MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης: Το ντοκιμαντέρ-ντοκουμέντο για τον Μίκη Θεοδωράκη, στον ΣΚΑΪ

Με αφορμή το θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ο ΣΚΑΪ προβάλλει εκτάκτως, σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00, το ντοκιμαντέρ-ντοκουμέντο «Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης».

Monopoli Team

Στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης», ο Μίκης Θεοδωράκης ξετυλίγει την ιστορία της ζωής του, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφείται η ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών. Μέσα από αυτή τη διαδρομή «συναντάται» με όλα τα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν στους «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης»: Τον Γιάννη Ρίτσο, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον Γιώργο Σεφέρη, τη Μαρία Κάλλας, τον Νίκο Καζαντζάκη και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Μέσα από αυτό το βιογραφικό αφιέρωμα, θα απολαύσουμε τον παραστατικό και χειμαρρώδη λόγο του Μίκη, τις γενναιόδωρες αφηγήσεις του και θα ταξιδέψουμε λυρικά και επικά μαζί του στην Ελλάδα του 20οού αιώνα αλλά και σε όλο τον πλανήτη, όπου έδρασε μουσικά ο συνθέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ιστορική συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη μετά την πτώση της Δικτατορίας12.09.2018

Οι συναντήσεις του με μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των καιρών μας, οι σκέψεις του, τα ανέκδοτα από την θυελλώδη ζωή του και φυσικά οι μουσικές του, μέσα από τις παθιασμένες διηγήσεις του Θεοδωράκη.

Ξεκίνησε ένα παιδί-θαύμα, με πολύ πρόωρα δείγματα μουσικής ευφυΐας για να προχωρήσει στην ωρίμανση μιας τεράστιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας με βαθιά πολιτική υπόσταση. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν έχει ανάλογο και δεν έχει επαναληφθεί στο νεοελληνικό χώρο με την ένταση και την επιρροή που ασκεί η περίπτωση του Θεοδωράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίκης Θεοδωράκης: Η ζωή και το έργο του σπουδαιότερου Έλληνα συνθέτη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης
Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, 21:00
ΣΚΑΪ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b