MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαχταριστά μελομακάρονα από την food blogger Nikis_food

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την συνταγή για μελομακάρονα και ετοιμαστείτε να μυρίσει το σπίτι σας κανέλα και γαρύφαλλο!

Monopoli Team

Yλικά (για τη ζύμη)
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο 
  • 8 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ 
  • 2 κ.γ. μπέικιν μπαουντερ 
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη (80γρ) 
  • 1κ.γ σόδα 
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (βιολογικό) 
  • 1.γ. κανέλα 
  • μισό κουταλάκι γαρύφαλλο 

Για το σιρόπι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 
  • 2 1/2  φλιτζάνια νερό 
  • Φλούδα από ένα  πορτοκάλι 
  • 1 φλιτζάνι μέλι 
  • 1 ξυλο κανέλας 
  • καρύδια για το γέμισμα 
  • καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. 
  • Προσθέτουμε κανέλα , γαρύφαλλο και ξύσμα. 
  • Συνεχίζουμε με τον χυμό διαλυμένο μέσα την σόδα. 
  • Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν και πλάθουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη . 
  • Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμη τοποθετούμε το καρύδι μας (ένα μικρό κομματάκι) και κάνουμε το σχήμα που θέλουμε. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στις αντιστάσεις 

Για το σιρόπι

  • Όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι καλό ανακάτεμα και το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά . Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 4 και βουτάμε τα μελομακάρονα αφού τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν για 5 λεπτά περίπου .. 
  • Το ποσό θα τα αφήσουμε είναι λίγο και στο πώς μας αρέσει να τα τρώμε μαλακά η λίγο τραγανά που λέει και η φίλη μου η 
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο καρυδάκι 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCoconut cake από τη food blogger Nikis food12.09.2018

Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νikis Food εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b