MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Από τον Τιτανικό έως το Passengers: 10 ταινίες που απογοήτευσαν με το τέλος τους

Απαραίτητο στοιχείο μιας ταινίας είναι η ενδιαφέρουσα πλοκή! Τί γίνεται, όμως, όταν το τέλος καταστρέφει όλα τα προηγούμενα; Ακολουθούν 10 ταινίες με κακό τέλος…

Lucy (2014) - Λικ Μπεσόν
Lucy (2014) - Λικ Μπεσόν
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Σας έχει συμβεί να απολαμβάνετε μια ταινία και να αναρωτιέστε ποιο θα είναι το τέλος της αλλά όταν αυτό έρθει, να είναι τελείως απογοητευτικό; Σε αυτό ακριβώς το συναίσθημα αναφερόμαστε που ενδέχεται να “κατέστρεψε” μια αντικειμενικά καλή ταινία.

Ακολουθούν 10 ταινίες που όλοι απολαύσαμε… μέχρι να δούμε το τέλος! Προσοχή για spoilers – σε κάθε ταινία περιγράφεται το πώς τελειώνει!

1. Τιτανικός (1997) – Τζέιμς Κάμερον

Ξεκινώντας την δεκάδα, συναντάμε πρώτο χρονολογικά το αριστούργημα του Τζέιμς Κάμερον. Όσοι το έχετε δει, γνωρίζετε γιατί υπάρχει σε αυτήν την λίστα. Έχοντας κερδίσει 11 Όσκαρ, θεωρείται επάξια ως μια από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών. Με έναν νεαρό Λεονάρντο Ντι Κάπριο και μια εκθαμβωτική Κέιτ Γουίνσλετ, ο έρωτάς τους κέρδισε κάθε θεατή. Δεν μπορούμε να πούμε και με σιγουριά το ίδιο για το τέλος της ταινίας! Ο μεγάλος ισχυρισμός όλων εδώ και χρόνια είναι ο εξής: “Ο Τζακ χωρούσε στην πόρτα, αν η Ρόοζ έκανε λίγο χώρο”. Έχουν γίνει μέχρι και βίντεο στο Youtube που εξηγούν πώς αυτό μπορούσε να συμβεί. Θα μιλούσαμε για ένα άλλο τέλος, βέβαια, που απ’ ότι φαίνεται δεν θα ήταν το επιθυμητό. Η ιστορία τελειώνει με τον θάνατο του Τζακ, ο οποίος θυσιάστηκε για να σωθεί η Ρόουζ. Κι έτσι απέδειξε το μέγεθος της αγάπης του για εκείνη…

Τιτανικός (1997) - Τζέιμς Κάμερον

Τιτανικός (1997) – Τζέιμς Κάμερον

2. Η Πόλη των Αγγέλων (1998) – Μπραντ Σίλμπερλινγκ

Σε αυτήν την ρομαντική ιστορία -ελαφρώς βασισμένη στα “Φτερά του Έρωτα” του Βιμ Βέντερς– ο Νίκολας Κέιτζ ενσαρκώνει τον Σεθ, έναν άγγελο που επισκέπτεται τους ετοιμοθάνατους. Η Μεγκ Ράιαν αναλαμβάνει τον ρόλο της Μάγκι, μιας καρδιοχειρουργού την οποία θα δει ο Σεθ και θα ερωτευτεί. Της εμφανίζεται σε ανθρώπινη μορφή κι έτσι γνωρίζονται κι αγαπιούνται. Σύντομα, ο Σεθ θα πάρει την μεγάλη απόφαση να γίνει άνθρωπος αφήνοντας πίσω την αγγελική του μορφή. Κι όταν όλοι βλέπουμε το happy end να έρχεται, για έναν ανεξήγητο λόγο, όλα χαλάνε. Η Μάγκι χαρούμενη και αμέριμνη κάνοντας ποδήλατο, συγκρούεται με ένα φορτηγό και πεθαίνει! Αν αναρωτιέστε, πάντως, για αυτό το τέλος, μπορείτε να δείτε την ταινία στο Netflix.

Η Πόλη των Αγγέλων (1998) - Μπραντ Σίλμπερλινγκ

Η Πόλη των Αγγέλων (1998) – Μπραντ Σίλμπερλινγκ

3. Ο Πόλεμος των Κόσμων (2005) – Στίβεν Σπίλμπεργκ

Σε αυτήν την ταινία πρωταγωνιστής είναι ο Τομ Κρουζ, ο οποίος καλείται να προστατεύσει τα δύο του παιδιά -παρά τις απόμακρες σχέσεις τους μετά το διαζύγιο- από μια απειλή εξωγήινων που εξολοθρεύουν τον πλανήτη. Είναι το κλασικό έργο που τρέχουν να σωθούν και με ένα περίεργο τρόπο, τα καταφέρνουν. Το θέμα είναι βέβαια, πως ο έφηβος γιος του Κρουζ, αποφασίζει κάποια στιγμή να εμπλακεί στο πεδίο της μάχης κι από τότε, χάνουν τα ίχνη του. Κι ενώ όλοι τον θεωρούμε νεκρό, επανεμφανίζεται στο τέλος της ταινίας στο σπίτι με την μητέρα του, φορώντας τα ίδια ρούχα εντελώς απείραχτα! Αν δεν σας πειράζουν τέτοιες αστοχίες, δείτε την στο Netflix.

Ο Πόλεμος των Κόσμων (2005) - Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Πόλεμος των Κόσμων (2005) – Στίβεν Σπίλμπεργκ

4. Click: Η Ζωή σε Fast Forward (2006) – Φρανκ Κοράτσι

Ο Άνταμ Σάντλερ είναι ο Μάικλ, ένας εργασιομανής οικογενειάρχης που συνήθως διαλέγει την δουλειά από το να περάσει χρόνο με τα παιδιά και την γυναίκα του. Όταν πάει να αγοράσει ένα τηλεχειριστήριο, ένας άντρας στο μαγαζί του δίνει δωρεάν ένα αλλά τον προειδοποιεί πως δεν επιστρέφεται. Σύντομα ανακαλύπτει πως με αυτό, μπορεί να ελέγξει τη ζωή του. Έτσι, πολλές φορές κάνει fast forward σε βαρετές στιγμές ή για να πάει σε σημαντικά γεγονότα του μέλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Όρσον Γουέλς και το μυστήριο πίσω από τον “Πολίτη Κέιν”12.09.2018

Χάνει, χωρίς να το πολυκαταλάβει, σχεδόν όλη τη ζωή του και βρίσκεται χωρισμένος, με σημαντικές απώλειες όπως αυτή του πατέρα του και άρρωστος στο νοσοκομείο. Έμαθε, όμως, το σημαντικό δίδαγμα όλου αυτού κι έτσι πριν πεθάνει, συμβουλεύει τον γιο του να βάζει την οικογένεια πάνω απ’ όλα. Και…τελικά ξυπνάει στο μαγαζί που αγόρασε το τηλεκοντρόλ και είναι έτοιμος να ξαναρχίσει τη ζωή του! Θα μπορούσε να μην γίνει τόσο κλισέ κι ας είχε ένα στενάχωρο τέλος! Είναι κι αυτή η ταινία στο Netflix, φυσικά.

Click: Η Ζωή σε Fast Forward (2006) - Φρανκ Κοράτσι

Click: Η Ζωή σε Fast Forward (2006) – Φρανκ Κοράτσι

5. Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου (2008) – Στίβεν Σπίλμπεργκ

Στην τέταρτη ταινία του franchise, ο Ιντιάνα Τζόουνς εμπλέκεται με Σοβιετικούς, με εξωγήινες μορφές, συναντά την παλιά του αγάπη και τον γιο του και φτάνει ως την πόλη Άκατορ. Με άλλα λόγια, αυτή η ταινία έχει λίγο απ’ όλα! Το κυρίως θέμα είναι ο θρύλος του κρυστάλλινου κρανίου, το οποίο όποιος βρει και καταφέρει να το πάει πίσω στην πόλη Άκατορ, θα του δοθεί ο έλεγχος όλων των υπερφυσικών δυνάμεών του. Όταν όλοι φτάνουν εκεί, συναντούν σ’ ένα δωμάτιο 13 τεράστια όντα και σε ένα από αυτά να λείπει το κρυστάλλινο κρανίο. Κι όταν η Σπάλκο, το τοποθετεί, αυτά συνομιλούν σε αρχαία διάλεκτο των Μάγια, της μεταφέρουν όλη τη γνώση της με αποτέλεσμα να μην την αντέξει, ενώνονται σε ένα ον και ο ναός γκρεμίζεται, μετατρέπεται σε ιπτάμενο δίσκο και φεύγει! Φυσικά, όλοι οι υπόλοιποι σώθηκαν. Ένα πολύ κακό τέλος για ένα franchise που μας έχει συνηθίσει σε ωραίες περιπέτειες!

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου (2008) - Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου (2008) – Στίβεν Σπίλμπεργκ

6. Hancock (2008) – Πίτερ Μπεργκ

Ο Γουίλ Σμιθ πρωταγωνιστεί ως Hancock, ένας υπερήρωας με υπερφυσικές δυνάμεις τις οποίες δεν τις χρησιμοποιεί για το καλό της πόλης αλλά μόνο για επίδειξη καθώς τον περισσότερο καιρό είναι μεθυσμένος και προκαλεί φασαρίες όταν τον βρίζουν. Όταν ο Ρέι τον προσεγγίσει για να του φτιάξει την εικόνα του, ο  Hancock θα μάθει πως η γυναίκα του Ρέι, η Μέρι, είναι στην πραγματικότητα η παλιά του αγάπη, η οποία έχει επίσης υπερδυνάμεις. Όλο αυτό, φυσικά, έμπλεξε την πλοκή της ταινίας και δίχασε το κοινό, κάνοντάς το να αμφιβάλει για την πετυχημένη σύνδεση δύο αντικειμενικά διαφορετικών πλοκών.

Hancock (2008) - Πίτερ Μπεργκ

Hancock (2008) – Πίτερ Μπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 72 ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν12.09.2018

7. (500) Μέρες με τη Σάμερ (2009) – Μαρκ Γουέμπ

Μπορεί αυτή η ρομαντική κομεντί να μας προειδοποιεί από την αρχή ότι δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία αγάπης με το κλασικό happy end αλλά εμείς σίγουρα περιμένουμε μια ανατροπή. Ο Τομ γνωρίζει τη Σάμερ (στα αγγλικά Καλοκαίρι) στη δουλειά του και την ερωτεύεται κι ενώ βγαίνουν για κάποιο διάστημα, εκείνη μετά τον αφήνει. Προσπαθεί να την κερδίσει πίσω και μετά να την ξεπεράσει καθώς εκείνη τελικά προχωρά στη ζωή της. Λίγο πριν τελειώσει η ταινία, ο Τομ συναντά την Ότομ (στα αγγλικά Φθινόπωρο) και ερωτεύονται! Παρόλο που ενδεχομένως όλοι θέλαμε να δούμε την κλισέ χολιγουντιανή επανένωση Τομ-Σάμερ, αυτό που έγινε τελικά ξεπερνά κάθε κλισέ και το ισοπεδώνει!

(500) Μέρες με τη Σάμερ (2009) - Μαρκ Γουέμπ

(500) Μέρες με τη Σάμερ (2009) – Μαρκ Γουέμπ

8. Χαυλιόδοντας (2014) – Κέβιν Σμιθ

Όσοι έχετε δει την συγκεκριμένη ταινία, τα λόγια είναι περιττά! Όσοι δεν είχατε την τύχη -ή και την ατυχία- πρόκειται για μια κωμωδία τρόμου. Κι ευτυχώς χαρακτηρίζεται κι ως κωμωδία για να έχει μια λογική εξήγηση. Ξεκινά πολλά υποσχόμενη με τον Γουάλας, έναν νεαρό γνωστό για τα παράξενα podcast του, που πάει να πάρει συνέντευξη από έναν ηλικιωμένο καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως, αυτός αποδεικνύεται παρανοϊκός που τον ναρκώνει, του ακρωτηριάζει το ένα πόδι και τον δένει! Κι από αυτό το σημείο έως το τέλος, η ταινία κατρακυλά βήμα βήμα. Ο ηλικιωμένος επιθυμεί να μετατρέψει τον Γουάλας σε έναν θαλάσσιο ίππο που είχε κάποτε και έχει πεθάνει! Και τελικά το καταφέρνει, μετατρέποντάς τον σε ένα άκρως αποκρουστικό θέαμα από ραμμένες σάρκες. Το αποτέλεσμα δεν είχε επιστροφή οδηγώντας τον Γουάλας να ζει πια ως θαλάσσιος ίππος για πάντα…

Χαυλιόδοντας (2014) - Κέβιν Σμιθ

Χαυλιόδοντας (2014) – Κέβιν Σμιθ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Άνθρωπος του Θεού: Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας12.09.2018

9. Lucy (2014) – Λικ Μπεσόν

Βασισμένη στην λανθασμένη θεωρία ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους, η ταινία λέει την ιστορία της Lucy, η οποία διακινεί χωρίς την θέλησή της ένα νέο ναρκωτικό. Το έχουν τοποθετήσει στην κοιλιά της και μετά από ένα χτύπημα, η σακούλα ανοίγει και το ναρκωτικό διαχέεται στο σώμα της. Αντί να την σκοτώσει, της δίνει υπερφυσικές δυνατότητες. Σιγά σιγά ζητάει κι άλλο και όταν, στο τέλος, φτάσει στο 100% χρήσης του εγκεφάλου της, ουσιαστικά το σώμα της διαλύεται και ο εγκέφαλός της διοχετεύεται σε σούπερ-υπολογιστές! Το υπερβολικό, αυτό, τέλος, δεν άρεσε και τόσο στο κοινό. Πάντως, μπορείτε να την δείτε στο Netflix.

Lucy (2014) - Λικ Μπεσόν

Lucy (2014) – Λικ Μπεσόν

10. Passengers (2016) – Μόρτεν Τίλντουμ

Το διαστημόπλοιο Avalon μεταφέρει 5.000 ανθρώπους σε χειμερία νάρκη σε ένα ταξίδι 120 χρόνων με τελικό προορισμό τον πλανήτη Homestead II. Μετά από μια βλάβη, η κάψουλα του Τζιμ χαλάει και ξυπνάει μόλις στα 30 χρόνια του ταξιδιού. Περνάει έναν χρόνο μόνος και ερωτεύεται την Ωρόρα μέσα από την καψουλά της. Υποκύπτει στο ηθικό δίλημμα να την ξυπνήσει, στερώντας της ουσιαστικά την ευκαιρία να φτάσει ζωντανή στον νέο πλανήτη. Εκείνη μένει ξύπνια μαζί του έναν χρόνο κι ερωτεύονται, ώσπου μαθαίνει ότι εκείνος ευθύνεται που βγήκε από την χειμερία νάρκη. Τελικά, ανακαλύπτουν ότι ένας από τους δύο μπορεί να κοιμηθεί ξανά στην κάψουλα κι ο Τζιμ παραχωρεί την θέση του στην Ωρόρα. Εκείνη, όμως, επιλέγει να μείνει ξύπνια μαζί του! Άλλο ένα κλισέ ρομαντικό τέλος που δεν εξέπληξε κανένα! Βρείτε την ταινία στο Netflix.

Passengers (2016) - Μόρτεν Τίλντουμ

Passengers (2016) – Μόρτεν Τίλντουμ

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b