MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη και online: 19 προτάσεις για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

Μπορεί ο χρόνος μέχρι τον ερχομό της πιο αγαπημένης γιορτής μικρών και μεγάλων να κυλάει αργά, ωστόσο, οι πολιτιστικές δραστηριότητες της Τετάρτης τόσο στην πόλη όσο και στο διαδίκτυο υπόσχονται να μας βάλουν σε φουλ εορταστικό κλίμα και να μας χαρίσουν κάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Παλιό καΐκι στη Βιστωνίδα 2010-2016. Ακρυλικό και κάρβουνο σε καμβά 150 x 200 εκ. |Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του: Ατομική έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα στο μουσείο Β&Ε Γουλανδρή
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Υπαίθριο σινεμά στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα!

Το Athens Open Air Film Festival και ο Δήμος Αθηναίων στολίζουν με κινηματογραφική μαγεία την εορταστική Αθήνα μέσα από έξι υπαίθριες προβολές που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά μέρη της πόλης, από το Θησείο στην Κυψέλη και από τον Κολωνό στο Ζάππειο. Κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια, πολυαγαπημένα φιλμ που έχουμε συνδέσει τρυφερά με τις γιορτές και γευστικές εκπλήξεις θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους θεατές στη φαντασμαγορία των Χριστουγέννων. Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Κυψέλη, θα προβληθεί, στο πλαίσιο της «Νύχτας Πολιτισμού», η ταινία «Τραγουδώντας στη Βροχή» των Τζιν Κέλι και Στάνλεϊ Ντόνεν (1952).
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ
Είσοδος με δελτία εισόδου. Προκράτηση εδώ

2. Athens Video Dance Project: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών και Παραστάσεων Χορού στον Τριανόν και το Θέατρο Olvio

Το AVDP12 (Athens Video Dance Project) έρχεται στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου, 2021 στον κινηματογράφο Τριανόν (20-22 Δεκεμβρίου) και στο θέατρο Olvio. Στο πλαίσιο του AVDP12_trianon, θα προβληθούν 117 έργα μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους από 36 χώρες, θα φιλοξενηθούν δύο παραστάσεις χορού, μία της Πετρίνας Γιαννάκου και μια των Julyen Hamilton & Μαρία Πίσιου, θα παρουσιαστούν έργα χορού από το POOL Internationales Tanz Film Festival Berlin, Lago Film Festival, Festival Quartiers Danses, CINEDANS, Moovy Tanzfilmfestival και Films.Dance. Επίσης, θα λάβουν χώρα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του AVDP12 και δύο σεμινάρια από τους Ιωάννη Καρούνη (PERFOMANCE lab) με θέμα την perfomance στο δημόσιο χώρο και Sarah Möller από το POOL Internationales TanzFilmFestival Berlin με θέμα το videodance (online).
20-22 Δεκεμβρίου
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα και Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός.

3. Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό: Η ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου διαθέσιμη online

H ταινία  του Γιώργου Γεωργόπουλου «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό», από σήμερα προβάλλεται στην πλατφόρμα VoD της Videorama και στην streaming υπηρεσία της Viva. Η ταινία του Γ.Γεωργόπουλου, πιο επίκαιρη από ποτέ, και υπό μία έννοια προφητική, είναι μια μαύρη κωμωδία με θέμα έναν θανατηφόρο ιό που γρήγορα λαμβάνει  διαστάσεις στην χώρα μας. Πρωταγωνιστεί ο Όμηρος Πουλάκης στον ρόλο του  Άρη, ενός πετυχημένου στελέχους μιας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά  όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του, του μετέδωσε τον ιό αρχικά…
Viva.gr: Εισιτήριο: 3.90€ | Παρακολουθήστε την ταινία εδώ
Videorama: Τιμή ενοικίασης: Από 1.90€ | Παρακολουθήστε την ταινία εδώ

4. Γιορτές με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες νέων σκηνοθετών μας ταξιδεύουν στο folk horror της ελληνικής επαρχίας,  μας αποκαλύπτουν την άτεγκτη, ταξική κοινωνία των μελισσών και των κηφήνων, φωτίζουν τα τραύματα των παιδιών και τα λάθη των γονιών, εικονοποιούν ρεμπέτικα τραγούδια της φυλακής και παρουσιάζουν με χιούμορ σουρεάλ καταστάσεις. Από 16/12, και για μία εβδομάδα, προβάλλεται το «Ίσκιωμα» (15′) του Κώστα Γεραμπίνη στην απογευματινή προβολή (19:00): Ένας κτηνίατρος καλείται σε απομονωμένο αγρόκτημα της ελληνικής επαρχίας για να εξετάσει τον μυστηριώδη θάνατο ενός κριαριού.
16-22 Δεκεμβρίου | Κάθε μέρα στις 19:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

5. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧmas TV Guide: Όλες οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα δούμε σε τηλεόραση και πλατφόρμες12.09.2018

6. Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του: Ατομική έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα στο μουσείο Β&Ε Γουλανδρή

Παλιό καΐκι στη Βιστωνίδα 2010-2016. Ακρυλικό και κάρβουνο σε καμβά 150 x 200 εκ.

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα θα φιλοξενήσει από τις 22 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 3 Απριλίου 2022 έκθεση έργων του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα, με τίτλο «Σωτήρης Σόρογκας – Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του». Στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή θα παρουσιαστούν 20 περίπου έργα, τα περισσότερα μεγάλων διαστάσεων, που καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής πορείας του ζωγράφου, μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες. Σε μια εποχή αμφισβήτησης των παραδοσιακών αξιών, ο Σωτήρης Σόρογκας ήταν και παραμένει ένας λόγιος ζωγράφος, στο έργο του οποίου συνυπάρχουν η θεωρία και η πράξη, η ύλη και το πνεύμα. Η λιτή χρωματική γκάμα κυριαρχεί στον ζωγραφικό κόσμο που έχει δημιουργήσει, ο οποίος ισορροπεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το λευκό και το μαύρο.
Διάρκεια Έκθεσης: Από Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 έως Κυριακή 3 Απριλίου 2022
Είσοδος: Ελεύθερη είσοδος
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή: 10:00-20:00, Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα. Τ: 210 7252895 | goulandris.gr

7. O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και η Αrt Αthina συμμετέχουν στη «Νύχτα Πολιτισμού» του Δήμου Αθηναίων

Glory days: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Skoufa

Δύο ξεχωριστές βραδιές γεμάτες τέχνη θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι επισκεφθούν το κέντρο της Αθήνας, καθώς 28 αίθουσες τέχνης όχι μόνο θα είναι ανοικτές εκτός ωραρίου για να υποδεχτούν το κοινό, αλλά και οι καλλιτέχνες θα είναι παρόντες για να συνομιλήσουν με τους φιλότεχνους και να τους μυήσουν στο έργο τους. Οι γκαλερί που συμμετέχουν στη Νύχτα Πολιτισμού είναι: a.antonopoulou.art, agathi-kartalos, Alibi Gallery, Alma Contemporary Art Gallery, Argo Gallery, Art Appel Gallery, Art Zone 42, Artower,Agora, Astrolavos Art Galleries, Athens Art Gallery, BERNIER/ELIADES ,Cheapart, Citronne Gallery, gallery, ekfrasi-yianna grammatopoulou, Evripides Art Gallery, Gallery «7», Ersi Gallery, Ikastikos Kiklos DL, Ikastikos Kiklos Sianti, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries, Peritechnon Karteris, Rebecca Camhi gallery, Roma Gallery, Skoufa Gallery, The Breeder, Technohoros Art Gallery.
Το ραντεβού έχει οριστεί για την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου από τις 17.00 έως τις 20.00.
Πληροφορίες και στην ιστοσελίδα www.athensculturenet.com.

8. CHEAPART ATHENS 2021

Η 26η CHEAPART εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στις 15:00, στο ιστορικό κτίριο της Πλατείας Εξαρχείων, εκεί όπου για πρώτη φορά το 1995 άνοιξε τις πόρτες της. Από τις 12 – 23 Δεκεμβρίου, δεκάδες καλλιτέχνες θα προβάλλουν την προσωπική τους δουλειά, ενώ θα βρίσκονται στην έκθεση για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με το φιλότεχνο κοινό. Παράλληλα, Ο πρώτος όροφος της CHEAPART θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά έκθεση με έργα κεραμικής επιλεγμένων καλλιτεχνών. Ο θεσμός και οργανισμός CHEAPART συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια συνεχούς πορείας στην έρευνα του πειραματικού έργου τέχνης και την ανοιχτή σχέση και εμπλοκή τόσο με την εικαστική κοινότητα, όσο και με το κοινό σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Διάρκεια: 12 – 23 Δεκεμβρίου, 2021
Ώρες: Δευτέρα – Κυριακή, 14:00 – 21:00
CHEAPART, A. Μεταξά 25. 106 81 Αθήνα.

9. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 ταινίες μικρού μήκους που θα δούμε στο TV5MONDE τις ημέρες των γιορτών12.09.2018

10. Δέκα αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου διαβάζουν 10 σπουδαία κείμενα στον Αθήνα 9.84

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Αθήνα 9.84 και του Athens Culture Net, προσκαλεί 10 γνωστούς ηθοποιούς σε 10 αναγνώσεις, μέσα από 10 βιβλιοπωλεία για 10 ραδιοφωνικές μεταδόσεις. Από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι αναγνώσεις θα μεταδίδονται live από τον Αθήνα 9. 84  στις 6 το απόγευμα. Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η Φιλαρέτη Κομνηνού διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο «Μ Train» της Pattie Smith (Εκδόσεις Κέδρος)  στο Βιβλιοπωλείο Λεμόνι (Ηρακλειδών 22, Θησείο, Αθήνα).
Τετάρτη 22/12, 18:00
Ακούστε live τις αναγνώσεις εδώ

11. Ιστορίες για τα Χριστούγεννα II: Παρασυρόμαστε στη μαγεία των γιορτών μέσα από τις εορταστικές διαδικτυακές αναγνώσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο αναγνώσεων με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα ακόμα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία. Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς μάς προσκαλούν να αφεθούμε ξανά στη μαγεία των γιορτών διαβάζοντας αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Διαθέσιμες από 20 Δεκεμβρίου 2021 έως 10 Ιανουαρίου 2022
Απολαύστε τις αναγνώσεις εδώ

12. Charles Dickens – Ο συγγραφέας των Χριστουγέννων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες και εφήβους άνω των 13 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει σε όλους τους χώρους του μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια. Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί η δράση για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά άνω των 13 ετών, «Charles Dickens: Ο συγγραφέας των Χριστουγέννων». Οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης θα ερευνήσουν τη ζωή και τα βιβλία του συγγραφέα Charles Dickens -το έργο του οποίου έχει ταυτιστεί με την περίοδο των Χριστουγέννων – και θα γνωρίσουν καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσης στη βικτωριανή Αγγλία.
Τετάρτη 22/12, 17:00
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 8846021 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 15.00).
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης, Αθήνα. Τηλ: 21 0884 6011 | http://www.opanda.gr/

13. Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα και  διοργανώνει, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, εορταστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικά: «Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες» (ώρα 12:00). Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για οικογένειες (ώρα 18:00), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ. Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων  (ώρα  19:00): Το γιορτινό εργαστήρι συμπληρώνει η προβολή της τρυφερής ταινίας «Το αστέρι των Χριστουγέννων», σε σκηνοθεσία Timothy Reckart (The Star, ΗΠΑ, 2017, 86΄, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά).
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και  κρατήσεις καλέστε στο τηλ. 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος. Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

14. Νύχτα Πολιτισμού στην Αθήνα με δεκάδες δωρεάν εκδηλώσεις

ΕΜΣΤ- @Olympianna Miliaki

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, ημέρα που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του χειμώνα, ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας, στη μεγάλη γιορτή της πόλης, τη «Νύχτα Πολιτισμού». Περισσότεροι από 50 πολιτιστικοί φορείς και γκαλερί της Αθήνας θα ανοίξουν τις πόρτες τους, από νωρίς το απόγευμα έως και αργά το βράδυ για να υποδεχθούν το κοινό. Θέατρο, μουσική, προβολές, video art, σινεμά, αναγνώσεις, εκθέσεις, ξεναγήσεις και νυχτερινή βόλτα στις γκαλερί είναι ανάμεσα στις επιλογές που έχουν οι Αθηναίοι τη νύχτα του χειμερινού ηλιοστασίου, ενώ τα «φώτα» του πολιτισμού θα παραμείνουν ανοιχτά και μετά την 21η Δεκεμβρίου, με επιπλέον δράσεις, την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

15. Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Τέχνης επιστρέφει για 3η χρονιά στο ΜΕΠΤ

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει στις 21 και 22 Δεκεμβρίου το 3ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar Τέχνης και μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στους χώρους του πραγματοποιώντας τις χριστουγεννιάτικές αγορές μας και ενισχύοντας το έργο του. Στο φετινό bazaar θα βρούμε ξεχωριστά δώρα σε τιμές έκπληξη: Έργα τέχνης από σημαντικούς δημιουργούς, μεταξοτυπίες, αφίσες, κάρτες, ημερολόγια και άλλα αντικείμενα.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 10.00 – 20.00 και Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 10.00 – 20.00.
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, Πλάκα, Αθήνα. Τηλ: 210 3312 621 & 210 33 12 750. Ε: [email protected]. | www.childrensartmuseum.gr

16. Τριήμερο εορταστικό bazaar βιβλίου στην Πλατεία Εξαρχείων

Η Βιβλιοθήκη Bibliotheque μας προσκαλεί 21-23 Δεκεμβρίου σε ένα τριήμερο εορταστικό bazaar βιβλίου στην Πλατεία Εξαρχείων. Για τρεις ημέρες τα χριστουγεννιάτικα φώτα στον πιο αγαπημένο τόπο αναφοράς και συνάντησης στην πόλη ανάβουν κάνοντας την καθημερινότητα μας λίγο πιο φωτεινή και αισιόδοξη. Το τελευταίο bazaar για τη φετινή χρονιά θα περιλαμβάνει Λευκώματα και εκδόσεις Τέχνης, βιβλία πολιτικής σκέψης, δοκίμια και μελέτες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους εκδοτικούς οίκους που συμμετέχουν στο bazaar εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

17. Δήμος Αθηναίων: Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά φέρνουν τη μαγεία των γιορτών στις αθηναϊκές πλατείες

Το πνεύμα των Χριστουγέννων επισκέπτεται όλες τις γειτονιές της Αθήνας, από την Αχαρνών και την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι και το Γουδή, οι οποίες θα φιλοξενούν Χριστουγεννιάτικα Χωριά, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Άγιος Βασίλης και τα Ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους, από 17 Δεκεμβρίου 2021 έως 7 Ιανουαρίου 2022, στις Πλατείες Μεσολογγίου στο Παγκράτι, Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, Αθανασίου Διάκου στα Θυμαράκια στα Κάτω Πατήσια, Βικτωρίας στην Κυψέλη, Αγίου Θωμά στο Γουδή και στο Πάρκο Ναθαναήλ Αγίου Ελευθερίου, για να χαρίσουν στους μικρούς μας φίλους όμορφες στιγμές  με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, γλυκό-κεράσματα, Christmas hand painting και πολλές ακόμη δράσεις για όλη την οικογένεια. Ανάμεσά τους θα κυκλοφορεί ένας πολύχρωμος θίασος από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέττες, ταχυδακτυλουργούς ενώ εκεί θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Ώρες λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών: 11.00-19.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Πληροφορίες στο www.opanda.gr
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων στο cultureisathens.gr.

18. Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά στο Πεδίο του Άρεως με την Περιφέρεια Αττικής

Το Πεδίο του Άρεως ντύνεται χριστουγεννιάτικα και περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του για να το γιορτάσουν. Αυτά τα Χριστούγεννα η Περιφέρεια Αττικής έχει ετοιμάσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, δωρεάν για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις. Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου: 16:00 Συναυλία με τον Χάρη Πανόπουλο και 17:00 Συναυλία με την Ερωφίλη και την Ορχήστρα Smyrna.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

19. «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821»: Η μουσική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στη GNO TV

H νέα παράσταση «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821» του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εμπνευσμένο από το ιστορικό γεγονός των εκατό Αϊτινών εθελοντών που ξεκίνησαν πριν από 200 χρόνια ένα μακρινό ταξίδι για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, φέροντας είκοσι πέντε τόνους καφέ για οικονομική ενίσχυση, ο Κωνσταντίνος Χατζής υπογράφει μια υποβλητική, ατμοσφαιρική και ποιητική παράσταση.
Διαθέσιμη από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021
Δωρεάν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡεβεγιόν με gourmet μενού σε 10 αθηναϊκά εστιατόρια12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b