MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Athens Photo World αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα φωτογραφικό event στο ΚΠΙΣΝ

Το Athens Photo World κλείνοντας το φετινό καλοκαίρι προσκαλεί τους Αθηναίους σε ένα φωτογραφικό event στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Monopoli Team

Το Athens Photo World κλείνοντας το φετινό καλοκαίρι προσκαλεί τους Αθηναίους σε ένα φωτογραφικό event στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Ενώνοντας τρεις διαφορετικές φωτογραφικές εκθέσεις σε μια περιήγηση στους χώρους του ΚΠΙΣΝ το APW θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στην έκθεση “As I was Dying” του Ιταλού φωτογράφου Paolo Pellegrin, του διεθνούς πρακτορείου Magnum, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και φιλοξενείται ήδη από την 1η Αυγούστου στο Αίθριο του 4ου ορόφου της ΕΒΕ.

Συνεχίζοντας οι επισκέπτες θα βρεθούν ανάμεσα στις βραβευμένες φωτογραφίες των 45 φωτογράφων που διακρίθηκαν στον φετινό διεθνή διαγωνισμό φωτορεπορτάζ World Press Photo στο ισόγειο της ΕΒΕ με σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τη δουλειά του Άγγελου Τζωρτζίνη “Trapped in Greece” (Παγιδευμένοι στην Ελλάδα) που απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία μακροχρόνιων project. Ο Τζωρτζίνης με την δουλειά του αυτή απέσπασε και το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό  Athens Photo World Award της διοργάνωσης για το 2021.

Η φωτογραφικός ξενάγηση θα ολοκληρωθεί απέναντι από τον μεγάλο τοίχο στο τέλος του Καναλιού με την Ψηφιακή Προβολή δίπλα στα μεγάλα Σκαλοπάτια που περιλαμβάνει φωτογραφίες αθλητικής θεματολογίας από το αρχείο του Γιάννη Μπεχράκη, τα διεθνή πρακτορεία Reuters, Associated Press, European Pressphoto Agency, τα ελληνικά πρακτορεία InTimeNews and Sports και Eurokinissi και τους φωτογράφους Πέτρο Γιαννακούρη, Άγγελο Ζυμάρα, Νίκο Ι. Καλλιανιώτη, Ηλία Μάρκου, Νίκο Μενουδαράκο, Σπύρο Μπακάλη, Λευτέρη Παρτσάλη, Δημήτρη Σιδερίδη και Byron Smith.

Το Athens Photo World ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό το φθινόπωρο

Η ομάδα του Athens Photo World παραμένοντας αισιόδοξη και πιστή στο όραμά της για την προβολή και ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ στο Ελληνικό κοινό ξεκίνησε τις δράσεις της ήδη από την πρώτη περίοδο κατά την οποία επιτράπηκαν οι εκδηλώσεις σε εκθεσιακούς χώρους, τον περασμένο Μάιο, συνδυάζοντας δύο υπαίθριες εκθέσεις («Όταν όλα άλλαξαν, COVID-19, το ευρωπαϊκό επίκεντρο» του Fabio Bucciarelli και «42 ημέρες» του Δημήτρη Μιχαλάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα), τρεις εξωτερικές («Ελλάδα» στην περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, «Sports ‘n’ the City» στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου και το πρόγραμμα των Ψηφιακών Προβολών στην Τεχνόπολη) και την βράβευση των νικητών των φετινών διαγωνισμών για τα Βραβεία Yannis Behrakis και Athens Photo World, Darrin ZammitLupi και Δημήτρη Τοσίδη αντίστοιχα.

Η περιήγηση στις εκδηλώσεις του APW στο ΚΠΙΣΝ  λειτουργεί σαν επίλογος στο καλοκαίρι και ένα άκρως φωτογραφικό ξεκίνημα της νέας φθινοπωρινής σαιζόν ανανεώνοντας ταυτόχρονα το ραντεβού με το Αθηναϊκό κοινό για τις επόμενες δράσεις της ομάδας το 2022.

Πρόγραμμα εκθέσεων Athens Photo World στο ΚΠΙΣΝ

«As I Was Dying», Paolo Pellegrin / Magnum Photos: 1 – 31 Αυγούστου, Αίθριο 4ου ορόφου ΕΒΕ

World Press Photo 2021: 23 Αυγούστους – 14 Σεπτεμβρίου, Ισόγειο ΕΒΕ

Ψηφιακή Προβολή: 23 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου, Τέλος Καναλιού / Σκαλοπατιών

Το Athens Photo World είναι πάντα αφιερωμένο στη 30ετή δουλειά και τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη και παραμένει αφοσιωμένο στην προβολή και την υποστήριξη των φωτορεπόρτερ παγκοσμίως, ιδίως σε καιρούς που δοκιμάζουν την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αξίζει να στραφούν οι προβολείς σε αυτούς και στο ακατάπαυστο έργο τους. Οι φωτορεπόρτερ είναι πάντα εκεί έξω και εργάζονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ενημέρωσή μας.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b