MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 11 παραστάσεις για την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1. «Όπως πάει το ποτάμι», του Μάρτιν Σέρμαν στο Θέατρο Σταθμός

Το τελευταίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν με τίτλο «Όπως πάει το ποτάμι», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη στο Θέατρο Σταθμός, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια μοναδική ερωτική ιστορία που ισορροπεί με δεξιοτεχνία ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση. Το έργο αποτυπώνει τους θριάμβους και τις ήττες του κινήματος των ομοφυλοφίλων, πενθώντας και γιορτάζοντας αντίστοιχα για τα φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά και για τις διεκδικήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
Παρασκευή 26/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ και 12 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μετξουργείο), τηλ. 210 52 30 267. 

2. «Mojo Risin», του Δημήτρη Τσιάμη στο Bios

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο Bios, οι μελωδίες του «ηλεκτρικού σαμάνου» Jim Morrison (Mr. Mojo Risin’) μετατρέπονται σε ύμνους, οι στίχοι του σε επικλήσεις, οράματα και πνευματικά ταξίδια. Υπό τον ήχο του τυμπάνου, οι καλλιτέχνες – στο ρόλο σύγχρονων σαμάνων που τελετουργούν προς όφελος της κοινότητας στη «σπηλιά» του υπογείου του Bios – διερευνούν τις δυνατότητες για μία διευρυμένη κατάσταση συνείδησης μέσα από το ρυθμό, το χορό, τους ύμνους, την αποδόμηση της κίνησης και του λόγου, την αποτελεσματικότητα των συμβόλων. Παρασκευή 26/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Ανέργων 8 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Πειραιώς 84, Αθήνα 104 35

3. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Παρασκευή 26/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 13€ γενική είσοδος, Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)

4. Ο Ποπολάρος, του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Ο Ποπολάρος, του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε διασκευή Έλσας Ανδριανού, ανεβαίνει φέτος το φθινόπωρο, σε συμπαραγωγή με την ομάδα Θεάτρου Οπera, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Οι ιδιαιτερότητες της επτανησιακής κοινωνίας επιτρέπουν μέσα από μια δροσερή ιστορία αγάπης δυο νέων παιδιών και την ταξική σύγκρουση στην οποία εμπλέκονται θείοι και πατεράδες, να αποτυπωθεί η καθήλωση σωμάτων και ψυχών σε ό,τι τους υπαγορεύουν τα κοινωνικά στεγανά. 
Παρασκευή 26/11 στις 21.15.
Εισιτήρια: 15€ / 10€ (μειωμένο) / 8€ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα 10558, 2103222464

5. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Η φάρμα των ζώων, του Τζώρτζ Όργουελ στο θέατρο Ρεξ

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, θα ανοίξει τη φετινή θεατρική σεζόν στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Παρασκευή 26/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 13€ γενική είσοδος, Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

6. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Παρασκευή 26/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00)

7. Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν. Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.
Παρασκευή 26/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 17€ Φοιτητικό, Άνω 65 ετών, ΑμεΑ, ανέργων, 20€ κανονικό. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα 105 54

8. Ο Γιατρός της Τιμής του, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα

@Patroklos Skafidas

Το αριστούργημα του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, «Ο Γιατρός της Τιμής του», παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Ο βασιλιάς Πέδρο ο Α’ της Καστίλλης επισκέπτεται τη Σεβίλλη. Λίγο έξω από την πόλη, ένα παραλίγο μοιραίο ατύχημα θα κάνει τον διάδοχο και αδερφό του Ενρίκε να ξανασυναντηθεί με έναν έρωτά του που νόμιζε χαμένο, τη Δόνια Μενθία. Εκείνη, όμως, είναι πλέον παντρεμένη με τον επιφανή Σεβιλλιάνο Γκουτιέρε Αλφόνσο ντε Σολίς. Σύντομα το ερωτικό τρίγωνο θα εμπλακεί σε ριψοκίνδυνες απόπειρες ελέγχου μιας έκρυθμης κατάστασης.
Παρασκευή 26/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ Παρασκευή 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων, ΑμΕΑ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333. 

9. Κοινή ησυχία, με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου στο θέατρο Διάνα

Η προφητική παράσταση «Κοινή ησυχία», με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου, ανεβαίνει στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ράντου. Στην πρώτη του θεατρική συνάντηση με την Ελένη Ράντου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας.
Παρασκευή 26/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 18€, Φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ, Ανέργων: 14€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς), Αθήνα 10679, 210 3626596.

10. O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, στο Θέατρο Αλκυονίς

O Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Αλκυονίς την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση.
Παρασκευή 26/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 20ευρώ, Φοιτητές, Άνεργοι, Αμεα 15. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Ιουλιανού 42, Αθήνα, τηλ. 210 8828100

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι gay ήρωες είναι ορατοί στην αθηναϊκή σκηνή12.09.2018

11.Van Gogh – Χαλεπάς: Ιδιοφυΐα και Τρέλα, στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Η ζωή και το έργο του Van Gogh και του Γιαννούλη Χαλεπά ζωντανεύουν μέσα από την αφηγηματική και ποιητικά ιδωμένη δράση η οποία παρουσιάζεται στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο. Κυρίαρχο μέσο για να ειπωθεί αυτή η ιστορία αποτελεί το σώμα. Το σώμα ως μεταφορά μνήμης, συναισθήματος, σκέψεων. Το σώμα που αλλάζει συνεχώς σχήμα και μορφή για να μεταφέρει τα έργα τέχνης: γλυπτά και πίνακες, λέξεις και εικόνες.
Παρασκευή 26/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 14 ευρώ Μειωμένο (φοιτητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ, ατέλειες): 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b