MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Kon-Tiki

Η ταινία “Kon-Tiki” προβάλλεται σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στις 22:30 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Η ταινία “Kon-Tiki” προβάλλεται σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στις 22:30 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Πρόκειται για μία ιστορική ταινία βρετανικής, νορβηγικής και δανέζικης παραγωγής σε σκηνοθεσία των Γιοάκιμ Ρένινγκ,Έσπεν Σάντμπεργκ. Πρωταγωνιστούν οι  Παλ Σβέρε Χάγκεν, Άντερς Μπάασμο Κρίστιανσεν και Γκούσταβ Σκάρσγκαρντ. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα στο διάσημο ταξίδι του Kon-Tiki, που είχε ως στόχο να αποδείξει ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Πολυνησίας είχαν έρθει από τη Νότια Αμερική και όχι από δυτικά όπως πίστευαν όλοι μέχρι τότε.

Η ταινία ήταν Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας, ενώ κέρδισε κοινό και κριτικούς με διθυραμβικές κριτικές.

Υπόθεση

Περισσότερα από πενήντα χρόνια πριν, το 1947, ο Νορβηγός Θορ Χέγερνταλ, ο οποίος παραμένει καταγεγραμμένος ως ένας από τους πιο θαρραλέους άντρες στην Ιστορία διένυσε 4.300 ναυτικά μίλια στον Ειρηνικό Ωκεανό, πάνω σε μια ξύλινη σχεδία, την ηρωική «Κον – Τίκι».

Στόχος του γοητευτικού και χαρισματικού Θορ ήταν να αποδείξει σε όλους την θεωρία του, ότι η Πολυνησία κατοικήθηκε από Περουβιανούς και όχι από ανθρώπους της Δυτικής Ασίας – κάτι που υποστήριζαν όλοι. Την θεωρία του δεν την στήριζε κανένας επιστήμονας. Όλοι θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, μέχρι την στιγμή όπου ένας Αμερικάνος καθηγητής, αστειευόμενος με τον Θορ, τον παρότρυνε να κάνει την θεωρία του πράξη ταξιδεύοντας από το Περού στην Πολυνησία με μια ξύλινη σχεδία. Ο Θόρ πείσμωσε και το τόλμησε.

Info

Κατηγορία: Ιστορική
Σκηνοθεσία: Γιοάκιμ Ρένινγκ,Έσπεν Σάντμπεργκ
Ηθοποιοί: Παλ Σβέρε Χάγκεν,Άντερς Μπάασμο Κρίστιανσεν,Γκούσταβ Σκάρσγκαρντ
Διάρκεια: 130′
Παραγωγή: Βρετανία, Νορβηγία, Δανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CINEMA OSCARS: 130 ταινίες σε 42 ημέρες στο νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο νέο pop–up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων καθημερινές προβολές αγαπημένων οσκαρικών τίτλων. Το κανάλι, το οποίο θα παραμείνει στον αέρα μέχρι και τη Δευτέρα 26/4, θα μεταδώσει συνολικά 130 ταινίες, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b