MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Universal Hip Hop Museum: Ένα μουσείο αφιερωμένο στο hip hop ανοίγει τις πόρτες του στη Νέα Υόρκη

Ένας πρωτοποριακός, νέος πολιτιστικός προορισμός ανοίγει τις πύλες του το 2023 στην καρδιά της Νέας Υόρκης και αυτός δεν είναι άλλος από το Universal Hip Hop Museum, ένα μουσείο αφιερωμένο στο hip hop.

Πηγή: S9 Architecture
Monopoli Team

Το Universal Hip Hop Museum αναμένεται να ανοίξει το 2023 στη Νέα Υόρκη με σκοπό να αποτελέσει ένα πολιτιστικό κέντρο στο πλαίσιο του πρότζεκτ Bronx Point για την αναμόρφωση του νότιου Μπρονξ. Οι εργασίες για την ανέγερση του μουσείου ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και σήμερα πια η πόλη είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στο είδος που άλλαξε τον πολιτισμό – το hip hop – στον τόπο γέννησής του – το Μπρονξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBob Dylan Center: Νέο μουσείο αφιερωμένο στον νομπελίστα ποιητή της ροκ Μπομπ Ντίλαν12.09.2018

Παρόλο που το μουσείο έχει προγραμματιστεί να καλωσορίσει τους πρώτους επισκέπτες το 2023, πραγματοποίησε μια τρισδιάστατη περιήγηση στο εσωτερικό του τον Φεβρουάριο για όλους τους fans της μουσικής, ενώ πριν από λίγες ημέρες, έλαβε χώρα μια πρωτοποριακή τελετή για την ανέγερσή του στην οποία παρευρέθηκαν – εκτός του προέδρου του δήμου του Μπρονξ, Ruben Diaz Jr. – θρύλοι της hip hop της Νέας Υόρκης, όπως οι LL Cool J, Nas, Fat Joe, Grandmaster Flash και άλλοι.

Το πρότζεκτ, για την υλοποίησή του οποίου θα διατεθούν συνολικά 349 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνει κατοικίες, νέους δημόσιους χώρους και προγράμματα για την κοινότητα στην περιοχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Universal Hip Hop Museum (@uhhmuseum)

Το, 22 ορόφων, Universal Hip Hop Museum θα βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη λεωφόρο Sedgwick 1520 – την ιστορική γενέτειρα του hip hop, όπου ο DJ Kool Herc διοργάνωσε τον Αύγουστο του 1973 μαζί με την αδερφή του ένα πάρτι από το οποίο ξεκίνησε ένα κίνημα και γεννήθηκε μια ολόκληρη κουλτούρα.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Grandmaster Flash μίλησε για την πρώτη εκείνη φορά που το hip hop έκανε την εμφάνισή του στην πόλη. «Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή αυτή», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Υπήρχε μια εποχή που κανείς [δεν νοιαζόταν] για το Μπρονξ. Ό,τι και να κάναμε ήταν ενάντια στα πάντα».

«Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο για την πρώτη φάση του Bronx Point είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τον δήμο μας», δήλωσε με τη σειρά του ο Diaz Jr. κατά τη διάρκεια της τελετής. «Αυτή η ανάπτυξη θα συνδυάσει δύο από τα αγαπημένα μου πράγματα, την ιστορία και το hip hop, φέρνοντας το Universal Hip Hop Museum στη νόμιμη τοποθεσία του στη γενέτειρα του hip hop, το Μπρονξ».

Πηγή: timeout.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b