MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 12 παραστάσεις για την Κυριακή 29 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου.

Monopoli Team

1.Χορείες Χώρων, του Georges Perec, στην Αρχαία Κόρινθο

Η καλλιτεχνική ομάδα Transatlantic δημιουργήθηκε το 2020 με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση σύγχρονων και πειραματικών μεθόδων στον τομέα του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Για πρώτη φορά θα παρουσιάσει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αλεξάνδρας Καζάζου, τις «Χορείες Χώρων» του Georges Perec, στις 28 & 29 Αυγούστου στις 19.30 στην Αρχαία Κόρινθο, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Κυριακή 29/8 19:30
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου

2.Στη σκιά του Ομήρου στον Αρχαιολογικό χώρο Σκάρκου

Εμπνευσμένη από το διασωθέν ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, η παράσταση Στη σκιά του Ομήρου επιστρατεύει τον λόγο, την όρχηση και τον ήχο της άρπας για να συνδέσει με χιούμορ και λυρισμό την εμβληματική μορφή του Ομήρου με έργα κορυφαίων προσωπικοτήτων στα δυτικά γράμματα, που δεν τα ενώνει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος, αλλά η εκλεκτική συγγένεια δημιουργών που εμπνεύστηκαν από το μεγαλύτερο διαχρονικό θαύμα όλων: τον άνθρωπο.
Κυριακή 29/8 19:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου, Ίος 840 01, Τηλέφωνο: 2286 091246

3.Πάμε γι΄ άλλα…ολοταχώς: Ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος

Ο χαρισματικός performer Τάκης Ζαχαράτος μετά την μεγάλη επιτυχία της υπερπαραγωγής «Πάμε γι’ άλλα … ολοταχώς», της παράστασης του καλοκαιριού, ξαναρχίζει από την Παρασκευή 27 Αυγούστου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Άλσος.
Κυριακή 29/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

4.Ιστορίες καθ’ οδόν Νο2, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»

Ένα εύθυμο απολαυστικό ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία στην Ανοιχτή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που ταξίδεψε με επιτυχία στις γειτονιές και τις πλατείες της Αθήνας το 2019 με το Θέατρο Express επιστρέφει τον Αύγουστο του 2021 ανανεωμένη, επετειακή και εορταστική. Με το κέφι και τον ενθουσιασμό στις αποσκευές της είναι έτοιμη να «παρκάρει» στο «Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά» για να συναντήσει τους θεατές της, να τους ταξιδέψει στον χρόνο και να τους ευθυμήσει.
Σάββατο 29/8, 21:00
Εισιτήριο: Κανονικό 12€, Μειωμένο:8€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου – Σχολείον Ειρήνης Παππά, Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς 185 47, Τηλέφωνο: 21 0522 5634

5.Ιφιγένεια η εν Ταύροις στο Θέατρο Δάσους

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Κυριακή 29/8 21:00
Εισιτήριο: Από 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

6.Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Ανοικτό Θέατρο Δήμου Σερρών

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Κυριακή 29/8 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Σερρών, Περιστέρη Κωστοπούλου 4, Σέρρες 621 22, Τηλέφωνο: 2321 054585

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πέτρα της Υπομονής: Το επίκαιρο αντιπολεμικό δράμα, με επίκεντρο τη γυναίκα, στο ERTFLIX12.09.2018

7.Βάκχες του Ευριπίδη στο θέατρο Πέτρας

Η Εταιρεία Τέχνης “Αrs Aeterna και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε επιλεγμένα θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου. «Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη». Έτσι ορίζει η Νικαίτη Κοντούρη την ανεξάντλητη τραγωδία του Ευριπίδη.
Κυριακή 29/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη 132 31, Τηλέφωνο: 21 0501 2402

8.Μπουρλότο, το μιούζικαλ της επανάστασης στο Θέατρο Από Κοινού

Με το έργο του Άγγελου Πυριόχου, «Μπουρλότο» υποδέχεται το Από Κοινού Θέατρο τους θεατές του, όπως κάθε καλοκαίρι στη μικρή φιλόξενη αυλή του. Το  «Μπουρλότο» είναι η ιστορία της πολύπαθης Δημοκρατίας (Ελένη Γερασιμίδου), η οποία μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Και τώρα με αφορμή τον εορτασμό της επανάστασής της, έρχεται να καταγγείλει τον επί 200 χρόνια βιασμό της στον Εισαγγελέα (Αντώνη Ξένο) έχοντας στο πλευρό της  δύο νέους ηθοποιούς (Αγγελική Ξένου-Πάνο Μπόρα). Με στοιχεία επιθεώρησης και διανθισμένο με πολλά τραγούδια, το «Μπουρλότο» χαρακτηρίζεται από τον ευφάνταστο συγγραφέα του, Άγγελο Πυριόχο, ως το «μιούζικαλ της Επανάστασης». Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι του πολυτάλαντου Παντελή Καναράκη.
Κυριακή 29/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θεατρο Απο Κοινου, Ευπατριδών 4, Αθήνα 118 54, Τηλέφωνο: 21 1405 7249

9.«Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Κυριακή 29/8, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

10.Η Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο Βριλησσίων Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.
Κυριακή 29/8 21:15
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βριλησσίων Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια 152 38

11.Φεστιβάλ Δωδώνης: «Μία χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη

Όταν η εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση ακυρώνεται, κάποιοι θεατές ανεβαίνουν στη σκηνή να διαμαρτυρηθούν και δεν λένε να φύγουν. Τσακώνονται, τα βρίσκουν, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, εξομολογούνται, χορεύουν… Στο τέλος, αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια γιορτή, γιατί, ό,τι κι αν πιστεύουμε, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, κάποια γεγονότα έχει σημασία να τα μοιραζόμαστε. Με φόντο την επέτειο των 200 χρόνων θα πειραματιστούμε σε μια ανοιχτή σκηνική σύνθεση, που κινησιολογικά, μουσικά και υποκριτικά θα αναδεικνύει το από τότε μέχρι σήμερα, τη σύζευξη του παραδοσιακού με το σύγχρονο, τη µμετάλλαξη του παλιού σε επίκαιρο.
Κυριακή 29/8, 18:15
Εισιτήριο: Κανονικό 10€, Μειωμένο 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ανοικτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης”, Κάρολου Κούν 13, Συκιές 566 26, Τηλέφωνο: 231 063 1305

12.Παιδικό θέατρο: «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών! Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο που μας πείθει ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να γίνει πουλί, να απογειωθεί και να φτερουγίσει στα ουράνια, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ανατέλλει ο ήλιος της ελευθερίας. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία.
Κυριακή 29/8 21:15
Εισιτήριο: Από 9€. Προπώληση: viva.gr.
Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών, Πτολεμαΐδα, 25ης Μαρτίου 2, Πτολεμαΐδα 502 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣασμός: Το νέο καθηλωτικό τρέιλερ της σειράς είναι στον αέρα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b