MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ρόμπιν: Ο βοηθός του Μπάτμαν κάνει επίσημα coming out σε νέο κόμικ

Στο τελευταίο τεύχος του κόμικ της DC «Batman: Urban Legends», ο πιστός βοηθός του Μπάτμαν, Ρόμπιν, εκδηλώνεται ως αμφιφυλόφιλος και μπαίνει επισήμως στην «οικογένεια» των ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηρώων.

Ρόμπιν
Batman: Urban Legends #6 DC COMICS
Monopoli Team

Ογδόντα χρόνια μετά την πρώτη του γνωριμία με τους αναγνώστες και μετά από δεκαετίες λανθάνοντος ομοερωτισμού με τον συνοδοιπόρο του Μπάτμαν, ο πιο έμπιστος βοηθός του δημοφιλούς κόμικ, Ρόμπιν, πραγματοποιεί coming out ως αμφιφυλόφιλος, στο τελευταίο τεύχος «Batman: Urban Legends#6» της DC.

Σε ένα φινάλε γεμάτο σασπένς, ο τρίτος κατά σειρά Ρόμπιν, ονόματι Tim Drake, δέχεται να βγει ραντεβού με τον φίλο του Μπερνάρντ, έχοντας τον μόλις διασώσει, μεταμφιεσμένος σε Ρόμπιν, από έναν κακό.

«Είχες ποτέ μια ξαφνική συνειδητοποίηση»; αναρωτιέται ο Drake, «Σαν κάτι στον αέρα να σε βασανίζει, να σε ενοχλεί. Σαν να αναγνωρίζεις ότι πρέπει να βρίσκεσαι στο ίδιο μήκος κύματος με τον εγκέφαλό σου, ωστόσο δεν βγάζουν όλα νόημα. Οι άνθρωποι με ρωτούν συνέχεια τι θέλω. Αλλά δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Ό,τι και να ήταν. Το αισθανόμουν πάντα εκτός βεληνεκούς. Μέχρι τώρα. Μέχρι αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή». 

Φωτογραφία: Meghan Fitzmartin, Belén Ortega/DC Comics

Τι δηλώνει η συγγραφέας

Η συγγραφέας του τεύχους Μεχάν Φιτζμάρτιν δήλωσε σε συνέντευξή της ότι δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη να βάλει ταμπέλα στη σεξουαλικότητα του Tim Drake, ο οποίος είχε σχέση προηγουμένως με την σούπερηρωίδα Spoiler, κατά κόσμον Stephanie Brown. «Ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι η σεξουαλικότητα είναι ένα ταξίδι», πρόσθεσε η Φιτζμάρτιν, «Για να είμαι ξεκάθαρη τα συναισθήματά του για τη Stephanie υπήρξαν 100% αληθινά, όπως και τα συναισθήματά του τώρα για τον Μπερνάρντ. Ωστόσο, ο Τιμ ακόμη προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Δεν νομίζω ότι έχει ακόμη τις ακριβείς λέξεις για όλα…». 

Η συγγραφέας μάλιστα δεν έκρυψε πόσο πολύ ενθουσιάστηκε όταν πήρε το ok από την DC να προχωρήσει: «Κάθισα στο πάτωμα του διαμερίσματος μου για δύο λεπτά τρισευτυχισμένη, καθώς προσπαθούσα να το συνειδητοποιήσω…Ελπίζω να είναι τόσο σημαντικό για τον υπόλοιπο κόσμο όσο ήταν και για εμένα».  

Batman: Urban Legends #6. Φωτογραφία: DC Comics

Μια συζήτηση που πάει αρκετά πίσω

Το ερώτημα για τη σεξουαλικότητα του Παιδιού Θαύματος πηγαίνει πάρα πολύ πίσω, στην εισαγωγή κιόλας του χαρακτήρα, ο οποίος συχνά υπήρξε στόχος υπονοούμενων και «αστείων». Σύμφωνα με τον κριτικό Γκλεν Ουέλντον «Έχουν γραφτεί πραγματείες και ολόκληρα κεφάλαια βιβλίων για την queer αίσθηση που αναβλύζει πίσω από τις γραμμές της σχέσης του Μπάτμαν και του Ρόμπιν». 

Μέχρι πρότινος περιστασιακά κάποιοι από τους συγγραφείς του Μπάτμαν φάνηκαν να ενστερνίζονται κάπως την ιδέα ενός γκέι Ρόμπιν, αν και οι εκπρόσωποι των DC Comics επισήμως χαρακτήριζαν τον ήρωα ως ετεροφυλόφιλο. Επίσης λέγεται ότι ο σκηνοθέτης των ταινιών «Batman Forever» (1995) και «Batman and Robin» (1997), Τζόελ Σουμάχερ, φλέρταρε με τη συγκεκριμένη ιδέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι εκδόσεις Διόπτρα συγκέντρωσαν 50.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους12.09.2018

Ο Tim Drake αποτελεί τον τελευταίο από αρκετούς σουπερήρωες οι οποίοι γράφτηκαν ως ΛΟΑΤΚΙ+, συμπεριλαμβανομένων των Batwoman, Harley Quinn, Poison Ivy και πιο πρόσφατα τον Captain America της Marvel.

Πηγή: Hollywood Reporter και Guardian

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b