MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

10 ολοκαίνουρια χριστουγεννιάτικα τραγούδια που αξίζουν μία θέση στην playlist μας

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν νέα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία «ευελπιστούν» να προστεθούν στις λίστες μας με τα καλύτερα τραγούδια για τις γιορτές. Ποια τα κατάφεραν φέτος, και ποια όχι;

Tima Miroshnichenko/Pexels
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Κάθε χρόνο κάποιοι, ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, αρχίζουν να ακούν τα γνωστά και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Από το «Last Christmas» μέχρι και το «All I Want for Christmas Is You», όλα αυτά τα νοσταλγικά τραγούδια φιγουράρουν στην κορυφή του γιορτινού μας playlist κάθε χρόνο.

Αν όμως φέτος έχετε βαρεθεί τα ίδια και κάπως τετριμμένα πλέον, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, εμείς σας έχουμε την λύση για να «σπάσετε» την ρουτίνα και να ακούσετε τα ολόφρέσκα τραγούδια που κυκλοφόρησαν φέτος. Από το καλύτερο, μέχρι και το… όχι και τόσο καλό, αυτά είναι τα 10 νέα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που γνωρίσαμε φέτος και κάποιοι εντάξαμε στις playlists μας, ελπίζοντας να μάς βάλουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

Merry Christmas: Ed Sheeran-Έλτον Τζον

Το 2021 ήταν ομολογουμένως μία από τις καλύτερες χρονιές του Ed Sheeran και μάλλον αποφάσισε να την σφραγίσει με ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Σε αυτό τον βοήθησε ο Έλτον Τζον και μαζί δημιούργησαν το «Merry Christmas», ένα άκρως γιορτινό και κάπως νοσταλγικό τραγούδι. Το βίντεο κλιπ είναι και αυτό εξίσου χριστουγεννιάτικο και διασκεδαστικό, με τις αναφορές στην προηγούμενη και αρκετά δύσκολη χρονιά να φαίνονται απολαυστικές και αστείες, γιατί καλό είναι να γελάμε με τα κακώς κείμενα και να μην τα αφήνουμε να μάς στενοχωρούν.

Christmas Isn’t Cancelled, Just You: Κέλλυ Κλάρκσον

Μάλλον η Κέλλυ Κλάρκσον αποφάσισε να γράψει ένα επίκαιρο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, καθώς το cancel culture καλά κρατεί, και ειδικά φέτος. Εν μέρει, κατάφερε να δημιουργήσει ένα «πιασάρικο» χριστουγεννιάτικο τραγούδι, καθώς με την δική της φωνή δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος, και σίγουρα σχεδόν όλοι νιώσαμε πως το 2021 θα θέλαμε να «ακυρώσουμε» ένα άτομο που μάς έκανε την ζωή λίγο πιο δύσκολη. Και όπως μας λέει η Κέλλυ για αυτόν που τόσο πολύ θέλει να «ακυρώσει» από την ζωή της: «Κατέστρεψες όλα όσα αγαπώ, αλλά δεν θα μου πάρεις και τα Χριστούγεννα». Και σωστά τα λέει!

Fall in Love at Christmas: Μαράια Κάρεϊ-Khalid-Kirk Franklin

Η Μαράια Κάρεϊ είναι αδιαμφισβήτητα η βασίλισσα των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και σκέφτηκε να το επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά, με την βοήθεια όμως των εκπληκτικών στα φωνητικά Khalid και Kirk Franklin. Οι αρμονίες, τα φωνητικά, η gospel χορωδία και η φωνή της Μαράια. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα από τα καλύτερα τραγούδια για να ακούσουμε δίπλα στο στολισμένο δέντρο μας και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας αυτό, ακόμα και αν μισεί τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Να τα πούμε;»: Τα κάλαντα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα12.09.2018

It Was A… (Masked Christmas): Τζίμι Φάλον-Αριάνα Γκράντε- Fallon-Ariana Grande-Megan Thee Stallion

Παρόλο που μάλλον ξεκίνησε σαν παρωδία, το τραγούδι της διασκεδαστικής αυτής παρέας είναι ειλικρινά «πιασάρικο», με διασκεδαστικό βίντεο κλιπ και γεμάτο αναφορές στην πανδημία, υπενθυμίζοντας σε όλους να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου τους.  Βασικά, θα το χαρακτηρίζαμε ένα τραγούδι μνεία στα προηγούμενα δύο χρόνια, που με τις μάσκες μας παρέα τα κάναμε όλα και όπως μάς τραγουδάει και η Αριάνα Γκράντε, το 2022 ελπίζουμε να μην είναι το ίδιο!

Walking In The Air: McFly

Ένα cover που δεν ξέραμε πως χρειαζόμασταν, και όμως οι McFly κατάφεραν να κάνουν το παλιό και αγαπημένο τραγούδι από την ταινία Ο Χιονάνθρωπος, Walking In The Air, πιο σύγχρονο, με τον δικό τους punk τρόπο και να το επαναφέρουν φέτος τα Χριστούγεννα.

Kiss Me It’s Christmas: Leona Lewis-Ne-Yo

Η μαγευτική φωνή της Leona Lewis μάς ταξιδεύει σε κάποια πιο παλιά και αρκετά νοσταλγικά χρόνια, ειδικά όταν συνδυάζεται με αυτή του Ne-Yo. Μόνο και μόνο για το ταξίδι αυτό στον χρόνο το τραγούδι είναι σίγουρα επιτυχημένο, αλλά τελικά είναι και πραγματικά ωραίο. Σίγουρα αξίζει μία θέση στην ανανεωμένη λίστα μας.

Home To You (This Christmas): Sigrid

Μετατρέποντας το δικό της κομμάτι «Home To You» του 2019 σε μία χριστουγεννιάτικη εκδοχή η προσπάθεια της Sigrid να φέρει στην καριέρα της και ένα εποχιακό hit, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Άνετα θα μπορούσαμε να το ακούσουμε σε μία χριστουγεννιάτικη διαφήμιση, ή απλά όταν θα καθόμαστε με την ζεστή μας σοκολάτα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, νιώθοντας μία γλυκιά νοσταλγία…

Krampus: The Lathums

Με το «Krampus» τους, οι The Lathums βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στην συλλογή των αντι-χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Γιατί είναι ωραία και τα χριστουγεννιάτικα γεμάτα χαρά και αισιοδοξία τραγούδια, αλλά μία αλλαγή όλοι την χρειαζόμαστε. Ο σκανδαλιάρης Κράμπους, ο δαίμονας της σκανδιναβικής μυθολογίας, που παραμονεύει κάθε Χριστούγεννα για να τιμωρεί τα κακά παιδιά και να τα πάρει μαζί του, είναι μάλλον αρκετά παρεξηγημένος. Αυτό υποστηρίζουν και οι The Lathums και μάς συνεπαίρνουν με τον ρυθμό τους, τραγουδώντας μας έναν… καθόλου αισιόδοξο ύμνο για τα Χριστούγεννα.

How Christmas is Supposed to Be: Gary Barlow-Sheridan Smith

Αυτό το τραγούδι είναι από τα όχι και τόσο καλά που λέγαμε στην αρχή. Οι δύο τραγουδιστές, αλλά και όποιος έγραψε τους στίχους, επέλεξαν να μιλήσουν για τις μικροδιαμάχες που μπορεί να προκύπτουν τα Χριστούγεννα και για τα θέματα στα οποία δεν συμφωνούν όλοι σε ένα οικογενειακό τραπέζι, όμως λόγω των ημερών πρέπει να αφήνουμε όλα τα αρνητικά στην άκρη και να ενωνόμαστε σε ένα κλίμα αμοιβαίας αγάπης και κατανόησης. Ωραία ιδέα, υπέροχες φωνές σε ένα αστείο βίντεο κλιπ, αλλά συνολικά μία όχι και τόσο καλή εκτέλεση, που δεν νομίζουμε πως θα την ακούμε κάθε χρόνο στολίζοντας το δέντρο μας.

Little Things: ABBA

Με την επιστροφή των ABBA να χαροποιεί ιδιαίτερα όλους τους μουσικόφιλους, το νέο χριστουγεννιάτικο τραγούδι τους κάποιοι το περίμεναν με χαρά, άλλοι με δυσπιστία. Τελικά, μάλλον κέρδισαν οι δύσπιστοι, καθώς το τραγούδι είναι κάπως… άβολο, όπως και το βίντεο κλιπ του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια είναι τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια; 10+1 σειρές που ξέρουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b