MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TIPS

7 tips για να κοιμόμαστε καλύτερα τις – αφόρητα – ζεστές νύχτες

Επτά σημαντικές και έξυπνες συμβουλές για να κοιμόμαστε καλύτερα τις καλοκαιρινές νύχτες που έχει αφόρητη ζέστη.

Monopoli Team

Πολλές είναι οι φορές που δε μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί έχουμε φάει βαριά, έχουμε πιει καφέ αργά το απόγευμα ή κάτι σκεφτόμαστε και μας προβληματίζει. Ωστόσο, υπάρχει άλλη μία ενοχλητική αιτία που δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε: η αφόρητη ζέστη. Για όλα τα προηγούμενα δεν έχουμε κάποια λύση να προτείνουμε. Για τις πολύ ζεστές νύχτες, όμως, έχουμε να σας δώσουμε κάποια tips για καλύτερο ύπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΎπνος και παιδί: Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμηθεί πιο εύκολα12.09.2018

#1 Μην αφήνετε να μπαίνει στο σπίτι πολύ φως

Μία σημαντική συμβουλή που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι να μην αφήνετε να μπαίνει μέσα στο σπίτι σας πολύ φως, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν ολόκληρη την ημέρα το φως το ήλιου εισέρχεται στο σπίτι σας, τότε είναι λογικό να έχει ανέβει αρκετά η θερμοκρασία. Κλείστε τα παραθυρόφυλλα σας για όσο περισσότερο μπορείτε και δείτε τον χώρο σας να διατηρείται σε μία πιο δροσερή θερμοκρασία.

#2 Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα ή κλιματιστικό

Μία προφανής και σωτήρια λύση. Ανοίξτε το κλιματιστικό ή τον ανεμιστήρα σας για να δροσιστεί ο χώρος. Εάν δεν θέλετε να κοιμηθείτε αφήνοντας ανοιχτό κάτι από τα δύο, μπορείτε να τα αφήσετε να δροσίζουν το χώρο για κάποιες ώρες πριν από τον ύπνο σας. Όταν ξαπλώσετε ο χώρος δεν θα είναι τόσο ζεστός και ο ύπνος σας θα είναι πιο εύκολος.

#3 Επιλέξτε ένα διαφορετικό στρώμα

Εάν δεν πιάνει κανένα tip και δεν μπορείτε με κανένα τρόπο να δροσιστείτε, τότε πιθανότατα να φταίει η ποιότητα του στρώματός σας. Αυτά που είναι κατασκευασμένα από αφρό είναι πιο ζεστά από τα υπόλοιπα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ψάξετε το υλικό του στρώματος σας και να ρωτήσετε τους ειδικούς πριν το επιλέξετε για το κρεβάτι σας.

#4 Κατεβάστε τη θερμοκρασία του σώματός σας

Μία σημαντική λύση είναι να κατεβάσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας. Κάντε ένα κρύο ντους πριν από τον ύπνο, φορέστε κάτι ανάλαφρο και δροσιστικό και ξαπλώστε. Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε μία κρύα κομπρέσα στο μέτωπό σας και θα νιώσετε αμέσως λιγότερο ζεστοί.

#5 Μείνετε ενυδατωμένοι

Είναι εξαιρετικά αναγκαίο να μην αφήνετε τον εαυτό σας να αφυδατώνεται το καλοκαίρι. Πίνετε πολλά υγρά, χυμούς και νερό. Σημαντικό είναι να έχετε μονίμως ένα ποτηράκι ή μπουκαλάκι κρύο νερό δίπλα στο κρεβάτι σας, ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να δροσιστείτε.

#6 Επιλέξτε δροσερά σεντόνια

Προσπαθήστε να επιλέγετε σεντόνια που είναι δροσερά και ανάλαφρα. Αποφύγετε το μετάξι ή τον πολυεστέρα και προτιμήστε τα βαμβακερά ή σατέν για πιο δροσερά βράδια. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε κάποια ειδικά μαξιλαράκια που μένουν δροσερά και τα οποία σίγουρα θα κάνουν τον ύπνο σας πιο ευχάριστο.

#7 Κοιμηθείτε μόνοι σας

Ίσως να σας ζητάμε κάτι δύσκολο αλλά η αλήθεια είναι πως τις πολύ ζεστές νύχτες δεν είναι υποφερτή η παρουσία άλλου ατόμου στο κρεβάτι μας. Επομένως, τις – αφόρητα – ζεστές νύχτες προσπαθήστε να κοιμηθείτε μόνοι σας και ίσως απολαύσετε έναν πιο ολοκληρωμένο ύπνο.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b