MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένας ήσυχος άνθρωπος: Προβολή της ταινίας του Τάσου Γερακίνη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η μεγάλου μήκους ταινία του Τάσου Γερακίνη, «Ένας ήσυχος άνθρωπός», με τον Τάκη Σακελλαρίου στον ρόλο ενός φιλήσυχου οινοποιού που πέφτει θύμα ενός δραπέτη, παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ένας ήσυχος άνθρωπος
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η μεγάλου μήκους ταινία «Ένας ήσυχος άνθρωπος» του Τάσου Γερακίνη θα προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (13-15/12). Ώρα έναρξης: 19.30 (αίθουσα Α’).

Ένας ήσυχος άνθρωπος

«Ένας ήσυχος άνθρωπος»: Λίγα λόγια για την ταινία

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Σακελλαρίου,  στον ρόλο ενός φιλήσυχου οινοποιού, ο οποίος ζει απομονωμένος σ’ ένα ακριτικό νησί με την τριαντάχρονη κόρη του Σοφία (Κατερίνα Παπαναστασάτου) όταν πέφτει θύμα ομηρίας από έναν επικίνδυνο δραπέτη (Χρήστος Στρέπκος). Προσπαθώντας να προστατεύσει την κόρη του από την εμπλοκή της με τον κακοποιό αλλά και από την σύγκρουση με τον πρώην πεθερό της (Γιώργος Σουξές), ξεπερνάει τα όριά του και υπομένει στωικά τις συνέπειες.

Η ταινία,  συμμετείχε στο 66ο San Sebastian IFF ως φιλμ in progress, κι έκανε ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 24ου Διεθνές Φεστιβάλ της Σόφιας και ελληνική στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε επίσης στο πανόραμα του IFF of India (Goa). Πρόκειται για το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Τάσου Γερακίνη στη μεγάλου μήκους.

H αβάν πρεμιέρ πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στη Σκύρο όπου γυρίστηκε η ταινία με την πολύτιμη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και την αρωγή του Δήμου. Η προβολή  έγινε  παρουσία των συντελεστών, του Δημάρχου Νίκου Μαυρίκου και βέβαια των κατοίκων του νησιού.

Ένα νησιώτικο γουέστερν…

Η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια ενός βαρύ χειμώνα.  Το άγριο περιβάλλον, η βροχή και η ομίχλη συνθέτουν το φυσικό ντεκόρ αυτού του νησιωτικού νεογουέστερν, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φιλμ.

«Τι ωθεί ένα ήσυχο καθημερινό άνθρωπο να ξεπεράσει τα όρια του ευατού του;» αναρωτιέται ο Τάσος Γερακίνης. «Η χαμένη του αξιοπρέπεια, ο εγωισμός ή η αγνή και άδολη αγάπη για την κόρη του; Είναι η μοναξιά η αναγκαία συνθήκη μέσα στην οποία παίρνουμε τις πιο κρίσιμες αποφάσεις της ζωής μας; Με εφόδιο μια πλοκή οπλισμένη άλλοτε με βίαια συμβάντα και άλλοτε με απρόσμενες ανατροπές, η ταινία αποπειράται να διερευνήσει ερωτήματα, που άπτονται στο απέραντο φάσμα των αντιφάσεων της ανθρώπινης ψυχής:  αγάπη – επιβολή, αξιοπρέπεια – ταπείνωση, θυσία – εκμετάλλευση, εγωισμός – αλληλεγγύη».

Τόπος Γυρισμάτων: Σκύρος

Η ταινία Ένας ήσυχος άνθρωπος αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης, ενδεικτικό του τι  μπορεί να αποκομίσει το ελληνικό σινεμά επιλέγοντας ως τόπο γυρισμάτων τη νησιωτική Ελλάδα με τα γοητευτικά τοπία της.

[relart 1]

Το φιλμ γυρίστηκε στην παραλία του Αγίου Φωκά, στη Λιναριά (το λιμάνι της Σκύρου), στο νεκροταφείο της Λιναριάς, στην πλατεία του Μπρουκ (Αιώνιας Ποίησης) στη Χώρα και στο οροπέδιο του Άρι, εκεί όπου ζουν τα άγρια αλογάκια της Σκύρου. Συμμετείχαν κομπάρσοι από την τοπική κοινωνία, ενώ στα γυρίσματα συνέδραμε η Αστυνομία, το Λιμενικό, η Αεροπορία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκύρου και η Θεατρική ερασιτεχνική ομάδα του Δήμου. Έναν μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία κρατά μάλιστα η Μυρσίνη Μανδηλαρά από τον Δήμο Σκύρου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Τάσος Γερακίνης
Σενάριο: Τάσος Γερακίνης, Χρήστος Στρέπκος
Σύμβουλος σεναρίου: Κατερίνα Παπαναστασάτου

Πρωταγωνιστούν: Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπαναστασάτου Χρήστος Στρέπκος, Γιώργος Σουξές, Νικόλας Κασάπης

Παραγωγή: BAD CROWD, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΡΤ, ΑΡΚΤΟΣ, FALIRO HOUSE, ARIZONA, BANDUR
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου
Μοντάζ: Δημήτρης Πεπονής
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Κική Μήλιου=
Ήχος: Αντώνης Σαμαράς, Βάλια Τσέρου, Κώστας Βαρυμπομιώτης
Μουσική: Βασίλης Μητρόπουλος
Συμπαραγωγοί: Βασίλης Κωνσταντιλιέρης, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος
Παραγωγοί: Νίκος Μουστάκας, Νάνσυ Κοκολάκη

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Oδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 – 136, 104 35 Κεραμεικός (Μετρό Στάση Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Aπό τη «Μήδεια» του Κερουμπίνι έως τους Kneecap: 10 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 20-21 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
Το SNF Nostos επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ: Τι φέρνει η φετινή, επετειακή διοργάνωση
Εκδηλώσεις
Από τη μουσική σύμπραξη Πλάτωνος και Φαραντούρη έως τη νοσταλγική Ελλάδα του Αλέκου Σακελλάριου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από το Ηρώδειο μέχρι το Παγκράτι: Η Αθήνα γιορτάζει (δωρεάν) την Ημέρα της Μουσικής
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Ολυμπίων: Έναρξη την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη Big Band και δωρεάν είσοδο
Εκδηλώσεις
Η Γιορτή Μουσικής επιστρέφει στην πλατεία Βαρνάβα
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Από τον βιομηχανικό ήχο των Einstürzende Neubauten έως το φλεγόμενο Μπρούκλιν του Spike Lee – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Από την Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι έως τη φιλανθρωπική συναυλία του Μανώλη Μητσιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα