MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Tomorrowland: Ακυρώνεται για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ μετά από παρέμβαση των βελγικών αρχών

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής και dance μουσικής, Tomorrowland, ακυρώθηκε για δεύτερη φορά φέτος, μετά από την ανησυχία των βελγικών αρχών για τα αυξημένα κρούσματα μεταλλάξεων.

Tomorrowland 2019. Φωτογραφία: Tomorrowland.com
Tomorrowland 2019. Φωτογραφία: Tomorrowland.com
Monopoli Team

Το Tomorrowland, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής / dance μουσικής στον κόσμο, ακυρώθηκε για δεύτερη φορά, από τις βελγικές αρχές.

Ενώ ήταν προγραμματισμένο για τις 27-29 Αυγούστου και τις 3-5 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ αντιμετώπισε αρκετούς πολέμιους, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω ανησυχιών σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης του Covid-19 Delta.

Παρόλο που μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η βελγική κυβέρνηση είχε εγκρίνει τις υπαίθριες εκδηλώσεις για έως και 75.000 άτομα, από τις 13 Αυγούστου και μετά, οι κεντρικές αρχές των πόλεων Boom και Rumst ανακοίνωσαν τελικά πως δεν θα επέτρεπαν την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι οι δήμαρχοι των πόλεων Boom και Rumst θα ανακοινώσουν την απαγόρευση του Tomorrowland 2021», ανέφεραν οι διοργανωτές της εκδήλωσης σε δήλωση τους. “Αυτό είναι καταστροφικό, πολύ σκληρό και απροσδόκητο.”

Οι διοργανωτές του Tomorrowland δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στην κυβέρνηση του Βελγίου για την απόφαση αυτή.

Τι δήλωσαν οι βελγικές αρχές

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την Πέμπτη στο Βέλγιο, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι δήλωσαν ότι ενώ αγαπούν το φεστιβάλ, πρέπει να αντιδράσουν στην τρέχουσα κατάσταση, φοβούμενοι ότι σε μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους και διεθνούς κύρους όπως το Tomorrowland, δεν θα μπορούσαν να διασφαλίσουν σωστά τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.

Οι τοπικές αρχές πρόσθεσαν πως για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, περίπου 75.000 συμμετέχοντες τη μέρα θα πρέπει να κάνουν τεστ για τον Covid-19, κάθε μέρα της εκδήλωσης. Η βελγική κυβέρνηση τόνισε πως οι ιδιωτικές εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν τα τεστ αυτά και πως η αστυνομία δεν διαθέτει επαρκείς πόρους για να τα αναλάβει.

Η αστυνομία είπε ότι δεν θα ήταν σε θέση να παρέχει ασφάλεια σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, αν ταυτόχρονα είχε και τον έλεγχο ταυτοτήτων και καρτών εμβολιασμού.

Tomorrowland 2019. Φωτογραφία: Tomorrowland.com

Tomorrowland 2019. Φωτογραφία: Tomorrowland.com

Η αντίδραση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές του Tomorrowland απάντησαν λέγοντας: “Το να μην πραγματοποιηθεί το  Tomorrowland για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι σε κάθε περίπτωση τεράστια καταστροφή για την εταιρεία μας, αλλά και για περισσότερους από 1.500 προμηθευτές που εμπλέκονται στις διαδικασίες, πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες και χιλιάδες υπαλλήλους μας. Είμαστε 100% έτοιμοι να οργανώσουμε τα πάντα όσο πιο επαγγελματικά γίνεται, εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση, και να γιορτάσουμε με ένα ωραίο κλείσιμο το τέλος του καλοκαιριού, μαζί με τους επισκέπτες μας”.

 «Μετά από 15 χρόνια εντατικής συνεργασίας, αυτό είναι πολύ περίεργο και θεωρούμε πολύ άβολο το γεγονός ότι μετά από τόσες εποικοδομητικές προετοιμασίες και συνομιλίες, οι ομοσπονδιακές επιτροπές έφτασαν σε αυτό το σημείο, όπου δεν γνωρίζουμε πλέον τι μόλις μας συνέβη και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσουμε» πρόσθεσαν.

Ενώ η Tomorrowland δεν είχε ακόμη ανακοινώσει την σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών, οι καλλιτέχνες του 2019 περιλάμβαναν τους The Chainsmokers, Armin van Buuren, Carl Cox, Martin Garrix, DJ Snake και άλλους. Το βελγικό φεστιβάλ θα ήταν η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που θα λάμβανε χώρα από την έναρξη της πανδημίας, αφού το Electric Daisy Carnival Las Vegas ανέβαλλε και αυτό τις ημερομηνίες του για τον Οκτώβριο.

Πηγή: Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSamos Young Artist Festival 2021: Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής επιστρέφει στο Πυθαγόρειο της Σάμου12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b