MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Υψηλή αμοιβή για να βρεθεί ο δολοφόνος του Κωστή της Αλοννήσου

Χτυπημένη από ψαροντούφεκο βρέθηκε η φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, ο αγαπητός σε όλους Κωστής, με τον δράστη να μην έχει βρεθεί ακόμα.

Ο Κωστής της Αλόννησου
Ο Κωστής της Αλοννήσου
Monopoli Team

Μία λυπηρή είδηση γνωστοποίησε το Σάββατο 24 Ιουλίου η Mom, η μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας. Ο Κωστής, που για χρόνια ήταν η αξιαγάπητη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, βρέθηκε νεκρός, όχι από κάποιο φυσικό αίτιο, αλλά από ανθρώπινο χέρι. Είναι επιβεβαιωμένο πως πρόκειται για αποτρόπαιη ανθρώπινη πράξη, και μάλιστα το τραύμα προέρχεται από ψαροντούφεκο με καμάκι μεγάλου διαμετρήματος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριβαλλοντικές Οργανώσεις: Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον νέο νόμο για τις περιοχές Natura 200012.09.2018

Η ακριβής ανακοίνωση της Mom

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια! Σήμερα ειδοποιηθήκαμε ότι η νεαρή αρσενική φώκια “Κωστής” (μασκότ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό! Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον Κωστή. Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε: Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές.

Η MOm θα προχωρήσει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου».

Η θλίψη και η οργή που προκλήθηκε

Όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη τη χώρα έχει σκεπάσει ένα κύμα θλίψης για τον αποτρόπαιο χαμό του Κωστή αλλά και οργή για τους δράστες που δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

Το TheTOC και οι Αττικές Εκδόσεις, σε μία προσπάθεια να βρεθεί το εγκληματικό χέρι που όπλισε το ψαροντούφεκο, προσφέρουν 5.000 ευρώ αμοιβή σε όποιον προσφέρει πληροφορίες, που θα βοηθήσουν στη σύλληψή του. Η απόδοση της δικαιοσύνης είναι το κύριο μέλημα όλων είναι η απόδοση της δικαιοσύνης προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες αποτρόπαιες και ειδεχθείς ενέργειες.

Η Αλόννησος αποτελούσε πάντα καταφύγιο και μέρος αναπαραγωγής της μεσογειακής φώκιας. Ακόμα, εκεί βρίσκεται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, η μεγαλύτερη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη, με αυστηρούς περιορισμούς στην ερασιτεχνική αλιεία. Έτσι, ο Κωστής θα έπρεπε να είναι ζωντανός και να μην κινδυνεύει από τον ανθρώπινο παράγοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπίθεση με φόλες στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ12.09.2018

Παρέμβαση του εισαγγελέα

Η αρμόδια εισαγγελέας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα στον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου με αφορμή τις μηνύσεις κατ’ αγνώστου που κατέθεσαν ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus.

Μέσω αυτής ζητείται από τη Λιμενική Αρχή του νησιού να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη, που πλέον κατηγορείται για θανάτωση ζώου σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης, καλούνται λουόμενοι για καταθέσεις, σε περίπτωση που παρατήρησαν κάτι ύποπτο.

Όποιος διαθέτει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης MOm (2105222888) ή μέσω της πλατφόρμας στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b