MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Ζητά την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για το Αφγανιστάν

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Την ανησυχία της για το μέλλον του Αφγανιστάν εξέφρασε η Νομπελίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι, μαζί με μία έκκληση προς τον Τζο Μπάιντεν και τη διεθνή κοινότητα, να αναλάβουν άμεσα δράση.

Μαλάλα Γιουσαφζάι, photo credits: Southbank Centre/Flickr/ Creative Commons
Μαλάλα Γιουσαφζάι, photo credits: Southbank Centre/Flickr/ Creative Commons
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης το 2014, μίλησε για την κρίση που βιώνει αυτή τη στιγμή το Αφγανιστάν και για το άγνωστο μέλλον που καλούνται οι πολίτες να αντιμετωπίσουν, μετά από την κατάληψη του Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Μιλώντας σε εκπομπή του BBC, η ακτιβίστρια έκανε έκκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο και τη διεθνή κοινότητα, δηλώνοντας πώς ο Τζο Μπάιντεν, “έχει πολλά να κάνει” και πως πρέπει να προχωρήσει σε τολμηρά βήματα για να προστατεύσει τον αφγανικό λαό.

Ακόμη, είπε ότι αυτές τις ημέρες έχει προσπαθήσει να έρθει σε επικοινωνία με ηγέτες διαφόρων χωρών, ενώ ζητά την βοήθεια όλων στην δύσκολη αυτή στιγμή για το Αφγανιστάν και τους πολίτες του.

«Εκτυλίσσεται επείγουσα ανθρωπιστική κρίση αυτή τη στιγμή και πρέπει να προσφέρουμε τη βοήθεια και την υποστήριξή μας», τόνισε η Μαλάλα στην εκπομπή Newsnight του BBC. «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με μερικούς ακτιβιστές και ακτιβίστριες στο Αφγανιστάν, και μου είπαν ότι ανησυχούν για το πώς θα είναι η ζωή τους» πρόσθεσε, αναφερόμενη στην κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφγανιστάν: Μουσεία σπεύδουν να σώσουν ιστορικά κειμήλια από τους Ταλιμπάν12.09.2018

Ακόμα, έστειλε γράμμα στον Πακιστανό πρωθυπουργό, Ιμράν Χαν, ζητώντας του να υποδεχθεί τους Αφγανούς πρόσφυγες και να εξασφαλίσει ότι «τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στη μόρφωση, θα είναι ασφαλή και προστατευμένα και ότι δεν θα πάει χαμένο το μέλλον τους», όπως συγκεκριμένα έγραψε.

Παράλληλα, σε μία ανάρτηση στο Twitter, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την επικίνδυνη κατάσταση που βιώνει το Αφγανιστάν, έγραψε: «Παρακολουθούμε με απόλυτο σοκ τους Ταλιμπάν να παίρνουν τον έλεγχο του Αφγανιστάν. Ανησυχώ βαθιά για τις γυναίκες, τις μειονότητες και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι παγκόσμιες, περιφερειακές και τοπικές δυνάμεις πρέπει να ζητήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός, να παράσχουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια και να προστατεύσουν πρόσφυγες και πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Θα απαγορεύσουν κάθε μορφή τέχνης”: Έκκληση της σκηνοθέτιδας Σαχράα Καρίμι για το Αφγανιστάν12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Τουλάχιστον 1.500 έλεγχοι σε 300 παραλίες – Πρόστιμα έως 73.000€ για αυθαίρετες καταλήψεις
Επίκαιρα
Πόρτο Γερμενό: Ξεκινούν οι αιτήσεις αποζημίωσης για τους πυρόπληκτους – Πάνω από 100 σπίτια καταστράφηκαν
Επίκαιρα
Λάκης Χαλκιάς: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο “αντίο” στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Επίκαιρα
ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντος
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Απομάκρυνση 240 τραπεζοκαθισμάτων σε 13 επιχειρησιακές δράσεις
Επίκαιρα
Τουρισμός για όλους 2026-2027: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr
Επίκαιρα
Η μεγάλη φωτιά από τον Κιθαιρώνα έως το Πόρτο Γερμενό, σ’ ένα συγκλονιστικό timelapse
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο
Επίκαιρα
Την τελευταία δεκαετία έχει καεί το 42% των δασών της Αττικής
Επίκαιρα
Πάνω από €3 δισ. οι ζημιές από τις πυρκαγιές στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Δυτική Αττική: Από το 2018 έχουν καεί πάνω από 480.000 στρέμματα από πυρκαγιές
Επίκαιρα
Μέγαρα: Συγκλονιστικό βίντεο με άλογα να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά