MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τυφώνας στην Ιαπωνία κατέστρεψε την “Κίτρινη Κολοκύθα” της Yayoi Kusama (video)

Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης της Yayoi Kusama, η λεγόμενη κίτρινη κολοκύθα, καταστράφηκε.

Education Images/Universal Images Group/Getty Images
Education Images/Universal Images Group/Getty Images
Monopoli Team

Ένα από τα πιο πολύτιμα έργα τέχνης της Yayoi Kusama, καταστράφηκε. Κατασκευασμένο από την διάσημη καλλιτέχνιδα το 1994, το εμβληματικό γλυπτό «Κίτρινη Κολοκύθα» που μέχρι πρότινος βρισκόταν σε μια προβλήτα με θέα στην θάλασσα Seto, στη Ναοσίμα της Ιαπωνίας, δέχτηκε ένα τεράστιο χτύπημα από τον τυφώνα Lupit πριν από μερικές ημέρες.

Η Ναοσίμα είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στο νομό Καγκάουα, γνωστό και ως «Νησί Τέχνης» λόγω των πολλών γκαλερί και εκθέσεων που βρίσκονται εκεί.

Μια υποχώρηση του εδάφους που προκλήθηκε από τον τυφώνα, λοιπόν, σάρωσε το νησί Kyushu και είχε ως αποτέλεσμα την αναταραχή της θάλασσας Seto, δημιουργώντας έτσι επιθετικούς ανέμους και νεροποντές σε όλη την περιοχή για μια ολόκληρη μέρα.

Το μικρό νησί της Ναοσίμα γνώρισε δυστυχώς τη χειρότερη καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, καθώς έχασε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, που προσέλκυε εκατοντάδες επισκέπτες.

Η “κολοκύθα” που έχει ύψος δύο μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα ξεκόλλησε από την πλατφόρμα και έπεσε στο έδαφος, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει την μάχη με τον τυφώνα.

Καθώς ο καιρός άρχισε να ηρεμεί, το προσωπικό της γκαλερί Benesse Art Site Naoshima μπόρεσε να ανακτήσει την κολοκύθα και έκανε έναν απολογισμό των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι ντόπιοι εύλογα αναρωτιούνται γιατί η κολοκύθα δεν αφαιρέθηκε, πριν χτυπήσει αυτή η καταστροφική τροπική καταιγίδα το νησί. Όποια και να είναι η εξήγηση, το σίγουρο είναι ότι ένα πολύ σημαντικό έργο τέχνης της Yayoi Kusama καταστράφηκε και η ανάκτησή του δεν είναι μάλλον δυνατή.

Πηγή

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b