MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ακίρα Ιφουκούμπε: Ο Ιάπωνας μουσικός που έγραψε τη μουσική του “Godzilla” γίνεται doodle

Σήμερα συμπληρώνονται 107 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Ιάπωνα συνθέτη Ακίρα Ιφουκούμπε (Akira Ifukube) και η Google τον τιμά με ένα doodle.

Η Google τιμά με doodle τον Ακίρα Ιφουκούμπε
Η Google τιμά με doodle τον Ακίρα Ιφουκούμπε
Monopoli Team

Σήμερα συμπληρώνονται 107 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Ιάπωνα συνθέτη Ακίρα Ιφουκούμπε (Akira Ifukube) και η Google τον τιμά με ένα doodle.

Ο Ακίρα Ιφουκούμπε γεννήθηκε στις 31 Μαϊου το 1914 στο Kushiro της Ιαπωνίας. Ήταν ο τρίτος γιός ενός αστυνομικού ονόματι Τοσιμίτσου Ιφουκούμπε. Μάλιστα προήλθε από ιστορική οικογένεια, αφού οι ρίζες της οικογένειάς του εντοπίζεται ήδη στον 7ο αιώνα.

Ο σπουδαίος μουσικός  ανέπτυξε από μικρή ηλικία πάθος για τη μουσική, καθώς από τα 9 του χρόνια επηρεάστηκε σημαντικά από την βόρειο-ιαπωνική μουσική Ainu. Η πρώτη του επαφή με την κλασική μουσική έγινε όταν βρισκόταν στο γυμνάσιο στο Σαππόρο. Τότε ήταν που αποφάσισε να γίνει συνθέτης, και συγκεκριμένα όταν άκουσε στα 14 του μία ραδιοφωνική συναυλία της “Ιεροτελεστίας της Άνοιξης” του Ίγκορ Στραβίνσκι, ενώ τον επηρέασε επίσης η μουσική του Μανουέλ ντε Φάγια.

 Ακίρα Ιφουκούμπε

Ακίρα Ιφουκούμπε

Το 1935 ο Ιφουκούμπε έφυγε από το σπίτι του για να σπουδάσει δασοκομία στο Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο, όπου έγραψε τον πρώτο του αρχικό ορχηστρικό νούμερο. Όταν αποφοίτησε, επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής. Το 1947, κυκλοφόρησε την πρώτη από τις περισσότερες από 250 μουσικές για ταινίες που παρήγαγε τον επόμενο μισό αιώνα.

Φυσικά, αποκορύφωμα της μουσικής του καριέρας αποτέλεσε η μουσική για την ταινία “Godzilla” το 1954. Εκτός από τη μουσική της ταινίας, ο Ιφουκούμπε δημιούργησε επίσης τον χαρακτηριστικό βρυχηθμό του Godzilla -τον οποίο χρησιμοποίησε με ένα δερμάτινο γάντι πάνω σε χαλαρωμένες χορδές ενός διπλού μπάσου.

Ο Ιάπωνας συνθέτης πέθανε στο Τόκιο στο Νοσοκομείο Meguro-ku, στις 8 Φεβρουαρίου 2006, σε ηλικία 91 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSavoy Ballroom: Ένα Google Doodle αφιερωμένο στην αίθουσα που γέννησε τη swing μουσική12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b