MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 18 πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Κυριακή 4 Ιουλίου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Κυριακή 4 Ιουλίου.

Παράσταση: «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου - Χανιά. Φωτογραφία: Patroklos Skafidas
Monopoli Team

1. Παράσταση: «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου – Χανιά

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση, η οποία ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία από τις 4 Ιουλίου, παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τνο Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
Κυριακή 4/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου – Χανιά, Ν. Φωκά και Κύπρου, Χανιά. https://www.chania-culture.gr/

2. Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού – Παράσταση: «Mute» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου 

Μετά από ένα χρόνο θεατρικού «Mute», η «προφητική» παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου πατάει play και επανέρχεται δριμύτερη, για καλοκαιρινή περιοδεία. Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι;
Κυριακή 4/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185.
https://festival.dpapxol.gov.gr/.

3. Παράσταση: «Ευριπίδης μαινόμενος» του Χριστόφορου Χριστοφή στο Πέτρινο Θεατράκι των Σεληνίων (Σαλαμίνα)

Η παράσταση «Ευριπίδης μαινόμενος», σε κείμενο-σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή, παρουσιάζεται την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 21:00, στο Πέτρινο Θεατράκι των Σεληνίων (Σαλαμίνα). Το έργο βασίζεται στη ζωή του Ευριπίδη και διαδραματίζεται στο σπήλαιο της Σαλαμίνας, όπου έγραψε τα σπουδαιότερα έργα του.
Κυριακή 4/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων, Ακτή Θεμιστοκλέους 26-28, Σελήνια. 

4. Παράσταση: «Κασιώτες Καπεταναίοι – Οι Μεγάλοι Άγνωστοι του ’21» στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας

Η Θεατρική παράσταση «Κασιώτες Καπεταναίοι – Οι Μεγάλοι Άγνωστοι του ‘21» από τη θεατρική ομάδα Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, έρχεται την Κυριακή 4 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων, Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα. Tο έργο, σε κείμενο του συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη βασισμένο στα ιστορικά αρχεία του Ν. Μαυρή, υπογραμμίζει τη μεγάλη προσφορά της Κάσου στους αγώνες του ’21 με αναφορές και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.
Κυριακή 4/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: viva.gr
Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Αθήνα. Τηλ: 210-5284989.

5. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παράσταση: «Ιφιγένεια εν Ταύροις», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παράσταση: «Ιφιγένεια εν Ταύροις», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Γιώργος Νανούρης ανεβάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου, 2-4 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Επιλέγει να συναντηθεί και πάλι με τη Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επιστρέφει ξανά στο θέατρο. Συμμετέχουν ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός απαρτίζουν επίσης τον θίασο.
Κυριακή 4/7, 21:00
Εισιτήριο: 20€ γενική είσοδος, 15€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, παιδικό 6-12 ετών). Προπώληση: ticketservices.gr
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου. aefestival.gr.

6. Παράσταση: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο  Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Κυριακή 4/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

7. Παράσταση: «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Θέατρο Λαμπέτη Ταράτσα

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Κυριακή 4/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€ έως 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Λαμπέτη Ταράτσα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Συκιές. Τηλ: 21 0646 3685.

8. Παράσταση: «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Κυριακή 4/7, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

9. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Χορός: «Groove» της Εύας Γεωργιτσοπούλου στην Πειραιώς 260

@Petros_Poulopoulos

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου, η ταλαντούχα χορεύτρια Εύα Γεωργιτσοπούλου έρχεται στην Πειραιώς 260 με την παράσταση «Groove/Γκρουβ», στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021. Μια «γιορτινή σύγχυση», όπως την αποκαλεί η δημιουργός, το Groove εστιάζει στη γενιά εκείνων που έκλεισαν τα δεκαοκτώ σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα και τριαντάρισαν την εποχή του κορωνοϊού.
Κυριακή 4/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 15€ • Ζώνη Α΄ 10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

10. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς»Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Kυριακή 4/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

11. Παιδικό Θέατρο: «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Η παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαθανασίου και Σπύρου Καψίλη και μουσική Μίμη Πλέσσα, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Το έργο με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών.
Κυριακή 4/7, 21:15
Εισιτήριο: 9€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσης – Νίκαια. nikaia-rentis.gov.gr

12. Παιδικό Θέατρο: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής) – Ηλιούπολη

Τα Αθηναϊκά Θέατρα και οι Μαγικές Σβούρες αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζουν την πιο αγαπημένη ιστορία του κόσμου. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ομώνυμο ρόλοΤη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης. Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά τον Μικρό Πρίγκιπα.
Κυριακή 4/7, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος : 12 ευρώ. Προπώληση : 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

13. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παιδικό Θέατρο: «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στο ΜΙΕΤ

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος | Φώτο: Domniki_Mitropoulou

Η παράσταση της συγκινητικής αλληγορίας του Λουίς Σεπούλβεδα «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και διασκευή Άνδρης Θεοδότου, παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 26 Ιουνίου-4 Ιουλίου, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Με την πολυετή εμπειρία στο θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά, ο σκηνοθέτης, με μια δυνατή ομάδα συντελεστών, δημιουργεί έναν χαρούμενο κόσμο από ζώα γεμάτα χιούμορ και ευαισθησία, με τη σκέψη ιδιαίτερα στα παιδιά που βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Κυριακή 4/7, 19:00 και 20:15
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 10€ • Παιδικό Με Έναν Συνοδό 5€ • Αμεα / Ανέργων 5€. Προπώληση: tickeservices.gr
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ​Θουκυδίδου 13, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 1335. e-mail: [email protected].

14. Παιδικό Θέατρο: «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis παραστάσεις σήμερα

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει ξανά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σε υπαίθριους χώρους της Αττικής, έως τις 31 Ιουλίου. Ένα σύγχρονο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.
Κυριακή 4/7, στις 10:30 π.μ.
Εισιτήριο: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr.
Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια. Τηλ: 21 0689 2276. facebook.com/ModusVivendiartspace

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE TV: Ένα καλοκαίρι με συναρπαστικές πρεμιέρες και νέα επεισόδια αγαπημένων μας σειρών12.09.2018

15. Συναυλία: Ο Γιάννης Κότσιρας και Χρήστος Θηβαίος στη Βίλα Ζωγράφου

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Χρήστος Θηβαίος έρχονται την Κυριακή 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο Ζωγράφου Summer Festival 2021, στη Βίλα Ζωγράφου, σε μια συναυλία με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Μαζί τους μια νέα ερμηνεύτρια η Βίκυ Καρατζόγλου, ο στενός συνεργάτης του Θάνου Μικρούτσικου Θύμιος Παπαδόπουλος και μια εξαιρετική ορχήστρα.
Κυριακή 4/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις εδώ
Βίλα Ζωγράφου, Γ. Ζωγράφου 13. zografouculture.gr

16. Συναυλία: Ο Βαγγέλης Γερμανός στο Roof Stage του Gazarte

Η United We Fly, επιστρέφει στη live δράση και μας παρουσιάζει τη νέα σειρά συναυλιών Upstairs Sessions στην δροσερή και ανανεωμένη ταράτσα του Gazarte. Συνέχεια την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 21:30, με τον Βαγγέλη Γερμανό. Ο Βαγγέλης Γερμανός, μας πάει – επιτέλους – στα μπαράκια και ανεβαίνει στη σκηνή της ταράτσας του Gazarte για μια solo εμφάνιση, με όλα τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από τις πρώτες του εμβληματικές κυκλοφορίες ως και σήμερα.
Κυριακή 4/7, 21:30
Εισιτήριο: 12€. Προπώληση: viva.gr
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3460347, +30 210 3452277. gazarte.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«You and AI» από τη Στέγη: Μια δυστοπική φαντασία στο Πεδίον του Άρεως12.09.2018

17. Προβολές σε θερινά: «Pulp Fiction» στο City Drive-in στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η ομάδα του Cinema Alive μας καλωσορίζει στον καινούργιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) . Ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη οθόνη υπαίθριου σινεμά στην Ελλάδα, δροσερά cocktails, θεματικές βραδιές και πολλές εκπλήξεις, τηρώντας  όπως πάντα όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Δείτε την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 21:30, την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» και στις 23:00 την ταινία «Terminator».
Κυριακή 4/7, 21:30 και 23:00
Εισιτήριο: 14€/η ταινία. Προπώληση: viva.gr και citydrivein.gr.
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 (υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου). 

18. Προβολές σε θερινά σινεμά: 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παραστάσεις σήμερα

Το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη και online για χρήστες σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν 92 ταινίες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και σε επτά ακόμα θερινούς κινηματογράφους της πόλης ενώ 142 ταινίες θα προβληθούν και online στο online.filmfestival.gr.
24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου
Τιμή εισιτηρίου: 4€. Τα εισιτήρια του Φεστιβάλ εκδίδονται αποκλειστικά online (www.filmfestival.gr και www.viva.gr).
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b