MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Τρίτη 23 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου.

«Το Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» του Νίτσε στον Πολυχώρο Αλεξάνδρεια

Το φιλοσοφικό αριστούργημα του Φρειδερίκου Νίτσε «Τάδε έφη Ζαρατούστρα», που θεωρείται ως το σημαντικότερο έργο του σπουδαίου Γερμανού φιλόσοφου, παρουσιάζει το Αντιθέατρο της Μαρίας Ξενουδάκη, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια. Ο Ζαρατούστρα είναι ο ίδιος ο Νίτσε, ο ασκητής, ο ερημίτης, ο οραματιστής, ο αναχωρητής, ο Προφήτης, που προφητεύει ένα μέλλον απροσδιόριστο. Ο Ζαρατούστρα θέλει να ελευθερώσει τον άνθρωπο από το απατηλό ονειροπόλημα των αισθήσεων. Δεν ήρθαν ακόμη οι καιροί, παρά το γεγονός ότι τα λευκά περιστέρια χαϊδεύουν τώρα πια τα κάτασπρα μαλλιά του προφήτη και ο Λέων αναπαύει ανάμεσα στα χέρια του το κουρασμένο του μουσούδι. Σε λίγο θα σβήσει η πιο περίεργη μορφή στο στερέωμα της σκέψης των νεώτερων χρόνων, παίρνοντας μαζί του στον τάφο πολλά από τα μυστικά της κοσμοθεωρίας του.
Τρίτη 23/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 8€ – 12€. Προπώληση: viva.gr .
Πολυχώρος Αλεξάνδρια, Σπάρτης 14, Αθήνα 112 52

2. «Το Κήτος» της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου στο Bios σε σκηνοθεσία Θανάση Ακοκκαλίδη

Ένα κορίτσι προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα άδειο λιμάνι χωρίς θάλασσα, σε ένα δυστοπικό σύμπαν ξηρασίας. Με την έλλειψη νερού και τροφής να οδηγεί τους κατοίκους σε εξαθλίωση, η επιβίωση απαιτεί ευρηματικότητα. Το κορίτσι, ένα παιδί του δρόμου αποφασισμένο να επιβιώσει, θα ανακαλύψει μέσα στα σκουπίδια το Κήτος. Αρπάζοντας την ευκαιρία, θα φτιάξει ένα αυτοσχέδιο τσίρκο, έναν παράταιρο θίασο, που υπόσχεται ιστορίες για τη θάλασσα.
Τρίτη 23/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα 104 35

3. «Το Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ

Η καλλιτεχνική εταιρεία Θεάτρου Θέαση παρουσιάζει «Το Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ την Τρίτη 23 Νοεμβρίου. Ο Πέτρος ένα επιτυχημένο μεγαλοστέλεχος που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, αναγκάζεται πάνω στην αποκορύφωση της καριέρας του, την ώρα που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολυπόθητης επιτυχίας, να επιστρέψει στην απομακρυσμένη γενέτειρα του, σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό, κοντά στον πατέρα του που πεθαίνει. Η επιστροφή του εκεί θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις φοβίες του και τα φαντάσματα του παρελθόντος του.
Τρίτη 23/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 10€ – 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα 104 37.

4. «Οι Ναυαγοί» της Ηρώς Μπέζου στο Θέατρο Τέχνης

«Οι Ναυαγοί», της Ηρώ Μπέζου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου.Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Τρίτη 23/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

5. «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ  στο θέατρο Πόρτα

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, ανεβαίνει την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Ένα έργο τολμηρό, που αμφισβητεί τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για τα άτομα με αναπηρία και εμβαθύνει στους τρόπους με τους οποίους η κοινωνική τάξη, η φυλή, η εθνικότητα και ο πλούτος μπορούν να δημιουργήσουν χάσματα μεταξύ των ανθρώπων, ακόμη και αν εκείνοι λαχταρούν τη σύνδεση.
Τρίτη 23/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων/ΑμΕΑ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, 115 26, Αθήνα, 210 77 11 333, www.porta-theatre.gr

6. «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου στο θέατρο Coronet

O αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου ανεβαίνει στο θέατρο Coronet. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.
Τρίτη 23/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: 18, 15, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι

7.«Θηλιά» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Αθηνά

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον «Θηλιά» στο Θέατρο Αθηνά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο: μόνο για την ηδονή του κινδύνου. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα στην Οξφόρδη. Μέχρι τότε, όμως, προσκαλούν τη μητέρα του και μερικούς επιλεγμένους φίλους τους για να δειπνήσουν πάνω στο μπαούλο. Κατά τη διάρκεια του δείπνου η προκλητική συμπεριφορά του ενός εκ των δυο και το άγριο μεθύσι του άλλου κινούν τις υποψίες ενός εκ των καλεσμένων.
Τρίτη 23/11 στις 21:00.
Εισιτήρια €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34

8. «Τα Πουλιά» του Κόνορ ΜακΦέρσον στο Vault

Τα Πουλιά, του Κόνορ ΜακΦέρσον σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου στον Πολυχώρο Vault

Το έργο του Κόνορ ΜαΦέρσον με τίτλο «Τα Πουλιά» κάνει πρεμιέρα στον πολυχώρο Vault, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Ένα μυστηριώδες παραμύθι για την εκδίκηση της φύσης απέναντι στον άνθρωπο, γίνεται ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαπραγματεύεται θέματα που αφορούν τον Θεό, την επιβίωση και την λογοτεχνία. Το έργο ανέβηκε στο Gate Theatre του Δουβλίνου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου.
Τρίτη 23/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 13 ευρώ Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ Ατέλειες: 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈξι φορές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο θέατρο Αλκυονίς12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b