MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σε επίσημη επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Thomas Bach πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νέο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί το κοινό μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας
Είσοδος Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Από αριστερά: Πάνος Τζιβανίδης – Διευθυντής Εκδηλώσεων ΔΟΕ, Γιάννης Έξαρχος - CEO Olympic Channel, Μαρία Παπαϊωάννου- Διευθύντρια Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Σπύρος Καπράλος-Πρόεδρος ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Thomas Bach – Πρόεδρος ΔΟΕ, Οδυσσέας Αθανασίου – Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA DEVELOPMENT SA, Μελίνα Παϊζη- Chief Development Officer, Ηρώ Χατζηγεωργίου Development Manager, Μανώλης Κολυμπάδης - Γ.Γ. ΕΟΕ
Monopoli Team

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό μόλις αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας των κλειστών χώρων πολιτισμού, επισκέφθηκε ο κ. Thomas Bach, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα.

Τον Πρόεδρο της ΔΟΕ καλωσόρισε στο νέο Μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Lamda Development, ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου – Διευθύνων Σύμβουλος, μαζί με τις κ.κ Μελίνα Παΐζη – Chief Development Officer, Ηρώ Χατζηγεωργίου – Development Manager και Μαρία Παπαϊωάννου – Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Η αίθουσα που παρουσιάζει την Ιστοριογραμμή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Credits: ©Mariana Bisti

Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης

Στην πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΟΕ έως το 2025, ο κ. Τhomas Bach επισκέφθηκε το νέο Μουσείο, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.

Ο κ. Thomas Bach έφθασε στον χώρο, συνοδευόμενος από τον κ. Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής και Διεθνούς Ολυμπιακής Οικογένειας. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι κ.κ. Πάνος Τζιβανίδης – Διευθυντής Εκδηλώσεων της ΔΟΕ , Marc Adams – Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΟΕ , Γιάννης Έξαρχος – CEO του Olympic Channel , Μαριάννα Δρακοπούλου – IOC Manager for Protocol & IOC Members , Μαρίνα Μπαραμία-IOC Chief of Protocol & PA to the IOC President , ο κ. Μανώλης Κολυμπάδης– Γ.Γ. ΕΟΕ και η κ. Τένια Μαυροπούλου – Διευθύντρια ΕΟΕ.

Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Μουσείου όπου στεγάζεται πλέον ένα σημαντικό μέρος της ολυμπιακής κληρονομιάς της Ελλάδας. Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας δημιουργήθηκε για να αναδείξει την Αθήνα ως ολυμπιακή πρωτεύουσα, προτάσσοντας την αξία των ολυμπιακών διοργανώσεων που φιλοξένησε.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Η αίθουσα που αναπαριστά το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. | Credits: ©Mariana Bisti

Εκ μέρους της Lamda Development, ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε σχετικά:

«Είναι τιμή μας να υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Thomas Bach και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΟΕ, στο νεοσύστατο χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας. Πρόκειται για ένα όραμα που μετατράπηκε σε μία πολυεπίπεδη, αφηγηματική αναβίωση της ιστορίας των Αγώνων. Η συνεργασία μας τόσο με την Ελληνική όσο και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή υπήρξε κομβική για τη δημιουργία του μουσείου. Η μουσειολογική μελέτη και η δημιουργία της συλλογής του δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν δίχως τη συμβολή και στήριξη των δύο αυτών φορέων.

Ελπίζουμε ότι σύντομα, θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία, ανοίγοντας τις πόρτες της μοναδικής Έκθεσης του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών,  με όλο τον κόσμο, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη χώρα μας, τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε σίγουροι ότι το νέο Ολυμπιακό Μουσείο θα αποτελέσει πόλο έλξης πολιτισμού για επισκέπτες από όλο τον κόσμο και θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Αθήνας και την προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους».

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Η αίθουσα που είναι αφιερωμένη στους Αθλητές και τα Ολυμπιακά Αθλήματα. Credits: ©Mariana Bisti

Σχετικά με τη Lamda Development

Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. H εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει διαφοροποιηθεί με επιτυχία σε αναπτύξεις γραφείων και οικιστικές αναπτύξεις.

Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) με διαθέσιμο προς χρήση χώρο 157.000 τ.μ., συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και η Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο.

Το Νοέμβριο του 2014, η Lamda Development υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.». Σκοπός του έργου είναι η ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα. www.lamdadev.com/el/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b