ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Χαλκιδική: Ένας…διαφορετικός Παρθενώνας στη χερσόνησο της Σιθωνίας
Ο… άλλος Παρθενώνας βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική και είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό με πέτρινα σπίτια μέσα στην πυκνή βλάστηση και θαυμάσια θέα προς τον Τορωναίο Κόλπο.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team
28.09.2021
A
A
Από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, η Χαλκιδική είναι μια μικρή «χώρα των θαυμάτων» όπου οι εμπειρίες δεν έχουν τέλος. Όμως, εκτός από ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές και μπιτάτα beach bars, η Χαλκιδική έχει και πανέμορφα χωριά που πολλοί δεν γνωρίζουν.
Ένα από αυτά είναι ο Παρθενώνας (ναι, υπάρχει χωριό με αυτό το όνομα), ο οποίος βρίσκεται, στη χερσόνησο της Σιθωνίας, 5 χλμ. πάνω από τον Νέο Μαρμαρά. Χτισμένος στις πλαγιές του όρους Ίταμος και στα 350 μ. υψόμετρο, είναι ένας προορισμός για όσους θέλουν να γνωρίσουν το άλλο, το ήσυχο και παραδοσιακό πρόσωπο της Χαλκιδικής. Ένα χωριό – στολίδι που όσοι το έχουν επισκεφτεί, έχουν να λένε για την ομορφιά του.
Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πού και πότε θα γίνουν τα ανοιξιάτικα street parties του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων
Στέγη: Ο Χιλιανός συγγραφέας Benjamin Labatut σε μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στον Τραμπ: “Θα μείνεις στην ιστορία ως το μεγαλύτερο λάθος του αιώνα”
ΕΜΣΤ: Διήμερο εκδηλώσεων για τη σύγχρονη γλυπτική και το έργο του Θόδωρου
Νατάσα Εξηνταβελώνη: «Είναι παραβιαστικό να σε φωτογραφίζουν χωρίς την άδειά σου» (vid)
Ο Κύριος των Νεκρών: Η πιο προσωπική ταινία του David Cronenberg είναι μια ωδή στο πένθος
Ο Ibrahim Maalouf μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς στην καριέρα του
Η Αθήνα τη Νύχτα: Υπάρχει ζωή στα “Μαύρα τα Μεσάνυχτα” ενός Σαββάτου;
Eurovision 2025: «Τέλος» οι σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τη σκηνή
Πρωτομαγιά: Τι ισχύει με λεωφορεία και τρόλεϊ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη