MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 13 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου
Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας | «Φουέντε οβεχούνα» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου
Monopoli Team

1.«Φουέντε οβεχούνα» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου
Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

«Φουέντε οβεχούνα», το διαχρονικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα, ανοίγει την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Το έργο καταδεικνύει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: την κοινή συνείδηση και την αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ένα δραματικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα η αυταρχική συμπεριφορά ενός μονάρχη αναδεικνύει σε ήρωα ένα ολόκληρο χωριό τη Φουέντε οβεχούνα.
Πρεμιέρα Πέμπτη 28/10, στις 20:30.
Εισιτήρια: 5-18€. Προπώληση: ticketservices.gr .
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171 | https://www.n-t.gr/index.php#

2. Κομμώτριες-Μεταπολίτευση, του Μιχαήλ Μαρμαρινού στο Θέατρο Θησείον

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει με την παράσταση «Κομμώτριες – Μεταπολίτευση. Τζιανγκ – Σιν – Μπι – Σιν – Φαντάσου την καρδιά μου δική σου», μια αναδρομή στην εποχή της μεταπολίτευσης, από τις 28 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Θησείον. Λίγα λόγια από την περιγραφή της παράστασης: «Είμαστε κακά παιδιά. Ανοίξαμε ένα δωμάτιο και χωθήκαμε μέσα. Αθέατοι για καιρό… Μέσα εκεί, βρήκαμε πολύ κόσμο. Ήσασταν κι εσείς. Αυτοπροσώπως. Και φυσικά διάφοροι. Εκπρόσωποι, το ΚΚΕ, κάποιοι άλλοι τώρα νεκροί, έργα. Έργα και μια νοσταλγία. Σχεδόν κανείς δεν μας πήρε είδηση. Τέλος πάντων… Αφού κάναμε ό,τι κάναμε βγήκαμε απ’ το δωμάτιο… Ήρθε η ώρα να σας καλέσουμε εκεί ακριβώς που σας βρήκαμε την άλλη μέρα. Σε αυτό το δωμάτιο».
Πέμπτη 28/10, 20:30
Εισιτήρια: Από 10€ | Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα | Τηλ, 21 0325 5444

3.«Κάποτε στο Βόσπορο», του Άκη Δήμου στο στο Θέατρο Βεάκη. Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Η sold out παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο», που φιλοξενήθηκε σε 20 μεγάλα φεστιβάλ του καλοκαιριού επιστρέφει στο Θέατρο Βεάκη και παίζει την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης. Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Πέμπτη 28/10, στις 20:00.
Εισιτήρια: 25,20, 15 ευρώ(φοιτητικό, ανέργων, παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα, τηλ: 210 52 23 522/ 216 90 05 423

4.«Ο Ποπολάρος», του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε διασκευή Έλσας Ανδριανού στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

«Ο Ποπολάρος», του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε διασκευή Έλσας Ανδριανού στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Οι ιδιαιτερότητες της επτανησιακής κοινωνίας επιτρέπουν μέσα από μια δροσερή ιστορία αγάπης δυο νέων παιδιών και την ταξική σύγκρουση στην οποία εμπλέκονται θείοι και πατεράδες, να αποτυπωθεί η καθήλωση σωμάτων και ψυχών σε ό,τι τους υπαγορεύουν τα κοινωνικά στεγανά. Την ίδια στιγμή ο τροχός της ιστορίας έχει μπει σε κίνηση και μια μεταβατική εποχή που εγκυμονεί την ανατροπή έχει ήδη ανατείλει, ενώ η τραγωδία των πρωταγωνιστών είναι -όπως πάντα άλλωστε- ότι αδυνατούν να το αντιληφθούν.
Πέμπτη 28/10, στις 21:15.
Εισιτήρια: 15€ / 10€ (μειωμένο) / 8€ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr .
Φρυνίχου 14, Πλάκα 10558, 2103222464

5. «Προμηθέας» του Νίκου Καραθάνου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Andreas Simopoulos

Η παράσταση «Προμηθέας», σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Ο Καύκασος δεν υπάρχει εδώ. Κανένας βράχος και καμία αλυσίδα δεν κρατούν αιχμάλωτο τον Προμηθέα. Τα πάντα συμβαίνουν σε ένα σπίτι. Σε ένα σπίτι-μετεωρίτη που αιωρείται στον χωροχρόνο και κατακλύζεται  από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Εκεί ζουν, σαν συγγενείς, και «κοσμογονούν» ο Προμηθέας, το Κράτος και ο Ερμής , η Βία και η Ιώ , ο Ήφαιστος και ο Ωκεανός.
Πέμπτη 28/10, 20:30
Εισιτήρια: Κανονικό: 7€ – 15€ – 18€ – 28€ | Μειωμένο, Φίλος, Ομάδα 5-9: 12€ – 15€ – 22€ | Ομάδα 10+: 11€- 13€ – 20€ | Περιορισμένης Ορατότητας, Γειτονιάς: 7€ | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€ | ΑΜΕΑ, Άνεργοι: 5€ | Προπώληση: ticketmaster.gr
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800 (ΔΕ-ΠΑ 10:30 – 18:30). Ε: [email protected] | https://www.onassis.org/el/

6. «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Σαν φόρο τιμής στον ίδιο και στο έργο του, η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί για τη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το «Έγκλημα και Τιμωρία». Πρόκειται για μία θεατρική διασκευή των Marilyn Campbell και Curt Columbus που αναφέρεται στη σχέση των τριών βασικών προσώπων: του Ρασκόλνικοφ, του Πορφύρη και της Σόνια, με επίκεντρο τον Ρασκόλνικοφ. Εκείνος είναι που ενσαρκώνει το πνεύμα και τα προβλήματα της εποχής του και δεν αρκεί μόνο να ομολογήσει το έγκλημά του για να λυτρωθεί, αλλά πρέπει να δει το φως μέσα του για να τολμήσει να ομολογήσει στον εαυτό του την πίστη του.
Πέμπτη 28/10 στις 19:30.
Εισιτήρια 14 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ ΑμεΑ, φοιτητικό και άνω των 65. Προπώληση: ticketservices.gr και στα ταμεία του ΔΘΠ.
Δηµοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ωµέγα, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, Tηλέφωνο ταμείου: 210. 4143300

7.«Σεσουάρ για δολοφόνους» στο Θέατρο Λαμπέτη Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Εννέα χρόνια μετά τον τελευταίο φόνο στο κομμωτήριο του Αντώνη (Τόνυ) Λέπουρα, το «Σεσουάρ για δολοφόνους» επιστρέφει ανανεωμένο στο Θέατρο Λαμπέτη. Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε.
Πέμπτη 28/10, στις 21:00.
Εισιτήρια: Α΄ζώνη 18€, Β΄ζώνη 16€, Σάββατο : 18€ και 20€. Σάββατο απογευματινή : 15€, VIP (α΄σειρά) όλες τις ημέρες : 25€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι

8. «Η παγίδα» στο θέατρο Ζίνα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια

Φωτογραφία: Μαριλένα Αναστασιάδου

Το αστυνομικό έργο του Ρόμπερ Τομά, με τίτλο «Η Παγίδα», το οποίο αποτελεί σταθμό στην ιστορία του είδους του, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ζίνα. Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους. Διασκεδαστική και πολυσύνθετη «Η Παγίδα» ξέρει να δημιουργεί συνεχώς «θέατρο εν θεάτρω», έτσι που τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έτσι, που όλα και όλοι να ’ναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία.
Πέμπτη 28/10, στις 20:00.
Εισιτήρια: 20€, 15€ (φοιτητικό, ανέργων, παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Ζίνα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

9.«Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου στο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη

Τα «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου ανεβαίνουν την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Πρόκειται για άντρες εγκλωβισμένους που ξεγυμνώνονται ψυχικά απέναντι στο αντικείμενο του πόθου τους, γίνονται θύτες μιας γυναίκας αλλά και θύματα της ίδιας τους της αντρικής φύσης. Ανίκανοι να διαχειριστούν το πάθος τους έρχονται σε επαφή με το κρυμμένο, τρομακτικό τους πρόσωπο. Τα μυστικά τους προοδευτικά αποκαλύπτονται και μαζί τους ξετυλίγεται κομμάτι-κομμάτι το κουβάρι της ιστορίας μέχρι το καθηλωτικό φινάλε.
Πέμπτη 28/10, στις 21:00.
Εισιτήρια: Α΄ Ζώνη 18 ευρώ, Β’ Ζώνη 15 ευρώ, Σάββατο Α΄ Ζώνη 20 ευρώ, Β΄ Ζώνη 18 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Μικρό Χόρν, Αμερικής 10 Aθήνα, 211- 1026277, [email protected], 6972217615

10.«Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου υποδέχεται την επιτυχημένη παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου «Mute». Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.
Πέμπτη 28/10, στις 20:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 18 ευρώ, Μειωμένο: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0921 2900

11. «Ο Θεός της Σφαγής», της Γιασμίνας Ρεζά, στο Θέατρο Αθηνά

Ο Θεός της Σφαγής, η μαύρη κωμωδία της Γιασμίνας Ρέζα, παίζει την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνά σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Κατά την διάρκεια ενός παιδικού διαπληκτισμού, ένας εντεκάχρονος, «οπλισμένος» ή ίσως «εξοπλισμένος» με ένα ραβδί, χτυπάει έναν άλλον εντεκάχρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφριά. Οι τέσσερεις γονείς των παιδιών βρίσκονται, για να αντιμετωπίσουν πολιτισμένα το πρόβλημα και να λύσουν την παρεξήγηση. Δυστυχώς όμως όσο περνάει η ώρα, χάνεται ο έλεγχος και οι «πολιτισμένοι» γονείς εκτροχιάζονται.
Πέμπτη 28/10, στις 20:00.
Εισιτήρια: 10€ – 14€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10, Αθήνα 10434, 2108237330

12. «Ο κήπος με τις αλήθειες» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Μουσούρη

Το έργο «Ο κήπος με τις αλήθειες» του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Άντριου Μπόβελ, ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Μουσούρη. Το έργο εκτυλίσσεται στον κήπο μιας οικογένειας, τα προβλήματα της οποίας έχουν τα ίδια, γνώριμα χαρακτηριστικά με αυτά μιας ελληνικής οικογένειας. Η οικογένεια Πράις μπορεί να ζει στη μακρινή Αυστραλία, όμως γίνεται μια οικουμενική οικογένεια, στην οποία κάθε θεατής ανακαλύπτει στους χαρακτήρες και στις καταστάσεις οικεία στοιχεία και σημεία ταύτισης.
Πέμπτη 28/10, στις 21:00.
Εισιτήρια: €22, €20 (εξώστης), €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων). Προπώληση: ticketmaster.gr .
Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7, Κέντρο | Tηλ: 210 3310936

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, στο Θέατρο Αλκυονίς12.09.2018

13.«Προδοσία» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη, στο Θέατρο Βρετάνια

Η «Προδοσία» του βραβευμένου με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ, μια σπουδή στον χρόνο, τη μνήμη και την απιστία σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη, παρουσιάζεται, στο Θέατρο Βρετάνια. Η «Προδοσία» είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που προδίδουν και προδίδονται. Προδίδουν τους συντρόφους τους, τον γάμο τους, τη φιλία τους, τον εαυτό τους, τα ιδανικά τους και τα πιστεύω τους. Ο βραβευμένος με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ εστιάζει στο πως ο χρόνος αλλάζει την αντίληψή μας για το παρελθόν, επιλέγοντας να αφηγηθεί την ιστορία αντίστροφα, αρχίζοντας από το τέλος της ερωτικής σχέσης και τελειώνοντας με την αρχή της. Aφηγείται την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου μεταξύ της Εμμα, του συζύγου της Ρόμπερτ και του Τζέρι που είναι ο καλύτερος φίλος του Ρόμπερτ.
Πέμπτη 28/10, στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη 20€, Β’ ζώνη 17€, Φοιτητικό 14€ | Σάββατο λαϊκή απογευματινή: Γενική είσοδος 17€, Φοιτητικό 14€ . Προπώληση: ticketmaster.gr.
Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0322 1579.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b