MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: Θέλει να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Τη στιγμή που τα ποσοστά των Δημοκρατικών έχουν αρχίσει να πέφτουν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα ήταν η ιδανική επιλογή των Δημοκρατικών για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και τις εκλογές του 2024. Τι λέει όμως ο ίδιος;

Monopoli Team

Η σχέση του Τζορτζ Κλούνεϊ με την πολιτική και πιο συγκεκριμένα με το Δημοκρατικό κόμμα στις ΗΠΑ δεν είναι κάτι νέο. Ήδη από την αρχή της καριέρας του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει αποδείξει πόσο πολιτικοποιημένος είναι, ενώ δεν έκρυψε ποτέ τα «πιστεύω» του. Η ακτιβιστική του δράση, ο αγώνας του για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και η παρέμβαση του σε ζητήματα εσωτερικής αλλά και εξωτερικής πολιτικής της χώρας του, τον έχουν καθιερώσει στη συνείδηση πολλών αμερικανών πολιτών μια από τις πιο ενεργές, δημόσιες φωνές στις ΗΠΑ.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν, σε αυτή την πολιτική συγκυρία, με τα ποσοστά των Δημοκρατικών να πέφτουν και τον Τζο Μπάιντεν – λόγω ηλικίας – να πιέζεται για διαδοχή, να θεωρείται από πολλούς ο Κλούνεϊ ως η καταλληλότερη επιλογή των Δημοκρατικών για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και τις εκλογές του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ηθοποιοί που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους για… μία ταινία12.09.2018

Τι απαντά όμως ο ίδιος;

O Τζορτζ Κλούνεϊ, αυτή την περίοδο, βρίσκεται στο Λονδίνο, για την επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας «The Tender Bar» με τον Μπεν Αφλεκ. Καλεσμένος στο BBC και στην εκπομπή του Άντριου Μαρ, ο Κλούνεϊ ρωτήθηκε για το αν έχει την πρόθεση να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική και αν πρόκειται να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν στην προεδρία.

Ο ηθοποιός όχι μόνο δεν απέρριψε εντελώς την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά μάλιστα πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να μειώσει τις ώρες που ασχολείται με τη δουλειά και να ασχοληθεί με άλλα πράγματα που αγαπά, όπως πχ το μπάσκετ. «Οχι, δε θα κατέβω στις εκλογές. Γιατί επιθυμώ να απολαύσω την όμοφη ζωή που μου απομένει», τόνισε ενώ συμπλήρωσε: «Μόλις έγινα 60 χρονών. Και αυτά τα γενέθλια πυροδότησαν μία συζήτηση με τη σύζυγό μου. Δουλεύουμε πάρα πολύ. Πρέπει όμως να δούμε την μεγάλη εικόνα: αυτά είναι τα χρυσά μας χρόνια. Σε δύο δεκαετίες γίνομαι 80. Δεν έχει σημασία αν προσέχεις τον εαυτό σου, αν γυμνάζεσαι. Το 80 είναι ένα πραγματικό νούμερο. Οπότε θέλω να απολαύσω αυτά τα 20 χρόνια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…».

Σχολιάζοντας την προεδρία του Τραμπ, ο Κλούνεϊ συνέκρινε την τρέχουσα κατάσταση των ΗΠΑ με εκείνη ενός «κακοποιημένου παιδιού», ενώ σε μια προσπάθεια υπεράσπισης του Μπάιντεν και των μειωμένων ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν και αυτό θα πάρει χρόνο».

Τέλος δεν δίστασε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι ξανά υποψήφιος για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο λέγοντας πως ελπίζει ότι οι Αμερικανοί θα δείξουν λίγη περισσότερη συναίσθηση και δεν θα τον ψηφίσουν ξανά.

Με πληροφορίες από independent.co.uk.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b