MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Σύγχρονο Θέατρο: Όλες οι παραστάσεις που θα δούμε τη σεζόν 2021-2022

Το Σύγχρονο Θέατρο, που θα λειτουργήσει ως covid free χώρος ανακοινώνει τις παραστάσεις της φετινής περιόδου, δύο νέες παραγωγές, τη συνέχιση δύο εξαιρετικά πετυχημένων παραστάσεων και την αναβίωση μιας θρυλικής παιδικής παράστασης.

Σύγχρονο Θέατρο: Αναλυτικό Πρόγραμμα παραστάσεων 2021-2022
Οι κατω από τα αστέρια
Monopoli Team

Μετά από ενάμιση χρόνο, πλησιάζει η στιγμή που το χειροκρότημα στις θεατρικές αίθουσες θα ηχήσει και πάλι. Το προσωπικό, οι ηθοποιοί, οι συντελεστές και οι τεχνικοί του Σύγχρονου Θεάτρου εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξει και τη δική του αυλαία στις 4 Οκτωβρίου.

Το Σύγχρονο Θέατρο, που θα λειτουργήσει ως covid free χώρος ανακοινώνει τις παραστάσεις της φετινής περιόδου, δύο νέες παραγωγές, τη συνέχιση δύο εξαιρετικά πετυχημένων παραστάσεων και την αναβίωση μιας θρυλικής παιδικής παράστασης. Φέτος με τη νέα παραγωγή του ίδιου του θεάτρου «Τέλος του παιχνιδιού» εγκαινιάζεται και η μόνιμη συνεργασία με τον Δημήτρη Καταλειφό (Ομάδα Νάμα – Λυκόφως).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα θέατρα, αυτό το χειμώνα, θα είναι covid free12.09.2018

Το πρόγραμμα των παραστάσεων μια ματιά:
  • «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καταλειφό και σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, που θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου 2021.
  • «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα, η βραβευμένη παράσταση της Ομάδας Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, από 6 Οκτωβρίου 2021.
  •  «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλας Μπακλέση & Κωνσταντίνου Μπιμπή, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο Σύγχρονο Θέατρο από τις 4 Οκτωβρίου 2021.
  • «Κλάρα» του Ιβάν Τουργκένιεφ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Από 27  Ιανουάριου 2021  το έργο θα δει για πρώτη φορά το φως της ελληνικής θεατρικής σκηνής.
  • «Μια γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig, αναβίωση της θρυλικής παιδικής παράστασης της Συντεχνίας του Γέλιου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, από 10 Οκτωβρίου 2021.
    Επίσης θα επαναληφθούν για λίγες παραστάσεις «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» και «Ο Μορμόλης».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του θεάτρου:

«Τέλος του Παιχνιδιού», του Σάμουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα

Από 29 Οκτωβρίου 2021 (Προπώληση viva.gr)

Τέλος του παιχνιδιου

Το Σύγχρονο Θέατρο εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον σπουδαίο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό, με την παράσταση «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ, ενός από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα.

Την εξαιρετική σύνθεση συντελεστών συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Άρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργος Ζιόβας.

«Τετέλεσται». Σε ποιο άλλο θεατρικό έργο, η πρώτη-πρώτη λέξη του κειμένου ακυρώνει εξ αρχής τη θεατρική Πράξη, την Πράξη της ζωής; Πρόκειται για την εξ αρχής επικύρωση της φράσης του Σάμουελ Μπέκετ πως «το τέλος βρίσκεται στην αρχή, και ωστόσο συνεχίζουμε».

Βασικοί συντελεστές:

Μετάφραση: Θάλεια Μελή – Χωλλ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας
Σκηνικά: Γιώργος Σκεύας
Μουσική, Σύνθεση ήχων: Σήμη Τσιλαλή
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα-Λυκόφως
Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Ζιόβας

«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς», του Μάρτιν ΜακΝτόνα από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

Από 6 Οκτωβρίου 2021 (Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr)

Η βασίλισσα της ομορφιάς

«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» (Beauty Queen of Leenan), ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας σύγχρονης δραματουργίας του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα, που ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο Επί Κολωνώ από το δημιουργικό επιτελείο της Ομάδας Νάμα (Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου), θα συνεχίσει φέτος τις παραστάσεις της στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου. Η παράσταση απέσπασε 3 βραβεία κοινού του Αθηνοράματος (1ο βραβείο Καλύτερης Παράστασης, 1ο Σκηνοθεσίας  και 1ο Γυναικείου ρόλου ενώ είχε υποψηφιότητα σε άλλες 5 κατηγορίες!).

Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές. Μια βαθιά τομή στη σύγχρονη ζωή, μια ανατομία των σχέσεων με επιθετικό και βίαιο τρόπο αλλά και βαθιές ανθρώπινες ρωγμές, ένα έργο ωμού ρεαλισμού αντίστοιχο του in yer face theatre που αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ‘90. Η παράσταση της Ομάδας Νάμα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αξία του αριστουργήματος τού Μάρτιν ΜακΝτόνα που θέτει θεμελιώδη ζητήματα με την έντονη, ασυμβίβαστη και εξαιρετικά γοητευτική γραφή του.

Βασικοί συντελεστές:

Μετάφραση: Η ομάδα των συντελεστών
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά, Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική & Επιμέλεια ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτογραφίες: Μαρία Αναματερού, Γιώργος Χατζηνικολάου
Τρέιλερ: Σταύρος Συμεωνίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Αναματερού
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα
Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή, Αγορίτσα Οικονόμου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιώργος Κατσής

«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια», του Τηλέμαχου Τσαρδάκα σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλας Μπακλέση και Κωνσταντίνου Μπιμπή

Από 4 Οκτωβρίου 2021 (Η προπώληση θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες)

Σύγχρονο Θέατρο: Αναλυτικό Πρόγραμμα παραστάσεων 2021-2022

Οι κατω από τα αστέρια

Μετά τη διεθνή τους περιοδεία σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, τα δεκάδες sold out σε παραστάσεις στην Αθήνα και την Περιφέρεια, τις διθυραμβικές κριτικές και την μεγάλη αγάπη του κοινού, «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή σε σκηνοθεσία των ιδίων και της Αρτέμιδος Γρύμπλα, επιστρέφουν για 4η χρονιά, για να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό, τον μεγάλο, αγνό και εφηβικό τους έρωτα. Αυτή τη φορά στο Σύγχρονο Θέατρο, από τις 4 Οκτωβρίου.

Βασικοί συντελεστές:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Παίζουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

«Κλάρα», του Ιβάν Τουργκένιεφ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Έναρξη παραστάσεων από 17 Ιανουαρίου 2022

Σύγχρονο Θέατρο: Αναλυτικό Πρόγραμμα παραστάσεων 2021-2022

Κλάρα

Το τελευταίο και πιο διάσημο έργο του Ιβάν Τουργκένιεφ είναι μια αληθινή ιστορία, όπως την κατέγραψε με μοναδικό τρόπο ο μεγάλος Ρώσος κλασικός συγγραφέας. Τον Ιανουάριο το έργο θα δει για πρώτη φορά το φως της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σε παραγωγή της A PRIORI.

Βασικοί συντελεστές:

Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Κινησιολογία: Χριστίνα Φωτεινάκη
Σκηνογραφία: Μαρία Φιλίππου
Ενδυματολογία: Μαντώ Ψυχουντάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Αργύρης Θέος
Video-art: Γιάννης Ντουσιόπουλος
Graphic design: GRID FOX
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παίζουν: Δημήτρης Μανδρινός, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Παναγού, Ορέστης Τρίκας

«Μια γιορτή στου Νουριάν», του Volker Ludwig από την Συντεχνία του γέλιου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι

Από 10 Οκτωβρίου 2021 (Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr)

Σύγχρονο Θέατρο: Αναλυτικό Πρόγραμμα παραστάσεων 2021-2022

Μια γιορτή σου Νουριάν

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει με τη νέα εκδοχή της θρυλικής της παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν». Η παράσταση που παίχτηκε στο θέατρο Πορεία από το 2011 μέχρι το 2014 και άφησε «εποχή», επιστρέφει ανανεωμένη στο Σύγχρονο Θέατρο.

Η ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση του Volker Ludwig, απευθύνεται σε ανθρώπους από 5 ετών και αναδεικνύει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και της αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.

Η Συντεχνία του Γέλιου θα κρατήσει επίσης στο ρεπερτόριο της (για 3η χρονιά), την παράσταση «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Roy Kift, την τρυφερή κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του, η οποία θα ξεκινήσει μέσα Νοέμβρη.

Για τις γιορτές θα επανέλθει η θρυλική παράσταση «Ο Μορμόλης» του Rainer Hachfeld. Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους.

Η δεύτερη παράσταση της Κυριακής θα είναι καθολικά προσβάσιμη για όλους και όλες από τους συνεργάτες μας Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, και θα πραγματοποιηθούν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ακουστική περιγραφή (AD: Audio Description) και υπέρτιτλους για Κωφές/ο.

Βασικοί συντελεστές:

Μετάφραση / Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά / Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Τραγούδι Παράστασης: Active Member
Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Σχεδιασμός οπτικού υλικού: Nik A Visual Communication Firm (Νικόλας Αθανασιάδης)
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Υπεύθυνη Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Παίζουν: Γιάννης Βαρβαρέσος, Φώτης Λαζάρου, Βασίλης Κουκαλάνι, Γεωργία Δελαρόχα Κυριαζή, Κωστής Ραμπαβίλας, Φανή Ξενουδάκη, Αλέξανδρος Τούντας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια γιορτή στου Νουριάν, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο12.09.2018

Μέτρα λειτουργίας του θεάτρου:
  • Το Σύγχρονο Θέατρο θα λειτουργήσει ως covid free χώρος με πληρότητα 85% και θα υποδέχεται θεατές που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο θεατών (από 12 ετών και άνω) στον χώρο του θεάτρου, θα γίνεται έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η προσέλευση ανήλικων έως 11 ετών προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για τη διενέργεια self test. Όλο το προσωπικό του θεάτρου θα είναι πλήρως εμβολιασμένο.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου και κατά την διάρκεια της παράστασης.
  • Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 45 -30 λεπτά πριν από την έναρξή της, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού.
  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των παραστάσεων που αποσκοπούν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο, παραμονή και έξοδο από το θέατρο.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b