MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 13 παραστάσεις για την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου

παραστάσεις
«Έξι» στην Αρχαία Μεσσήνη
Monopoli Team

1. «Εάλω Θεσσαλονίκη», της Ρούλας Πατεράκη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Δύο βυζαντινά χρονογραφήματα, υψηλής λογοτεχνικής αξίας, αφηγηματικής παραστατικότητας και εσωτερικής έντασης, βρίσκονται στον πυρήνα της παράστασης/performance για τέσσερις ηθοποιούς και μια χορεύτρια με τίτλο «Eάλω Θεσσαλονίκη», που παρουσιάζεται σε δραματουργική διασκευή και σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Θεσσαλονίκη (1 & 2 Σεπτεμβρίου 2021) στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στη συνέχεια (6 & 8 Σεπτεμβρίου) θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Τετάρτη 1/9 20:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2, ΤΚ 54640 Θεσσαλονίκη

2. «Ο Καραγκιόζης και ο Μεγάλος Ξεσηκωμός» στο Ηρώδειο

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, για πρώτη φορά τρεις σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) και Το Σπίτι του Ηθοποιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη βραδιά, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου υπό τη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο.
Τετάρτη 1/9 21:00
Εισιτήριο: Από 12-50€. Προπώληση: viva.gr.
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Τηλ: 21 03241807

3. «Ήλιος και θάλασσα»: Η βραβευμένη όπερα-περφόρμανς στην Πειραιώς 260

Στο σταυροδρόμι του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών, η όπερα-περφόρμανς Ήλιος και θάλασσα των Λιθουανών Rugilė BarzdžiukaitėVaiva Grainytė και Lina Lapelytė, έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με τη χιουμοριστική και δραστική ταυτόχρονα, προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν το μέλλον του πλανήτη μας, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες του ξέφρενου καταναλωτισμού. Το έργο εκπροσώπησε τη Λιθουανία στη Μπιεννάλε της Βενετίας το 2019, όπου και απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα για την καλύτερη εθνική συμμετοχή.
Τετάρτη 1/9 20:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 40€ • Ζώνη Α΄ 30€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 24€ • Ζώνη Β΄20€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 16€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: aefestival.gr.
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος

4. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω Μινωτής Αλέξανδρος

Μετά από μια sold out πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και μια μεγάλη πανελλαδική περιοδεία, η αρχαία ελληνική τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, συνεχίζει τον Σεπτέμβριο την πορεία της με επιλεγμένες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 4 & 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Τετάρτη 1/9 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω Μινωτής Αλέξανδρος, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω 122 43, Τηλέφωνο: 21 0531 1168

5. «Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Μια περιπλάνηση στο κείμενο του Διονυσίου Σολωμού, ένα μουσικό έργο στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής. Το ποιητικό σώμα του Σολωμού φανερώνεται να θέλει και να μπορεί να αποφύγει τη συντριβή με την οδύνη των λέξεών του, που δεν δύνανται να υποστηρίξουν τον εαυτό τους, ριγμένες στο Ανάμεσα, και μένοντας εκεί ακροβατώντας…
Τετάρτη 1/9 20:30
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Λυδίας 10, Κρηνίδες 640 03, Τηλέφωνο: 251 051 6251

6. «Έξι» στην Αρχαία Μεσσήνη

Η παράσταση στηρίζεται σε τραγούδια που καταγράφηκαν τον 19ο αιώνα και συνδέονται με αντίστοιχα λαϊκά έθιμα που ακολουθούν τον ετήσιο κύκλο των εορτών αλλά και την πορεία ενηλικίωσης της γυναίκας όπως απεικονίζεται στη λαϊκή παράδοση. Από τα έθιμα της περπερούνας, της κούνιας, του κλήδονα, του γάμου μέχρι το τρυφερό νανούρισμα και το σπαρακτικό Μοιρολόι της Παναγίας.
Τετάρτη 1/9 19:30
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαία Μεσσήνη, Μεσσηνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟρέστης, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα σε θέατρα της Αττικής12.09.2018

7. «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. ΟΝίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Τετάρτη 1/9 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Γρ. Λαμπράκη 15, Λάρισα 414 47

8. Η Μήδεια του Μποστ στο Αμφιθέατρο Θαν.Βέγγος

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.
Τετάρτη 1/9 21:15
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Κορυδαλλού Θανάσης Βέγγος, Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός 181 22, Τηλέφωνο: 21 0497 0475

9. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες», του Leonard Gershe στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης παραστάσεις

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τετάρτη 1/9, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης »,  Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλέφωνο: 281 024 2977

10. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Θέατρο Δάσους παραστάσεις

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τετάρτη 1/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Λογότυπο εμπόρου
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

11. «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Κηποθέατρο Παπάγου παραστάσεις

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Τετάρτη 1/9, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 156 69, Τηλέφωνο: 21 3202 7185

12. «M U T E», του Γιώργου Χρυσοστόμου, στο Βεάκειο Θέατρο παραστάσεις

Η χειροποίητη, με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία παράσταση «Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου, βγαίνει ξανά από την παύση ή μάλλον την καλοκαιρινή ραστώνη κι επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και όχι μόνο.
Τετάρτη 1/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33, Τηλέφωνο: 21 0422 6330

13. Παιδικό Θέατρο: Η Μάγια η μέλισσα στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες; Ο σοφός Φλιπ η ακρίδα θα τους βρει τη λύση…. και η περιπέτεια ξεκινά για την Μάγια και τους αγαπημένους της φίλους, τον Βίλλυ, τον Φλιπ, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη. Ποιος θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια της Μάγια και των αγαπημένων της φίλων; Μα φυσικά η Θέκλα, η μοχθηρή αράχνη. Θα τα καταφέρει άραγε η Μάγια να ζήσει ελεύθερη; Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον. Μια διαδραστική παράσταση, που μέσα από εκπλήξεις και απρόοπτα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια, ξυλοπόδαρους και εναέριους ακροβάτες επί σκηνής. Μια θεατρική παράσταση που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο.
Τετάρτη 1/9 21:00
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου – Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜήδεια, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά στο Μπάγκειον12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b