MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μοναστήρι, του Βαλεντίνου Τσίλογλου στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Το «Μοναστήρι» του Βαλεντίνου Τσίλογλου παρουσιάζεται στο θέατρο Βαφείο –Λάκης Καραλής από την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και για περιορισμένες παραστάσεις.

Monopoli Team

Το «Μοναστήρι» είναι διασκευή του θεατρικού έργου  «Το σπίτι της Mπερνάρντα Άλμπα», του Federico Garcia Lorca,  με επιρροές από τις «Αμαρτωλές Καλόγριες», του Pedro Almodovar καθώς και γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί ανά τον κόσμο στο παρελθόν.

«Μοναστήρι» του Βαλεντίνου Τσίλογλου στο θέατρο Βαφείο –Λάκης Καραλής

Υπόθεση:

Σε ένα μοναστήρι που βρίσκεται στο ΤΡΑΣΜΟΖ της Ισπανίας, το χωριό θεωρείται καταραμένο από τον 13ο αιώνα και αφορισμένο από την καθολική εκκλησία, μια αυταρχική ηγουμένη θα κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τη θέση της και την οικονομική της ευημερία, με καθε τρόπο, αψηφώντας τα θέλω και τα πιστεύω των υπολοίπων.

Η αδελφή Κατάρα, ικανή για όλα, γίνεται ηγουμένη στη θέση της αδελφής Γαλήνης και περισυλλέγει στο πλάι της, κορίτσια που κρίνει αυτή, οτι έχουν θέση στη μονή που θέλει να δημιουργήσει. Μαζί της η αδελφή Νυφίτσα και η αδελφή Κοπριά γίνονται υποχείρια στα χέρια της. Τα πάντα όμως ανατρέπονται όταν ξυπνά η “γυναικεία φύση” των μοναχών. Ερωτικά μπερδέματα, ζήλεια, πάθη, συμβιβασμοί και ίντριγκες περιπλέκουν την ιστορία και το μόνο που τους απασχολεί είναι, «τι θα πει ο κόσμος».

«Μοναστήρι» του Βαλεντίνου Τσίλογλου στο θέατρο Βαφείο –Λάκης Καραλής

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, της σωματικής και ψυχικής βίας, του συμβιβασμού και του ερωτικού πάθους. Οι ηθικοί κανόνες περιορίζουν τη γυναίκα σε τέτοιο βαθμό, που της στερούν το δικαίωμα να ορίζει η ίδια το σώμα της.

Ο ακραίος αυτός περιορισμός μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά και οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής του οδηγείται σε αποτυχία.

*Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον covid. Oι θέσεις είναι περιορισμένες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο όσο και καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓραφή σε πρώτο πρόσωπο: Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνος Τσίλογλου

Σκηνικά: Μαρία Ι. Ζαϊρη, Σάββας Σουρμελίδης
Κοστούμια: Αντρέας Λιναρδάτος, Devi Dharma
Μουσική: Γιώργος Κουστιμπής
Χορογραφία: Ιουλία Αγαλίδου

Παίζουν: Ιουλία Αγαλίδου, Αναστασία Γκουγκούμη, Έλενα Εσκενάζη, Ελένη Καραδάκη, Σοφία Μελισσουργού, Μαρία Πανοπούλου, Κατερίνα Παπαθανασιάδη, Χαρά Στάθη, Λούλα Τριανταφύλλου, Βαλεντίνος Τσίλγολου

Διάρκεια: 100’
Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 12€ (μειωμένο για φοιτητές, ΑΜΕΑ και ανέργους)
Πληροφορίες: Τηλέφωνα Κρατήσεων: 210 34 25 637 – 697 4262708 | Ισχύουν ειδικές τιμές εισιτηρίων για συλλόγους και γκρουπ στο τηλ. 697 426 2708
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Σοφία Μελισσουργού
Πληροφορίες Χώρου: Αγίου Όρους 16 & Λ. Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός | Τηλ: 210 34 25 637 – 697 4262708
Φωτογραφίες: Γιάννης Βολιώτης - Volition
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b