MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Μπραντ Πιτ: 10 πράγματα που – ίσως – δεν ξέρατε για τον Χολιγουντιανό σταρ που έχει σήμερα γενέθλια

Με αφορμή τα 58α γενέθλια του διάσημου αστέρα του Χόλιγουντ, Μπραντ Πιτ, σας παρουσιάζουμε 10 ενδιαφέροντα facts για εκείνον που ίσως δεν γνωρίζατε.

author-image Αγγελική Κατσίκα

Σαν σήμερα, στις 18 Δεκεμβρίου 1963, γεννιέται ο Μπραντ Πιτ, ένας από τους πιο ταλαντούχους και επιτυχημένους ηθοποιούς που έχουν περάσει από την ιστορία του Χόλιγουντ.

Λίγα λόγια για την ζωή του

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1963, στο Σόνι της Οκλαχόμα και μεγάλωσε σε μια αρκετά συντηρητική, χριστιανική οικογένεια. Ωστόσο, αργότερα, ο ίδιος δήλωσε πως θεωρεί τον εαυτό του αγνωστικιστή ή άθεο. Στα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με το γκολφ, την κολύμβηση και το τένις, καθώς συμμετείχε σε σχολικά μιούζικαλ και μαθητικά debates. Μετά την αποφοίτηση του, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, το 1982, στο τμήμα της δημοσιογραφίας, ενώ τον ενδιέφερε και ο τομέας της διαφήμισης.

Τελικά, δεν κατάφερε να αποφοιτήσει από τη σχολή, καθώς δύο εβδομάδες πριν ολοκληρώσει το τελευταίο μάθημα που χρειαζόταν για να παραλάβει το πτυχίο του, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και έφυγε για το Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το αληθινό του όνειρο: την υποκριτική. Έτσι, στο Λος Άντζελες, παρακολούθησε αρκετά μαθήματα υποκριτικής, δουλεύοντας παράλληλα σκληρά σε διάφορες δουλειές μέχρι τελικά να καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή.

Διακρίθηκε για του ρόλους του στις ταινίες “Fight Club”, “Ocean’s Eleven” και “Ocean’s Twelve”, “Once Upon a Time…in Hollywood”, “Mr. and Mrs. Smith”, “Seven”,”Inglourious Basterds” κ.α. Επιπλέον, έχει λάβει δύο Academy Awards για τις ταινίες “Once Upon a Time…in Hollywood” και “Twelve Years a Slave”, ένα British Academy Film Award για την ταινία “Once Upon a Time…in Hollywood” και δύο Golden Globe Awards. Τέλος, έχει λάβει ένα Primetime Emmy Award ως παραγωγός της δικής του εταιρείας Plan B Entertainment.

Δέκα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Μπραντ Πιτ:

1. Η πρώτη του δουλειά ήταν να προωθήσει το εστιατόριο El Pollo Loco, μεταμφιεσμένος σε κοτόπουλο.

Σε μια συνέντευξη του στην Έλεν ΝτιΤζένερις, είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία ντροπή γι’αυτό».

2. Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο Fight Club, δέχτηκε να του σπάσουν τα δυο μπροστινά δόντια.

Ο Μπραντ Πιτ, για να ενσαρκώσει όσο καλύτερα μπορούσε τον ρόλο του Τάιλερ Ντάρντεν, εκτός από μαθήματα πυγμαχίας, δέχτηκε να του αφαιρέσουν κάποια κομμάτια από τα μπροστινά του δόντια, τα οποία επιδιόρθωσε μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα της ταινίας.

3. Πέρασε μια μέρα σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Το 1995, για χάρη της ταινίας “12 Monkeys”, ο Μπραντ Πιτ, για να ενσαρκώσει καλύτερα τον ρόλο του ψυχασθενή, διέμεινε σε μια ψυχιατρική κλινική στην Φιλαδέλφεια, με σκοπό να μελετήσει σε βάθος την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων με ψυχικές διαταραχές.

4. Η ταινία “12 χρόνια σκλάβος” είχε κάποιες αρνητικές συνέπειες για τον ηθοποιό.

Ο ρόλος που υποδύθηκε στην συγκεκριμένη ταινία, ερχόταν σε αντιπαράθεση με τα ιδανικά του λαού της Κίνας και για αυτό το λόγο του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

5. Η διαφήμιση του ηθοποιού για το αυτοκίνητο Toyota Altis, απαγορεύτηκε στις οθόνες της Μαλαισίας.

Φαίνεται πως ούτε η Μαλαισία συμπαθεί ιδιαίτερα τον Μπραντ Πιτ, καθώς η παρουσία του στην διαφήμιση του Toyota Altis, θα δημιουργούσε ένα αίσθημα κατωτερότητας στους Μαλαισιανούς άνδρες. Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν παίχτηκε ποτέ στην χώρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brad Pitt (@bradpittofflcial)

6. Εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια της σειράς Jackass.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα από τα επεισόδια, ο ηθοποιός περιπλανιέται στους δρόμους του Λος Άντζελες φορώντας στολή γορίλα, ενώ στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, συμμετέχει στην απαγωγή του ίδιου.

7. Προτιμά να είναι παραγωγός, παρά ηθοποιός.

Είναι συνιδρυτής, μαζί με την Τζένιφερ Άνιστον, της εταιρείας παραγωγής ταινιών Plan B Entertainment. Μια από τις ταινίες που ανέλαβε η εταιρεία ήταν το “12 Monkeys” , η οποία κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα το 1996.

8. Ο Μπραντ Πιτ απολαμβάνει να τρώει εν ώρα γυρισμάτων.

Όπως έχει σχολιάσει ο ίδιος: «Μου αρέσει να απασχολώ τον εαυτό μου όταν υποδύομαι κάποιο ρόλο. Εξάλλου, είμαι από τη φύση μου άνθρωπος που του αρέσει να τσιμπολογάει».

9. Η αγαπημένη του ταινία, στην οποία έχει συμμετάσχει είναι το “The Assasination of Jesse James by the Coward Robert”.

Παρόλο που είναι η αγαπημένη του, ο Μπραντ Πιτ έχει δηλώσει πως η απόδοσή του σ’ αυτήν την ταινία ήταν από τις χειρότερες.

10. Είναι σχεδιαστής επίπλων.

Το 2012, συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή επίπλων Frank Pollaro, ο οποίος τον βοήθησε να δημιουργήσει την δική του κολεξιόν με έπιπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μπραντ Πιτ γίνεται 57 χρονών και εμείς θυμόμαστε 10 ρόλους του που άξιζαν Όσκαρ12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b