MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 23 πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Κυριακή 27 Ιουνίου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Κυριακή 27 Ιουνίου.

2. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου - Παράσταση: «Εθνικό ντεφιλέ» του Παντελή Φλατσούση στην Πειραιώς 260
Monopoli Team

1. Παράσταση: «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει  στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Κυριακή 27/6, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

2. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παράσταση: «Εθνικό ντεφιλέ» του Παντελή Φλατσούση στην Πειραιώς 260

Ο Παντελής Φλατσούσης παρουσιάζει, 26-29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την παράσταση «Εθνικό ντεφιλέ», στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ). 2121. Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον, όπου τα έθνη-κράτη δεν υφίστανται πλέον, διοργανώνεται ένα ντεφιλέ μνήμης για να τιμηθεί η φουστανέλα, το εθνικό ένδυμα του πάλαι ποτέ ελληνικού έθνους-κράτους. Η παράσταση, σε ατμόσφαιρα εορταστική και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, με έναν θίασο πολυσυλλεκτικό, επιχειρεί να καταθέσει ένα σχόλιο σχετικά με την ταυτότητα και την ετερότητα θέτοντας το ερώτημα τι τύπου κοινότητες θα μπορούσαμε να επινοήσουμε σήμερα, με στόχο ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον.
Κυριακή 27/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη: Εισιτήριο 15€. Ζώνη A: Εισιτήριο 10€. Ζώνη Β: Εισιτήριο 8€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

3. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παράσταση: «Ιππείς», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, από τις πιο «πολιτικές» κωμωδίες του ποιητή, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, 25-27 Ιουνίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Με μια διανομή πρωταγωνιστών που ενώνουν διαφορετικούς μεταξύ τους σκηνικούς  κόσμους. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κόκλας, Πάνος Μουζουράκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος / Kορυφαίοι Χορού: Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής (γιουκαλίλι), Γιάννης Χαρίσης.
Κυριακή 27/6, 21:00
Εισιτήριο: 10-50€. Προπώληση Εισιτηρίων: n-t.gr, aefestival.gr, tickets.aefestival.gr, ticketservices.gr/el/NationalTheatre/ Τηλ.: 210 7234567 (Δευ– Κυρ: 09:00-21:00) Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) Καταστήματα Public.
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου. aefestival.gr

4. Παράσταση: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο  Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Κυριακή 27/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

5. Παράσταση: «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Θέατρο Λαμπέτη Ταράτσα

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Κυριακή 27/6, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€ έως 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Λαμπέτη Ταράτσα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Συκιές. Τηλ: 21 0646 3685.

6. Παράσταση: «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Κυριακή 27/6, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

7. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»: Παράσταση: «Η Κουζίνα του Arnold Wesker» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 του Δήμου Χαλανδρίου, έρχεται από τις 22 Ιουνίου έως τις 23 Σεπτεμβρίου, και αριθμεί 50 Νύχτες Αλληλεγγύης με εκδηλώσεις εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των τεχνών. Έναρξη τη Δευτέρα 21 Ιουνίου με την πρωτότυπη παράσταση «Η Κουζίνα του Arnold Wesker» από την ομάδα θεάτρου Vice Versa. Η παράσταση θα παιχτεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, 21, 22, 23  & 25, 26, 27 Ιουνίου, στις 21:00. Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη.
Κυριακή 27/6, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος. Κρατήσεις: Viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

8. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς»Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Κυριακή 27/6, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

9. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Χορός: «Οικοδομή» του Άντι Τζούμα στην Πειραιώς 260

Το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στη hip hop σκηνή συνεχίζεται, 23-30 Ιουνίου, με την παράσταση χορού του χορογράφου Άντι Τζούμα «Οικοδομή», στην Πειραιώς 260. Συνδυάζοντας στοιχεία από τη ρεμπέτικη μουσική και ιστορία με την κινησιολογία και την τεχνική του hip hop, η Οικοδομή δημιουργεί έναν χώρο στον οποίο οι μουσικές, οι ρυθμοί και οι ιστορίες συγχωνεύονται, και συνθέτουν μια ενιαία γλώσσα επικοινωνίας.
Κυριακή 27/6, 20:15
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

10. Παιδικό Θέατρο: «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά στο Θέατρο Πέτρας

Η παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαθανασίου και Σπύρου Καψίλη και μουσική Μίμη Πλέσσα, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Το έργο με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών.
Κυριακή 27/6, 21:15
Εισιτήριο: 9€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. https://petroupoli.gov.gr/

11. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παιδικό Θέατρο: «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στο ΜΙΕΤ

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος | Φώτο: Domniki_Mitropoulou

Η παράσταση της συγκινητικής αλληγορίας του Λουίς Σεπούλβεδα «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και διασκευή Άνδρης Θεοδότου, παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 26 Ιουνίου-4 Ιουλίου, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Με την πολυετή εμπειρία στο θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά, ο σκηνοθέτης, με μια δυνατή ομάδα συντελεστών, δημιουργεί έναν χαρούμενο κόσμο από ζώα γεμάτα χιούμορ και ευαισθησία, με τη σκέψη ιδιαίτερα στα παιδιά που βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Κυριακή 27/6, 19:00 και 20:15
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 10€ • Παιδικό Με Έναν Συνοδό 5€ • Αμεα / Ανέργων 5€. Προπώληση: tickeservices.gr
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ​Θουκυδίδου 13, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 1335. e-mail: [email protected].

12. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παιδικό Θέατρο: «Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω» της Ελένης Φωτάκη στο Πάρκο Αϊ Γιάννη – «Ξύλινα»

Φωτογραφία: Pinelopi Gerasimou

H μουσική παράσταση για παιδιά ηλικίας 5 – 9 ετών, «Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω», ένα μουσικό παραμύθι της Ελένης Φωτάκη, που ντύνουν μουσικά και ερμηνεύουν ζωντανά οι Φώτης Σιώτας και Αναστάσιος Μισυρλής, παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ. και στις 11:00 π.μ. στο Πάρκο Αϊ Γιάννη – «Ξύλινα» (Καισαριανή). Αφήγηση: Ηρώ Μπέζου.
Κυριακή 27/6, 10:00 π.μ. και στις 11:00 π.μ.
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με δελτίο εισόδου στο ticketservices.gr
Πάρκο Αϊ Γιάννη – «Ξύλινα». Λεωφ. Εθνική Αντιστάσεως, Καισαριανή. aefestival.gr.

13. Παιδικό Θέατρο: «Ο Πέτρος και ο Λύκος» στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής) – Ηλιούπολη

H παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών Μέθεξις του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει από τα μέσα του Ιουνίου 2021, σε καλοκαιρινή  περιοδεία ανά την Ελλάδα, το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με 7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.
Κυριακή 27/6, 21:00
Εισιτήριο: 10 € | Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους: 8 € | Group άνω των 20 ατόμων: 7 €/άτομο . Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

14. Παιδικό Θέατρο: «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει ξανά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σε υπαίθριους χώρους της Αττικής, έως τις 31 Ιουλίου. Ένα σύγχρονο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.
Κυριακή 27/6, 11:00 π.μ.
Εισιτήριο: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr. 
Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια. Τηλ: 21 0689 2276. facebook.com/ModusVivendiartspace

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKύκλος 1821 στο Φεστιβάλ Αθηνών: Για ποια πατρίδα;12.09.2018

15. Συναυλία: Οι Μουσικοί της Καμεράτας ερμηνεύουν τις «Τέσσερις Εποχές» στον Κήπο του Μεγάρου

Το φετινό πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 21:00. Οι Μουσικοί της Καμεράτας –Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής  έρχονται με ένα από τα δημοφιλέστερα έργα όλων των εποχών, τις «Τέσσερις εποχές» του Antonio Vivaldi, τις οποίες θα παρουσιάσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Τέσσερα αριστουργηματικά κοντσέρτα για βιολί, πρωτοποριακά για τα δεδομένα του Μπαρόκ.
Κυριακή 27/6 | 21:00
Εισιτήριο: 15€. Προπώληση: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

16. Φεστιβάλ: 10ο Borderline Festival της Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το μουσικό Borderline Festival της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει για δέκατη συνεχή χρονιά, 25-27 Ιουνίου, και καλεί το κοινό να γιορτάσει τα δέκατά του γενέθλια με μια σειρά από ζωντανές συναυλίες και οπτικοακουστικές δράσεις. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Κυριακή 27 Ιουνίου, 21:00-23:00, Jacob Kirkegaard presents TESTIMONIUM – Athens, Lea Bertucci, Coti K. + Erato Tzavara + Andrea Bonetti present ARIA στον Κινηματογράφο Νέα Μασκώτ (Δημοτικός Κινηματογράφος Ταύρου).
Κυριακή 27/6, 21:00 – 23:00
Εισιτήριο: Κανονικό: 10 €, Μειωμένο, Φίλος: 7 €, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € | Συνοδός ΑμεΑ: 7 €. Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]. Προπώληση: στο  www.onassis.org/el/onassis-stegi/tickets, καθώς και στα δίκτυα καταστημάτων Public.
Κινηματογράφος Νέα Μασκώτ (Δημοτικός Κινηματογράφος Ταύρου), Κωνσταντινουπολεως 2, Ταύρος Αττικής.

17. Συναυλία: The Big Nose Attack και George Gaudy στην ταράτσα του Gazarte

Η United We Fly, επιστρέφει στη live δράση και μας παρουσιάζει τη νέα σειρά συναυλιών Upstairs Sessions στην δροσερή και ανανεωμένη ταράτσα του Gazarte. Οι Big Nose Attack συναντούν τον George Gaudy και την μπάντα του στην ταράτσα του Gazarte για το πρώτο «Upstairs Session» της United We Fly, την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 21:30.
Κυριακή 27/6, 21:30 (Ώρα προσέλευσης: 20:30)
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3460347, +30 210 3452277. gazarte.gr.

18. Φεστιβάλ – Συναυλία: «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2021»: Yorgos Krommydas electric quartet στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας (κήπος)

«Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» επιστρέφει, 20-30 Ιουνίου, με ένα ολοκληρωμένο Jazz & World music festival 11 συνολικά συναυλιών, στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αθήνας έναντι του σταθμού Λαρίσης. Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2021» θα θέσει ως ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη ζωή μας γενικότερα, την αντίληψη κατ’ αρχήν και υιοθέτηση κατόπιν, του καθημερινού μας σεβασμού στο  οικοσύστημα που ζούμε ή επισκεπτόμαστε. Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 21:00, δείτε το Yorgos Krommydas electric quartet.
Κυριακή 27/6, 21:00 
Ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις θέσεων: [email protected]
Στον κήπο της Kεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2 – μετρό Σταθμός Λαρίσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέχνη στα νησιά: Ένας εικαστικός περίπλους12.09.2018

19. Προβολή: «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;» στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στις 21.00, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζουν μια ειδική προβολή της παράστασης «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;» στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Πάνω από 130 μικροί και μεγάλοι περφόρμερ συμμετέχουν στην μουσική παράσταση, η οποία βασίζεται σε έναν παραδοσιακό μύθο της φυλής των Ινουίτ (Εσκιμώοι της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά).
Κυριακή 27/6, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

20. Προβολές σε θερινά σινεμά: «Ψαράδες και Ψαρέματα» και «Κοινωνική Σαπίλα» στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς

Την Κυριακή 27 Ιουνίου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει σε αποκατεστημένη κόπια το άγνωστο αριστούργημα του Λέοντος Λοΐσιου «Ψαράδες και Ψαρέματα», παραγωγής 1961 (22’), με αφηγητή τον μοναδικό Σταύρο Τορνέ, σε μοντάζ του Ροβήρου Μανθούλη. Μαζί θα προβληθεί και η ταινία «Κοινωνική Σαπίλα» (1932, 50’) του Στέλιου Τατασόπουλου, με γαλλικούς υπότιτλους. Οι δύο ταινίες θα παρουσιαστούν στις 27 Ιουνίου στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς (9.15 μ.μ).
Κυριακή 27/6, 21:15
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Λαΐς (θερινος) Ταινιοθηκη της Ελλαδος, Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0361 2046.

21. Προβολές σε θερινά σινεμά: 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παραστάσεις σήμερα

Το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη και online για χρήστες σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν 92 ταινίες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και σε επτά ακόμα θερινούς κινηματογράφους της πόλης ενώ 142 ταινίες θα προβληθούν και online στο online.filmfestival.gr.
24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου
Τιμή εισιτηρίου: 4€. Τα εισιτήρια του Φεστιβάλ εκδίδονται αποκλειστικά online (www.filmfestival.gr και www.viva.gr).
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

22. Προβολές σε θερινά σινεμά: 5ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA παραστάσεις σήμερα

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει με την 5η διοργάνωση του στις 24-30 Ιουνίου 2021 στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas. Το FeCHA θα παρουσιάσει ταινίες σε πρώτη προβολή στην Αθήνα από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική. Δεν θα λείψουν οι αγαπημένοι μας αστέρες όπως οι Ναταλία Ορέιρο, Βικτόρια Αβρίλ, Ρόσι Ντε Πάλμα, Μάριο Κάσας, Χαβιέ Κάμαρα τους οποίους θα απολαύσουμε στις νέες τους ταινίες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
24-30 Ιουνίου
Εισιτήριο: Προβολής: 8 ευρώ. Μειωμένο: 6 ευρώ (Φοιτητικό-Ανέργων- ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες). Προπώληση: cinemax.gr.
Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Λ. Κηφισίας 29-31, Αθήνα. Τηλέφωνα: 210 6464009. https://fecha.gr/

23. Προβολές σε θερινά σινεμά: «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα παραστάσεις σήμερα

Oι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη προσγειώνονται στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα στην Κυψέλη, από την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 22:30. Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία.
Κυριακή 27/6, 22:30
Γενική είσοδος: 5 € | Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/cinemas/stellacinema/ | Κρατήσεις: 210 8657200. 
Cinema Stella (Open Air), Τενέδου 34, Αθήνα. Τηλ: 21 0865 7200. https://www.facebook.com/stellacinema/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b