο ήρωας με την κατάθλιψη και τον πανικό, και τον τρόπο που τελικά λυτρώνεται.
Σάββατο 15/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€, 12€ (για ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές και συνταξιούχους), Τιμή προπώλησης: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πρόβα, Ηπείρου 39, Αθήνα 104 39
.

4. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, θα ανοίξει τη φετινή θεατρική σεζόν στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Σάββατο 15/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ Α Ζώνη 15€ Β Ζώνη (A Εξώστης) 10€ περιορισμένη ορατότητα . Φοιτητικό/Νεανικό: 13€ . Ανω των 65: 13€ . Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες. Προπώληση: ticketservices.gr. Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
..

5. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Σάββατο 15/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ Α Ζώνη 15€ Β Ζώνη (A Εξώστης) 10€ περιορισμένη ορατότητα . Φοιτητικό/Νεανικό: 13€ . Ανω των 65: 13€ . Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες. Προπώληση: ticketservices.gr. Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)
.

6. Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Coronet

Για δέκατη σεζόν και στο πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο Θέατρο Coronet ανεβαίνει ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.
Σάββατο 15/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18, 15, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Τέρας και Εγώ, του Σταμάτη Μαλέλη, για έκτη χρονιά στο θέατρο Πρόβα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b