MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Pasta Bag: Sold out η viral τσάντα… ζυμαρικών αξίας 199 δολαρίων

Το must αξεσουάρ του 2021 δεν είναι άλλο από ένα τσαντάκι – κουτί ζυμαρικών Barilla, εμπνευσμένο φυσικά από την πανδημία.

The Pasta Bag, Photo: Nik Bentel
The Pasta Bag, Photo: Nik Bentel
Monopoli Team

Τώρα μπορείτε κι εσείς να πάρετε στα χέρια σας το must αξεσουάρ του 2021, ένα τσαντάκι – κουτί ζυμαρικών Barilla.

Πρόκειται για ένα έργο του Νικ Μπέντελ, φοιτητή αρχιτεκτονικής, ο οποίος αποκάλυψε ότι η έμπνευση για αυτό το τσαντάκι ήρθε, καθώς μαγείρευε το… 100ο κουτί μακαρόνια μέσα σε ένα χρόνο. Τους πρώτους μήνες της καραντίνας, στο απόγειο της πανδημίας του Covid-19, ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης και σχεδιαστής άρχισε να αγοράζει κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας και θέλησε να απαθανατίσει το οικείο συναίσθημα του να κοιτάζεις το πίσω μέρος της μπλε συσκευασίας των ζυμαρικών Barilla.

Το πρότζεκτ αυτό αποτελεί μια λεπτομερή απόδοση του κλασικού κουτιού ζυμαρικών, στην υπόσταση όμως μίας μικρής δερμάτινης τσάντας, που εύστοχα ονομάστηκε The Pasta Bag. Διακοσμημένη με λαβή και χρυσό ιμάντα ώμου, η τσάντα διαθέτει όλες τις λεπτομέρειες του αρχικού κουτιού, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα διατροφικών στοιχείων και των οδηγιών μαγειρέματος. Ενώ το έργο δεν έχει κάποια σχέση με τη Barilla, ο σχεδιασμός του Μπέντελ είναι εντυπωσιακά ακριβής.

Photo: Nik Bentel

Photo: Nik Bentel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο μεγαλύτερο -και πιο εντυπωσιακό- μουσείο αστρονομίας του κόσμου άνοιξε στη Σανγκάη (φωτογραφίες)12.09.2018

Ο σχεδιαστής περιέγραψε στο Hypebeast τη διαδικασία δημιουργίας της τσάντας, που του πήρε ένα ολόκληρο χρόνο. «Ξεκίνησα μιλώντας με ειδικούς σε τσάντες και δέρμα που ήξεραν ποια υλικά και τι διαδικασία κατασκευής έπρεπε να ακολουθήσω», είπε ο Μπέντελ. «Έπειτα, επισκέφτηκα αρκετούς κατασκευαστές για να συλλέξω δείγματα».

Περιέγραψε την διαδικασία που χρησιμοποίησε, την εκτύπωση με υπεριώδη ακτινοβολία στην επιφάνεια του δέρματος, ως το κλειδί, που κάνει την τσάντα να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική. Κατά τη διάρκεια της τεχνικής αυτής ένα στρώμα μελανιού τοποθετείται και λούζεται με υπεριώδες φως, για να αφήσει μια φωτεινή, μακράς διάρκειας χρωστική ουσία.

Η πώληση του “The Pasta Bag” ξεκίνησε πριν από 6 ημέρες στην ιστοσελίδα του καλλιτέχνη και η τσάντα βγήκε ήδη sold out! Ο αριθμός βέβαια ήταν περιορισμένος -μόνο 100 κομμάτια- ενώ η κάθε τσάντα κόστιζε 199 δολάρια.

Άλλα έργα του καλλιτέχνη

Παρόλο που η τσάντα σηματοδοτεί την «επιδρομή» του Μπέντελ στο σχεδιασμό των αξεσουάρ, ταυτόχρονα αγκαλιάζει αυτό που ο ίδιος ονομάζει σταθερό θέμα στα έργα του, τη μικρή δόση χιούμορ.

Η τσάντα αυτή έρχεται να λάβει την τρίτη θέση στη σειρά του “Storytelling Projects”, την οποία συμπληρώνει μια στριφογυριστή καρέκλα φτιαγμένη από ατσάλινα σταντ ποδηλάτων και ένα ανθισμένο φόρεμα, βγαλμένο κατευθείαν από το αριστούργημα του Μποτιτσέλι «Η γέννηση της Αφροδίτης».

“Η ιδέα με τη σειρά αυτή έγκειται στο να φανταστούμε με μία άλλη προοπτική κάποια καθημερινά αντικείμενα, τα οποία πραγματικά λένε μια ιστορία, όπως τα επεισόδια σε μια τηλεοπτική σειρά”, δήλωσε ο Μπέντελ. Σχεδιάζει να κυκλοφορεί ένα νέο έργο κάθε μήνα για το επόμενο έτος, αποκαλύπτοντας πως το επόμενο έργο του θα είναι ένα αρκετά στριφογυριστό κηροπήγιο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑψίδα του Θριάμβου: Δείτε live την μεταμόρφωση του μνημείου στο σχέδιο του Christo (video)12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b