MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ένα όχι και τόσο ήσυχο μέρος

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 3 Ιουνίου με μια ματιά.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης | 03.06.2021

Ένα ήσυχο μέρος 2 (3/5*)

Σπάνια τα σίκουελ, ειδικά στις ταινίες τρόμου, μπορούν να αναμετρηθούν στα ίσα με την πρωτότυπη ταινία. Η ταινία του Τζον Κρασίνσκι «Ένα ήσυχο μέρος 2» είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Το καλοδομημένο σενάριο που δεν εξαντλείται μόνο στην προσπάθεια επιβίωσης της πρωταγωνιστικής οικογένειας αλλά ανοίγει κι άλλο την ομπρέλα του σημειολογικού τρόμου (υπάρχει κι άλλη φιγούρα του Κακού εκτός από τα απόκοσμα πλάσματα που σφάζουν κάθε τι που προκαλεί θόρυβο), η υποδειγματική σκηνοθεσία που μαρτυρά σημάδια προόδου για τον νεόκοπο δημιουργό και η εξέλιξη των χαρακτήρων σε ένα πιο απαιτητικό στάδιο, καθιστούν το «Ένα ήσυχο μέρος 2» μια ταινία που θέτει πολλούς στόχους και στις περισσότερες των περιπτώσεων πετυχαίνει διάνα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μήλα (2,5/5*)

Δύο νέες ελληνικές ταινίες αξιώσεων και μάλιστα βασισμένες σε πρωτότυπες ιδέες  δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά. Όμως τόσο ο Χρήστος Νίκου με τα διακριθέντα σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ «Μήλα» του όσο και η Σόνια Λίζα Κέντερμαν με τον «Ράφτη» της έχουν τις προδιαγραφές για να συνεχίσουν το δυναμικό ξεκίνημα του «Προστίμου» του Φωκίωνα Μπόγρη.

Κρουέλα (2,5/5*)

Η χαριτωμένη και με ποπ ένδυση «Κρουέλα» της Έμα Στόουν παρά την αξιοπρόσεχτη ροπή της προς μια περισσότερο σκοτεινή βιογραφία της θανάσιμης εχθρού των 101 σκυλιών της Δαλματίας, τελικά υποκύπτει στις ντισνεϊκές καταβολές της και στρογγυλεύει τα αιχμηρά σημεία της κριτικής της.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ανάμεσα μας (2/5*)

Το μινιμαλιστικό «Ανάμεσα μας», η τελευταία ταινία των αδερφών Νταρντέν παρά το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες δεν ανήκει στις καλές δημιουργίες του βελγικού διδύμου, ενώ η animation πρόταση της εβδομάδας είναι το «Κρουντς 2- Νέα εποχή».

Επανεκδόσεις

Από τις επανεκδόσεις μην χάσετε το αφιέρωμα στον Γουίνγκ Καρ Βάι και ειδικά το αξεπέραστο «Chungking express».

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b