MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

4 cool στέκια που αγαπάμε στην Κυψέλη

Η Κυψέλη είναι cool -κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό- και αυτά είναι τα κυψελιώτικα στέκια που μας κάνουν να γυρνάμε ξανά και ξανά στην αγαπημένη μας γειτονιά του κέντρου.

Photo by Breakslow on Unsplash
Photo by Breakslow on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η Κυψέλη είναι cool και αυτό το ξέρουμε όλοι όσοι έχουμε κάνει τις βόλτες μας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, τη Φωκίωνος Νέγρη, την Κανάρη και τα γύρω στενά. Αναπόσπαστο κομμάτι της οι παρέες νέων που γεμίζουν τις πλατείες και οι παρεϊστικες καφετέριες που θα βρεις σε κάθε γωνιά της -είναι με λίγα λόγια από τις γειτονιές που έχουν πάντα να προσφέρουν κάτι καινούριο σε όσους αναζητούν το νέο τους στέκι και γι’ αυτό την αγαπάμε τόσο πολύ.

Με μία βόλτα στην Κυψέλη, λοιπόν, σίγουρα θα βρεις το μέρος που σου ταιριάζει. Εμείς συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας στέκια που είναι ultra cool και δεν μας απογοητεύουν ποτέ.

It’s a Βίλατζ


Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου βρίσκεται το “χωριό” της Κυψέλης, το Βίλατζ. Κάτω από τα πλούσια δέντρα, στον πεζόδρομο της πλατείας θα γυρίσεις ξανά στα παιδικά σου χρόνια και σε εκείνα τα Σαββατοκύριακα στο χωριό, που απολάμβανες τον ήλιο παρέα με έναν καφέ. Εκτός από εκπληκτικό καφέ, βέβαια, στο “Βίλατζ” θα βρεις και καταπληκτικά cocktails -που μόνο χωριό δεν θυμίζουν, πρωινό (τα bowls είναι εξαιρετικά), συνταγές με αυγά και φυσικά pancakes στο brunch, μαμαδίστικες γλυκές τηγανίτες, αλλά και τρομερές πίτσες.
Ιθάκης 9, Κυψέλη

Kick Athens
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KICK (@kick.athens)


Το Kick άνοιξε μόλις πριν από ένα χρόνο, το «δύσκολο» καλοκαίρι που ακολούθησε το πρώτο lockdown, και κατάφερε αμέσως να εδραιωθεί και να γίνει «στέκι» για τους Κυψελιώτες -και όχι μόνο, αφού όσοι εκτιμούν τον καλό καφέ και την urban αισθητική έσπευσαν να το επισκεφτούν. Το ωραίο με το Kick είναι ότι όσο πίνεις τον καφέ σου, μπορείς να τσεκάρεις ρούχα, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα από ελληνικά brands, καθώς και να δοκιμάσεις ευφάνταστα bagels, τα καταπληκτικά μπισκότα του Cookie Dude και τα vegan γλυκά της Eri bakes Vegan (εμείς προτείνουμε το εξαιρετικό lemon cake με παπαρουνόσπορο).
Σποράδων 26, Κυψέλη

Williwaw

Μέσα στο καλοκαίρι γεννήθηκε το Williwaw, που σημαίνει δυνατός βουνίσιος άνεμος -και ακριβώς αυτός ο άνεμος είναι που μας τράβηξε για πρώτη φορά στο νέο αυτό στέκι της Κυψέλης. Σε μία πολυκατοικία χτισμένη στα 60s δημιουργήθηκε ένας μίνιμαλ χώρος, με σύγχρονη αισθητική, που όμως δεν “επισκιάζει” το βίντατζ στοιχείο του ιδιαίτερου αυτού σημείου. Στο Williwaw θα δοκιμάσετε εκπληκτικό specialty καφέ από Βραζιλία, Κολομβία και Ονδούρα, αλλά και μονοποικιλιακούς καφέδες από την Αιθιοπία και την Κολομβία, ενώ αν πεινάτε μπορείτε να δοκιμάσετε τα σάντουιτς ή τα πολύ νόστιμα γλυκά τους -εμείς προτείνουμε την τάρτα φράουλα-σοκολάτα.
Κερκύρας 69, Κυψέλη

Bateau Ivre


Το Bateau Ivre είναι επίσης μία νέα άφιξη στη γειτονιά της Κυψέλης, αφού άνοιξε μόλις το περασμένο Πάσχα. Μπορεί λοιπόν να αποτελεί νέα προσθήκη στη γειτονιά, οι Αθηναίοι όμως έχουν ήδη αγκαλιάσει το μικρό, αλλά γεμάτο ζωή bistrot, που έδωσε ξανά χρώμα και ζωντάνια στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης. Και πράγματι είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τέτοια “διαμαντάκια” λίγα μόλις μέτρα από την πολυσύχναστη Φωκίωνος Νέγρη. Στο Bateau Ivre πάμε από το πρωί για καφέ, ενώ μένουμε μέχρι το βράδυ για καλό κρασί και cocktails. Και φυσικά δεν ξεχνάμε το φανταστικό φαγητό, που αποτελεί μία πολύ διαφορετική πρόταση για όσους έχουν βαρεθεί να τρώνε τα ίδια πιάτα παντού.
Αγίας Ζώνης 8, Κυψέλη

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b