MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ο χορός των λυγμών, της Καίτης Λιανού- Ιωαννίδου από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Μια οικογένεια παγιδεύεται σ΄ ένα τρίγωνο θανάτου στο νέο μυθιστόρημα της Καίτης Λιανού- Ιωαννίδου, με τίτλο «Ο χορός των λυγμών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Ο χορός των λυγμών
Monopoli Team

Συγκλονιστικές μαρτυρίες και απρόβλεπτα γεγονότα, που άλλα ξεριζώνουν αξίες, κομματιάζουν ζωές και άλλα ανυψώνουν την ψυχή στους αιθέρες, συνθέτουν τη συνταρακτική ιστορία του θανάτου της Γιολάντας Παρίση, πρώην πολιτικού και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, στο νέο μυθιστόρημα της Καίτης Λιανού- Ιωαννίδου, με τίτλο «Ο χορός των λυγμών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Το έγκλημα σε πρώτο επίπεδο, το ανεξέλεγκτο πάθος και ο τρόμος, ο φθόνος, το μίσος η τρέλα. Τι είναι αυτό που εξουσιάζει την ψυχή των ανθρώπων και κάποιοι φτάνουν στο έγκλημα; Άραγε υπάρχει απάντηση;

«Ο χορός των λυγμών»: Υπόθεση

Η Γιολάντα Παρίση, πρώην πολιτικός, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και σύζυγος μεγαλοδικηγόρου της Αθήνας, βρέθηκε δολοφονημένη σε μια ερημική παραλία του Βόλου. Από τότε ξεκινά μια τρελή πορεία και ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Τρομερά μυστικά που αποκαλύπτονται μέσα από τη ροή των ετών και φτάνουν στην επιφάνεια συνθλίβουν στιγμές ζωής.

Οι ήρωες αποφασισμένοι να μάθουν τις αλήθειες, κουβαλώντας βαρύ φορτίο, περνούν μέσα από τα σκοτεινά μονοπάτια του υπόκοσμου μέχρι που παραδίδονται αμαχητί σε έναν κόσμο σκληρό που τους τυλίγει με το μαύρο του πέπλο και τους οδηγεί στο χάος. Και ύστερα; Θα υπάρξει τρόπος διαφυγής; Και άραγε μπορεί κανείς να ξεχάσει; Μπορεί κανείς να σβήσει απ’ το μυαλό του το παρελθόν ή όλα παραμένουν σα φαντάσματα, τον στοιχειώνουν και τον κυνηγούν;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Μουσική, είναι υψίφωνος, κατέχει πτυχίο Ωδικής και Δίπλωμα Μονωδίας και Μελοδράματος. Απέσπασε Α΄ Βραβείο κι έλαβε Αργυρό μετάλλιο.

Το 2005 άρχισε μαθήματα Ζωγραφικής και Αγιογραφίας. Έργα της έχει παρουσιάσει σε ομαδικές εκθέσεις. Την ίδια χρονιά μπαίνει δυναμικά στον χώρο της Λογοτεχνίας. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα. Το 2008 κυκλοφορεί το βιβλίο της «Η άλλη πλευρά του παραδείσου» από τις εκδόσεις Θέσις, το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια σε θεατρικό. Το εξώφυλλο είναι έργο δικό της «Έκσταση», λάδι σε καμβά.

Το 2010 δημοσιεύεται το πρώτο της μικρό διήγημα με τίτλο «Η επιστροφή» στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά, εκδόσεις Μαυρίδη και αναδημοσιεύεται στο περιοδικό Λακωνικά και στην εφημερίδα Παλμός Γαλατσίου. Τον Απρίλιο του 2012 δημοσιεύεται στα free-ebooks η ποιητική της συλλογή «Το γυάλινο δωμάτιο». Το εξώφυλλο είναι έργο δικό της «Η κούκλα», λάδι σε καμβά.

Το 2013 κυκλοφορεί το λαογραφικό «Ελλάδα σ’ αγαπώ-Παράδοση και αναμνήσεις» από τις εκδόσεις Όστρια (βιβλίο συνεργασίας). Το 2014 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το διήγημα «Χρυσές σελίδες» το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια τη συγγραφέα σε θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Μια μέρα του Ιούνη». Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος με τρία ποιήματά της στη συλλογική ποιητική ανθολογία «INTELLIGENTSIA» ο κύκλος των ποιητών (01) εκδόσεις Εντύποις.

Το 2015 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Κοριός στο μαξιλάρι του προέδρου» από τις εκδόσεις Ωκεανός, για το οποίο έλαβε Α΄ βραβείο από τον 6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό (Ε.Π.Ο.Κ.) 2016. Το 2016 εκδόθηκε το λαογραφικό «Συνάντηση με το παρελθόν» από τις εκδόσεις Όστρια, το 2017 το μυθιστόρημα «Λίγο πριν ξημερώσει» από τις εκδόσεις Ωκεανός και το 2019 το «Άρωμα σε μελανοδοχείο» από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ξέφωτο, της Τατιάνας Αβέρωφ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο12.09.2018

Γράφει στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο. Έχει λάβει βραβεία και επαίνους από διάφορους Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και είναι μέλος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Η Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου πιστεύει πως κάθε μορφή τέχνης μας οδηγεί στο να ανακαλύψουμε και κάτι καινούργιο για τον εαυτό μας που δεν γνωρίζουμε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Ο χορός των λυγμών»
Συγγραφέας: Καίτη Λιανού- Ιωαννίδου
Εκδόσεις: Αγγελάκη
ISBN: 978-960-616-196-4
Ημ. Έκδοσης: 2021
Αριθμός Σελίδων: 474
Τιμή πώλησης: 13,50 €

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b