MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Bob Dylan Center: Νέο μουσείο αφιερωμένο στον νομπελίστα ποιητή της ροκ Μπομπ Ντίλαν

Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή του Μπομπ Ντίλαν, ανοίγει στην Τούλσα της Οκλαχόμα, στις 10 Μαΐου του 2022.

Πηγή: @bobdylancenter / Twitter
Monopoli Team

Στεγασμένο σε ένα τριώροφο κτήριο, το μουσείο – προορισμός για τουρίστες και μελετητές, θα φιλοξενήσει περισσότερα από 100.000 σπάνια αντικείμενα, όπως φωτογραφίες, ηχογραφήσεις, χειρόγραφους στίχους, γράμματα και πολλά άλλα από τη ζωή και την καριέρα του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού.

Σχεδιασμένο από την εταιρεία Olson Kundig, το Bob Dylan Center θα βρίσκεται στην περιοχή Tulsa Arts κοντά στο Woody Guthrie Center, που είναι αφιερωμένο στον τραγουδιστή της φολκ, Γούντι Γκάθρι, ο οποίος αποτελούσε μεγάλη επιρροή για τον Ντίλαν κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Στην πρόσοψη του κτηρίου μπορεί να δει κανείς μια φωτογραφία του Ντίλαν από το 1965.

Το νέο μουσείο έχει ως στόχο να αποτελέσει έναν ανοιχτό, δημόσιο χώρο που θα στεγάσει το αρχείο του Μπομπ Ντίλαν και θα πραγματοποιεί μόνιμες, περιοδικές και περιοδεύουσες εκθέσεις με σκοπό να εκπαιδεύσει αλλά και να εμπνεύσει τους επισκέπτες σχετικά με τη δημιουργικότητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPlatforms Project NET 2021: Με περισσότερους από 900 καλλιτέχνες, η διεθνής έκθεση επιστρέφει online12.09.2018

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα του μουσείου γίνεται πέντε χρόνια μετά την πώληση του αρχείου του τραγουδιστή, Bob Dylan Archive στο Ίδρυμα George Kaiser Family Foundation και το Πανεπιστήμιο της Τούλσα το 2016, για περίπου 15 – 20 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από news.artnet.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b