MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 4 παραστάσεις για την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Cry, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Τέχνης

Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου, με τίτλο «Cry», παρουσιάζεται την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου και μόνο για δύο παραστάσεις, στη Σκηνή Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης. Στην κόψη του ξυραφιού, το «Cry» (κλάμα…; κραυγή…;) διερευνά καταρχάς τα όρια της ευγένειας. Τι συμβαίνει όταν η ευγένεια μας οδηγεί να ανεχτούμε καταστάσεις που δεν αντέχουμε; Πότε ακριβώς πεθαίνει η ευγένεια και γεννιέται η βία;
Παρασκευή 7/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 18 ευρώ | Μειωμένο: 16 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732
.

2. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Η φάρμα των ζώων, του Τζώρτζ Όργουελ στο θέατρο Ρεξ

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, ανεβαίνει την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Παρασκευή 7/1  στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα .Φοιτητικό/Νεανικό Πέμπτη: 10€ . Ανω των 65: 13€ . Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες . Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

3. Αιολική Γη, του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

«Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου στην σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη με τίτλο «Αιολική Γη». Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού Πέτρου, που παρέα με την αγαπημένη αδελφή του, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού.
Παρασκευή 7/1 στις 20:30.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 18€ Γενική Είσοδος 13€ Θέσεις περιορισμένης ορατότητας 10€. Προπώληση: n-t.gr.
Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

4. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» ανεβαίνει την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα.
Παρασκευή 7/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550
.

*Λόγω των έκτακτων συνθηκών, κάποιες παραστάσεις ενδέχεται ν’ ακυρωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετατίθεται την επόμενη σεζόν ο «Θείος Βάνιας» του Δημήτρη Καραντζά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b