MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Που θα κάνουμε Ρεβεγιόν; 10 αθηναϊκά εστιατόρια υποδέχονται το νέο έτος με gourmet μενού

Αυτά τα 10 fine dining εστιατόρια μας φέρνουν πιο κοντά στο πνεύμα των εορτών και διοργανώνουν τα καλύτερα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, για μία αξέχαστη εμπειρία.

Photo by Kraken Images on Unsplash
Photo by Kraken Images on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Φέτος το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς μας θα είναι και πάλι κάπως διαφορετικό από τα ωραία και ανέμελα ρεβεγιόν που απολαμβάναμε την προ-covid εποχή. Παρά την απαγόρευση της ζωντανής μουσικής και το χρονικό όριο μέχρι τις 2, εμείς δε θα πτοηθούμε και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε καλά και να υποδεχτούμε το 2022 με κέφι, χαρά και πάντα με προσοχή!

10 εστιατόρια θα κάνουν τις γιορτινές μας αποδράσεις παραμυθένιες, νόστιμες και ξεχωριστές, προσπαθώντας να μας κάνουν έστω και για λίγο να ξεφύγουμε από την περίεργη πραγματικότητα.

Από την Κηφισιά μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, αυτές είναι οι καλύτερες fine dining επιλογές για να βιώσουμε και την φετινή Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σαν μία ξεχωριστή εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ11 Κριτικοί κινηματογράφου ψηφίζουν τις καλύτερες ταινίες του 202112.09.2018

Artisanal Lounge & Gardens
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Artisanal

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Artisanal

Για το ρεβεγιόν μας δεν αρκεί μόνο ένα ποιοτικό εορταστικό μενού. Η γιορτινή ατμόσφαιρα πρέπει να πρωταγωνιστεί και στο Artisanal Lounge & Gardens, έχει σίγουρα την τιμητική της. Το fine dining εστιατόριο που δεσπόζει στην Κηφισιά, κλέβει εδώ και χρόνια τις εντυπώσεις κάθε μήνα του χρόνου, αλλά πάντα την Πρωτοχρονιά μας αφήνει μία διαφορετική αίσθηση.

Το μενού για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, είναι έτοιμο να μας ενθουσιάσει και να μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές ελληνικές γιορτινές γεύσεις, πάντα βέβαια με ένα ποιοτικό twist.

Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2108086111 (από τις 16:00μμ μέχρι τις 19:00μμ)

Moorings
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Moorings

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Moorings

Στην Μαρίνα Βουλιαγμένης, το Moorings πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα fine dining εστιατόρια, που εκτός από καλό φαγητό, προσφέρουν και αξεπέραστη θέα. Για το φετινό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, θα προσφέρει αυτά τα δύο με μία επιπλέον γιορτινή διάθεση.

Το χριστουγεννιάτικο μενού 6 πιάτων κοστίζει 79€ και περιλαμβάνει τις καλύτερες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μεταξύ τους. Στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς το θα επιχειρήσει νόστιμα, δημιουργικά και εορταστικά παντρέματα. Με 6 πιάτα και τιμή 95€, ξεχωρίζουμε τα macaron από μελάνι σουπιάς με καπνιστό σολομό, crème fraiche, κάρδαμο και μπρικ σολομού, το ιδιαίτερο Surf’ n’ Turf maki roll με καβουρόψιχα, και φυσικά το λαχταριστό γλυκό που θα σφραγίσει την εορταστική μας διάθεση, την mousse bitter σοκολάτας με φρούτα του δάσους και γρανίτα σαμπάνιας. Το μενού το υπογράφει ο chef Ανδρέας Σχοινάς.

Μαρίνα Βουλιαγμένης
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9670659, 210 8961310

Blends
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Blends

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Blends

Το Blends, ένα από τα στολίδια της Γλυφάδας και μία όαση του fine dining, υποδέχεται και αυτό τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με δύο λαμπερές γαστρονομικές βραδιές.  Ο Chef Κωνσταντίνος Λώλας, έχει ετοιμάσει δύο άκρως εορταστικά μενού, τα οποία υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες.

Η αλλαγή του έτους  στο Blends θα έχει ξεχωριστή γεύση και θα μας μείνει αξέχαστη. Με μενού έξι πιάτων στα 89€, δε θα χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για να περάσουμε μία όμορφη βραδιά.

Φοίβης 19 και Λαοδίκης, Γλυφάδα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 1821711

Aleria
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Aleria

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Aleria

Στο εορταστικό και αρχοντικό Aleria, η εμπειρία του fine dining είναι μοναδική και ο ταλαντούχος chef Γκίκας Ξενάκης είναι υπεύθυνος για αυτό. Επιπλέον, στο ρεβεγιόν μας, θα μπορούμε με 50€, να επιλέξουμε τα αντίστοιχα κρασιά που ταιριάζουν με τα πιάτα μας.

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα γίνουμε μάρτυρες ενός παντρέματος του κλασικού με το διαχρονικό αλλά και το σύγχρονο. Με μενού στα 115€, θα απολαύσουμε 5 πιάτα, από τα οποία ξεχωρίζουν για τις εορταστικές τους γεύσεις.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 522 2633

Agora Select

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Agora Select

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Agora Select

Το Agora Select βρίσκεται εδώ και χρόνια στις πρώτες επιλογές των Αθηναίων που θέλουν καλό φαγητό, σε προσιτές όμως τιμές. Τα δύο αυτά αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά του θα συναντηθούν και φέτος, για το ξεχωριστό ρεβεγιόν που θα διοργανώσει το fine dining εστιατόριο των Ιλισίων, που μας υποδέχεται πίσω από το ξενοδοχείο Hilton.

Για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς ο chef Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και η ομάδα του, μας ετοιμάζουν εκλεκτές γεύσεις, με τα ελληνικά προϊόντα να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή. Στο μενού των 65€ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 5 πιάτα, μέσα στα οποία βρίσκεται και η γαστρονομική έκπληξη του χοιρινού olive fed, με πουρέ από παστινάκι και σάλτσα porto.

Χατζηγιάννη Μέξη και Βεντήρη 9, Ιλίσια, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7252252

Βασίλαινας
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Βασίλαινας

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Βασίλαινας

Το παραδοσιακά σύγχρονο εστιατόριο Βασίλαινας έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 χρόνια πορείας στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας και αυτό το μαρτυρούν τόσο οι διακρίσεις του, όσο και οι άνθρωποι που το αγαπούν και το επιλέγουν σε κάθε τους στιγμή. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές κάθε έτους, είναι το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, που ο Βασίλαινας με χαρά φιλοξενεί εδώ και χρόνια στο χώρο του.

Για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το μενού περιλαμβάνει Σούπα (εσαλότ, κάστανο, χέλι), Ταρτάρ μόσχου (τοπιναμπούρ, τρούφα), Χριστόψαρο (σελινόριζα με πραλίνα φουντουκιού, kingoyster, σιναπόσπορος), Χοιρινό Ibérico (κόκκινο λάχανο, παντζάρι, ραβιόλια με τυρί Kυανό), Σοκολάτα (μους bitter σοκολάτας, αχλάδι, κρεμέμελιού,crumble τζίντζερ, σορμπέ μανταρίνι) και βεβαια Βασιλόπιτα. Ένα μενού που κοστίζει 100€, με δυνατότητα wine pairing στα 45€.

Βρασίδα 13, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7210501

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ολοκαίνουρια χριστουγεννιάτικα τραγούδια που αξίζουν μία θέση στην playlist μας12.09.2018

Manouka wine restaurant
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Manouka

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Manouka

Το Manouka wine restaurant με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη αλλά και τον Λυκαβηττό, γέμισε φωτάκια και στολίδια, και για να γίνει ακόμα πιο εορταστική η ατμόσφαιρά του, θα ανάψει το τζάκι του και θα μας περιμένει την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, να περάσουμε το ρεβεγιόν μας παρέα με τις γιορτινές επιλογές της chef Ελένης Αλειφέρη αλλά και τα οινικά ταξίδια που θα μας προσφέρει ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος..

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς το μενού θα κοστίζει 95€, και από τα πιάτα ξεχωρίζουν το φιλέτο ελληνικού τόνου, παναρισμένο με μαυροκούκι και άγρια χόρτα σωτέ, και το φιλέτο μαύρου χοίρου en croute, με ψητές γλυκοπατάτες. Όλα τα πιάτα και των δύο μενού συνοδεύονται με το κατάλληλο κρασί, που αναδεικνύει τις γεύσεις τους.

Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3241814

NJV Athens Plaza
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ N.J.V Athens Plaza

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ N.J.V Athens Plaza

Το NJV Athens Plaza, στην Πλατεία Συντάγματος, έχει διοργανώσει για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, απολαυστικούς γευστικούς συνδυασμούς, που συνδυάζονται μοναδικά με την εορταστική ατμόσφαιρα που θα συντροφεύει τα ρεβεγιόν μας, στις Αίθουσες Δεξιώσεων του.

Στο NJV Athens Plaza, το buffet θα έχει την τιμητική του, και κάθε εορταστικό πακέτο περιλαμβάνει διαφορετικές γαστρονομικές και vegan επιλογές από τον chef και μία φιάλη κρασί. Το πακέτο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς κοστίζει 135€, ενώ όλα τα γλυκά του buffet είναι διά χειρός του Pastry Chef Διονύση Αλέρτα.

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 2, Σύνταγμα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3352400

Saint George Lycabettus
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Saint George Lycabttus

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Saint George Lycabettus

Το 5 αστέρων ξενοδοχείο της Αθήνας, με πανοραμική θέα της πόλης που κόβει την ανάσα, θα μας φιλοξενήσει και φέτος για το ξεχωριστό και άκρως παραδοσιακό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς του. Στολισμένο γιορτινά και με διάθεση εορταστική, το Saint George Lycabettus υποδέχεται τους καλεσμένους του την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με όμορφη μουσική και δύο μοναδικά μενού των executive chef Βασίλη Μήλιου και Geoffrey Rembert, που μυρίζουν Ελλάδα.

Με όνομα New Years Golden Glam Dinner, στο ρεβεγιόν της Παραμονής Πρωτοχρονιάς θα βάλουμε τα γιορτινά μας και με 200€ το άτομο θα δοκιμάσουμε 6 πιάτα μοναδικής γαστρονομικής ταυτότητας, παρέα με την live μουσική των The Velvet Project.

Κλεομένους 2, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7416191

Βαρούλκο Seaside
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Βαρούλκο

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Βαρούλκο

Το Bαρούλκο Seaside που τραβάει τα βλέμματα εδώ και χρόνια στην Ακτή Κουμουνδρούρου, φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους λάτρεις των θαλασσινών, και όχι μόνο, για ένα μοναδικό ρεβεγιόν, δίπλα στο γαλάζιο τοπίο του Μικρολίμανου.

Στο μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, θα μας εντυπωσιάσει το αρνί με μαύρο σκόρδο, κρέμα μπρόκολου και σύγκλινο Μάνης, και φυσικά το λαχταριστό γλυκό, με mousse λευκής σοκολάτας, κομποτέ πράσινου μήλου, μπισκότο αμυγδάλου και παγωτό κάστανο, σε ένα μενού των 110€.

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5228400

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια είναι τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια; 10+1 σειρές που ξέρουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b