MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 31 προτάσεις για την εβδομάδα 29/3-4/4

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 29 Μαρτίου – 4 Απριλίου.

Online
«O θεατρικός ήρωας από το αρχαίο δράμα ως το σήμερα: Μία διαχρονία» - ΚΠΙΣΝ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Για το Παιδί

«Το Μουσείο στο Σπίτι» – Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου Online

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσφέρει για τους μικρούς του φίλους μια σειρά διαδικτυακών δράσεων με τίτλο «Μουσείο στο Σπίτι». Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν εργαστήρια, ξεναγήσεις, θεατρικά δρώμενα και άλλες online δράσεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

29 Μαρτίου – 4 Απρπιλίου
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Online εργαστήρια του Ίδρύματος Ευγενίδου Online

Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει μια σειρά online εργαστηρίων για παιδιά για τον μήνα Μάρτιο και Απρίλιο:

29 Μαρτίου – 4 Απριλίου
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 «Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου» – ΚΠΙΣΝ Online

Τα Σάββατο 03, 10, 17, 24 Απριλίου, στις 11.00, συνεχίζεται η σειρά «Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου» από το Vlefaro live cinema και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μία σειρά «ντοκιμαντέρ» μικρού μήκους στην οποία πραγματικότητα και μυθοπλασία συναντώνται για να περιγράψουν με δημιουργικό τρόπο, λέξεις και έννοιες που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Τον Απρίλιο αναζητάμε και ξετρυπώνουμε ιστορίες που κρύβονται καλά μέσα στην Ιστορία. Ιδέα, εικαστικά: Αγγελική Μπόζου. Κείμενα: Αγγελική Μπόζου, Νέλλη Πουλοπούλου.

Σάββατο 3/4 | 11:00
Δωρεάν | Για παιδιά από 5 ετών
Δείτε τα επεισόδια εδώ

«Σχεδιάζω και δημιουργώ comics» – Ίδρυμα Θεοχαράκη Online

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει τα Σάββατα 3,10,17 Απριλίου και 8 Μαΐου, τη σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων, για παιδιά 8-12 ετών, με τίτλο «Σχεδιάζω και δημιουργώ comics». Οι μικροί καλλιτέχνες θα μυηθούν στην τέχνη των comics και θα καθοδηγηθούν στο να μάθουν να αποκωδικοποιούν και να χειρίζονται τα σύμβολα καθώς και να εξασκούνται στα εξωγλωσσικά στοιχεία μιας επικοινωνίας. Με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη.

Σάββατο 3/4 | 17:00 – 18:30
Κόστος: συνολικό 40€, μεμονωμένο εργαστήριο 12€
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Παίζω-μαθαίνω-δημιουργώ μέσω της τέχνης» – Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Online

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την Άνοιξη τα διαδικτυακά, εικαστικά εργαστήρια. Τα Σάββατα 6,13,20,27 Μαρτίου και 3,10,17,24 Απριλίου, διοργανώνει το online εργαστήριο, για παιδιά 5-12 ετών, με τίτλο «Παίζω-μαθαίνω-δημιουργώ μέσω της τέχνης». Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εμπνευστούν από το έργο  καλλιτεχνών, από τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών, από την ποίηση και τη λογοτεχνία, από ζωγράφους, γλύπτες και σύγχρονους εικαστικούς. Σάββατο 3/4, στις 17:30, «Όταν η ζωγραφική συναντά την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου».

Σάββατο 3/4 | 17:30-19:00
Κόστος: 10€ ανά μάθημα
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιστορίες από Τέχνη: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών Online

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει, από τις 9 Ιανουαρίου 2021, τη σειρά εικαστικών, διαδικτυακών εργαστηρίων για παιδιά 6-11 ετών, «Ιστορίες από Τέχνη». Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση τα παιδιά ανακαλύπτουν διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση τους με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων. Έβδομη online συνάντηση: Σάββατο 3/4 στις 17:00 «Το δέντρο της ζωής του Γκούσταφ Κλιμτ». 

Σάββατο 3/4 | 17:00
Κόστος Συμμετοχής: Ανά εργαστήριο: 12€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 2103250341 | Ε: [email protected]
Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Οι πιο διάσημες βούλες στον κόσμο!» – Ελληνοαμερικανική Ένωση Online

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 12:00, την online εκδήλωση για παιδιά «Οι πιο διάσημες βούλες στον κόσμο!». Με βοηθό το έργο της σύγχρονης εικαστικού της pop-art Γιαγιόι Κουσάμα και το βιβλίο της «Από εδώ μέχρι το άπειρο» ταξιδεύουμε στις παγόδες της Ιαπωνίας και στο Empire State Building, και δημιουργούμε, μικροί-μεγάλοι. Οδηγοί στο ταξίδι, η μεταφράστρια Αναστασία Καραστάθη και η σχεδιάστρια και εμψυχώτρια Άννα-Μαρία Βλάσση.

Κυριακή 4/4 | 12:00 μ.μ.
Δωρεάν 
Για πληροφορίες – κρατήσεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕρρίκος Ίψεν: Οι εμβληματικοί γυναικείοι χαρακτήρες μέσα στο έργο του μεγάλου δραματουργού12.09.2018

Βιβλίο

«Βιβλία που θεμελίωσαν τον πολιτισμό μας» – Ίδρυμα Θεοχαράκη Online

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει τις Πέμπτες 4,11,18 Μαρτίου, 1,8,15,22 Απριλίου, 6,13,20 Μαΐου, 18:00-20:00, τον κύκλο διαλέξεων «Βιβλία που θεμελίωσαν τον πολιτισμό μας» με τους συγγραφείς Κώστα Κατσουλάρη και Σώτη Τριανταφύλλου. Πότε με τη μορφή διάλεξης, πότε με τη μορφή συζήτησης, θα παρουσιαστούν έργα του λόγου που συνδημιούργησαν τον πολιτισμό μας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Εξηγώντας τα βασικά σημεία βιβλίων από την «Τέχνη του πολέμου» του Σουν Τσου μέχρι «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» του Τομά Πικεττύ, θα επιχειρηθεί η σκιαγράφηση της μεγάλης διαδρομής των ιδεών μέσα στους αιώνες, έτσι όπως τη σημάδεψαν μερικά βιβλία-σταθμοί.

Πέμπτη 1/4 | 18:00 – 20:00
Μεμονωμένο εισιτήριο: 12€
Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#PublicEventsGoSocial: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Online

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τα Public μας προσκαλούν την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 17:30 σε μια διαδικτυακή συνάντηση με κορυφαίους συγγραφείς και σκιτσογράφους, που θα μιλήσουν για τους χαρακτήρες που δημιούργησαν και τις περιπέτειές τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αγαπημένες προσωπικότητες του πολιτισμού και του αθλητισμού θα βρεθούν στις οθόνες μας και θα μιλήσουν για το παραμύθι που έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη τους από τα παιδικά τους χρόνια.  Την εκδήλωση θα συντονίσει η Πελιώ Παπαδιά και ο Σπύρος Γραμμένος. Σε ζωντανή μετάδοση, μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube.

Παρασκευή 2/4 | 17:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

Ianos: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εβδομάδα 29/3 – 4/4:

Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΚΠΙΣΝ – «Πρόσωπα του Ήρωα: Αναγνώσεις» | Παραλογές Online

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει και για τον μήνα Μάρτιο τη διαδικτυακή δράση «Πρόσωπα του Ήρωα: Αναγνώσεις». Τον Μάρτιο, οι Αναγνώσεις είναι αφιερωμένες στη λογοτεχνική μας παράδοση και ειδικότερα στα Ακριτικά Τραγούδια και τις Παραλογές. Τα δύο επεισόδια φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Καλαβριανού, ενώ την επιμέλεια των κειμένων έχει ο ποιητής, μελετητής του δημοτικού τραγουδιού και μεταφραστής Παντελής Μπουκάλας. Την Τετάρτη 31 Μαρτίου, στις 19:00,  ακούστε τον Γιώργο Γλάστρα και τη Χριστίνα Μαξούρη να διαβάζουν μια επιλογή από τις Παραλογές.

Τετάρτη 31/3 | 19:00
Δωρεάν
Ακούστε τη δράση εδώ.

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Εκδηλώσεις της εβδομάδας 29/3 – 4/4: Online
  • O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Women on Top και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, στις 6:30 μ.μ., στη διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Annie Ernaux «Μια Γυναίκα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, η Στέλλα Κάσδαγλη από τον οργανισμό Women on Top και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Σουζάνα Παπαφάγου. Δείτε την εκδήλωση εδώ.
  • Την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, στις 6 το απόγευμα, η Χίλντα Παπαδημητρίου μάς συστήνει από τη σελίδα facebook των εκδόσεων Μεταίχμιο, το νέο αστυνομικό μυθιστόρημά της με τίτλο «Ένοχος μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου».

29/3 – 4/4
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Δασών: Τι απειλεί τα ελληνικά δάση;12.09.2018

Σεμινάρια

«Ελληνικότητα: από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό στον Ρομαντισμό» – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Online

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας προσκαλεί στο πρώτο webinar Φιλοσοφίας της χρονιάς με τίτλο «Ελληνικότητα: από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό στον Ρομαντισμό», τις Δευτέρες 29 Μαρτίου, 5 και 12 Απριλίου, στις 19:00. Με αφορμή την τρέχουσα περιοδική έκθεση με τίτλο «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», βασική θεματική του σεμιναρίου θα αποτελέσει η φιλοσοφική σκέψη της ευρύτερης περιόδου του 18ου και 19ου αιώνα στη Δύση αλλά και στον ελλαδικό χώρο. Σε τρείς διαδοχικές συναντήσεις, οι ακαδημαϊκοί Νίκος Ερηνάκης και Μαρία Μούρτου-Παραδεισοπούλου θα εξερευνήσουν την πρόσληψη των εννοιών της «Ελευθερίας και της Ισότητας» (29/3), του «Ορθού Λόγου και της Φαντασίας» (5/4) και του «Εαυτού και της Συλλογικότητας» (12/4).

Δευτέρα 29/3 | 19:00
Κόστος: 15€ | Αγορά εισιτηρίου εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Εικόνες από τη ζωή του Διονύσιου Σολωμού και την εποχή του» – ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, την Τετάρτη 31 Μαρτίου και την Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρες 11:00-13:00), εργαστήρι για ενήλικες με τίτλο «Εικόνες από τη ζωή του Διονύσιου Σολωμού και την εποχή του», με τη ζωγράφο Μάρια Μπαχά. Με επίκεντρο σημαντικά στιγμιότυπα της ζωής και του έργου του Διονύσιου Σολωμού (1798-1857), οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με χειρόγραφα του μεγάλου ποιητή αλλά και την ατμόσφαιρα που περιβάλλει τα προεπαναστατικά και επαναστατικά χρόνια.

Τετάρτη 31/3 | 11:00 – 13:00
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

«Φτιάξε το δικό σου Newsroom»: Webinar για εκπαιδευτικούς από το Ίδρυμα Ωνάση

Με το διαδικτυακό εργαστήριο του Ιδρύματος Ωνάση Φτιάξε το δικό σου Newsroom, από τις 24 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων μπορούν σε συνθήκες μιας πραγματικής αίθουσας σύνταξης, να μάθουν να εντοπίζουν ειδήσεις και θέματα, να πραγματοποιούν συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, να αξιολογούν και να ελέγχουν την ορθότητα της κάθε πληροφορίας, αναλαμβάνοντας όλοι ρόλους και ευθύνες. Ημερομηνίες διεξαγωγής: Τις Τετάρτες 24 Φεβρουαρίου και 3, 10, 17, 24 & 31 Μαρτίου 2021.

Τετάρτη 31/3 | 18:00 – 19:30
Κόστος: 15€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 017 8002 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 18:00)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Masterclass σκηνοθεσίας θεάτρου: «Από πού έρχεται η έμπνευση» – OMNIA Εργστήρι Θεάτρου

Τις Κυριακές: 4, 11, 18, 25 Απριλίου & 9 Μαίου και τις Τετάρτες: 14, 21, 28 Απριλίου & 5, 12 Μαίου, το OMNIA Eργαστήρι Θεάτρου διοργανώνει το masterclass σκηνοθεσίας θεάτρου: «Από πού έρχεται η έμπνευση». Η διαδρομή από την πρώτη ανάγνωση μέχρι το τρίτο κουδούνι της πρεμιέρας είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι με υπομονή, θησαυρούς, απογοητεύσεις, μυστήριο, εκπλήξεις, αναθεωρήσεις κλπ. Από αυτήν την απλή διαδρομή θα ξεκινήσουμε την ιχνηλάτηση των ιδεών και της έμπνευσης. Με την Αναστασία Κουμίδου.

Κυριακή 4/4 | 19:00 – 22:00
Κόστος: 120€
Δήλωση ενδιαφέροντος και αποστολή βιογραφικού: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη 29/3 – 4/4 Online

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ21 Μαρτίου 2021: Πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης;12.09.2018

Διαλέξεις

«Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς»

Το Επιγραφικό Μουσείο ανακοινώνει την έναρξη της νέας δράσης «Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς» με κύκλο ψηφιακών παρουσιάσεων, που έχουν ως κεντρικό θέμα την γειτονιά του, τα Εξάρχεια. Πρώτη παρουσίαση τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, στις 19:00. Η πέτρα ως φορέας λόγου και τέχνης. Το εργαστήριο της γλύπτριας Ασπασίας Παπαδοπεράκη στα Εξάρχεια. Αρχαίες επιγραφές σε λίθο, παραδείγματα από το Επιγραφικό Μουσείο.

Δευτέρα 29/3 | 19:00
Εγγραφές εδώ | Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

SNF DIALOGUES Webcast: Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς; Online

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD, δίνουν βήμα στους έφηβους του σήμερα την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 18:30 για ένα live webcast με θέμα: «Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;». Έντεκα έφηβοι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, γίνονται ομιλητές και συνδημιουργοί με στόχο να καθορίσουν με απόλυτη ελευθερία την θεματολογία, τις ερωτήσεις, και τον τρόπο συζήτησης σε ένα live webcast που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τους ίδιους.

Τετάρτη 31/3 | 18:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Κασσώπης» – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η διαδικτυακή σειρά ομιλιών «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» του Megaron Plus συνεχίζεται την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 7 μ.μ. με την εκδήλωση «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Κασσώπης», δωρεάν μέσω του site, της σελίδας του Μεγάρου στο fb και του καναλιού του στο YouTube. Η μετάδοση αρχίζει με την ομιλία «Tο Θέατρο της Κασσώπης» της Ανθής Αγγέλη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Στη συνέχεια, τον λόγο θα πάρουν η αρχαιολόγος Δήμητρα Δρόσου και ο αρχιτέκτονας Αχιλλέας Τρανουλίδης, οι οποίοι θα αναφερθούν στο «Έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Κασσώπης». Προλογίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος.

Τρίτη 30/3 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«O θεατρικός ήρωας από το αρχαίο δράμα ως το σήμερα: Μία διαχρονία» – ΚΠΙΣΝ Online

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει την Τετάρτη 31 Μαρτίου, στις 18:30, την online διάλεξη «O θεατρικός ήρωας από το αρχαίο δράμα ως το σήμερα: Μία διαχρονία», με τον Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Ιωσήφ Βιβιλάκη. Η εξερεύνηση του θεατρικού ήρωα στην ιστορία της σκηνής επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Άλλοτε πρόσωπο του μύθου και άλλοτε πρόσωπο υπαρκτό ο δραματικός ήρωας υφίσταται μια σειρά μεταμορφώσεων και μεταλλάξεων που ανταποκρίνονται στον πολιτισμό και την κοινωνία που ζει ο ποιητής του.

Τετάρτη 31/3 | 18:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

«21 ομιλίες για το ’21» – Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν την επιστημονική έρευνα, τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Τη Τετάρτη 31 Μαρτίου, στις 18:00, συνεχίζεται μέσω youtbe, η σειρά online διαλέξεων «21 ομιλίες για το ’21» του ΕΚΠΑ.  O Χαράλαμπος Μπαμπούνης, Ομ. Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ), μιλάει για τη «Δράση και ρόλος του ναυτικού στην Επανάσταση του ’21».

Τετάρτη 31/3 | 18:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Η Ελληνική Δημοκρατία ως Κληρονομιά» – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Online

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Γαλλική Σχολή Αθηνών διοργανώνουν την 1η Απριλίου 2021 στις 19.00′, μια στρογγυλή τράπεζα αφιερωμένη στο ζήτημα της κληρονομιάς της ελληνικής δημοκρατίας.  Την στρογγυλή τράπεζα θα συντονίσει η Διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Véronique Chankowski, Καθηγήτρια Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Λυών 2.

Πέμπτη 1/4 | 19:00
Δωρεάν | Μέσω zoom
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πολιτιστική Πλατφόρμα Rembrand and the Cat: «Το έναστρο μυαλό του Βίνσεντ βαν Γκογκ» Online

Πέμπτη 1 Απριλίου, στις 19:00, το εαρινό πρόγραμμα της Rembrandt and The Cat ξεκινά με έναν από τους ήρωες της ζωής μας. Ο Τάσος Παπαδόπουλος με την πυκνή του αφήγηση αφηγείται την σπαρακτική ζωή του Βίνσεντ βαν Γκογκ, προσεγγίζει και αναλύει μερικά από τα πλέον εμβληματικά έργα του σε μια διάλεξη πυκνή την οποία μοιραζόμαστε μαζί σας με μεγάλη συγκίνηση και με τον πυρετό που πάντα θα καίει στο βάθος για τον Βίνσεντ.

Πέμπτη 1/4 | 19:00
Δωρεάν
Κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το Ε.Κ.Π.Α. συζητάει για τη σεξουαλική παρενόχληση Online

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή την 8η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών οργανώνει online εκδήλωση με θέμα: «Το Ε.Κ.Π.Α. συζητάει για τη σεξουαλική παρενόχληση», την Παρασκευή 2 Απριλίου, στις 19:00. Την εκδήλωση θα συντονίσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ε.Κ.Π.Α, Μαίρη Λεοντσίνη.

Παρασκευή 2/4 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Online Διαλέξεις 29/3 – 4/4: Online

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIt’s a Sin: 10 λόγοι για να μη χάσετε τη νέα σειρά που έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

Διαδικτυακός Περίπατος – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 18:00, online λογοτεχνικό περίπατο στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο. Περπατώντας στους δρόμους της πρωτεύουσας του Έβρου θα ανακαλύψουμε σημαντικά μνημεία και την ιστορία τους. Μέσα από φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό, θα πάμε στην Τραϊανούπολη, στην Παναγία την Κοσμοσώτειρα και στις Φέρες, στη Δαδιά και στο Τυχερό, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα και θα φτάσουμε στα χωριά της περιοχής του ποταμού Άρδα.

Κυριακή 4/4 | 18:00
Κόστος: 8€ η περιήγηση
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«The New New» – Video Art Μηδέν

Το Video Art Μηδέν, στο πλαίσιο των online προβολών βιντεοτέχνης που πραγματοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο, παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη φοιτητική και νεανική δημιουργία με τίτλο «The New New», σε συνεργασία με τις σημαντικότερες σχολές καλών τεχνών και οπτικοακουστικών τεχνών της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει ένα πανόραμα της τρέχουσας παραγωγής των σπουδαστών και της επόμενης γενιάς καλλιτεχνών στον τομέα της βιντεοτέχνης.

Διαθέσιμο έως 30 Απριλίου
Δωρεάν
Δείτε το αφιέρωμα εδώ

Διαδικτυακές περιηγήσεις στην Αθήνα – ΟΠΑΝΔΑ Online

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν τον Απρίλιο μια σειρά θεματικών διαδικτυακών περιηγήσεων στην Αθήνα. Στόχος είναι να ανακαλύψουμε την Αθήνα και την ιστορία της με έναν διαφορετικό τρόπο, να δώσουμε φωνή σε κτίρια, δρόμους, μνημεία, εκκλησίες, περιοχές που συχνά προσπερνάμε αδιάφορα. Την Πέμπτη 1 Απριλίου στις 19:00 πραγματοποιείται η διαδικτυακή περιήγηση με θέμα «Λαός και Κολωνάκι: Περίπατος στην εμβληματική συνοικία της Αθήνας».

Πέμπτη 1/4 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Να ‘τανε το 21» – Θέατρο Σταθμός

Το Θέατρο Σταθμός τιμά την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης προσφέροντας δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση μέσα από το stathmostheatro.gr, σε podcasts, αναλόγια, παραστάσεις και ημερίδες αναφορικά με εκείνη την ιστορική περίοδο και για όλο τον Μάρτιο, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και επιστημόνων και ημερομηνίες προβολής την 1η του μηνός, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8/3, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 21/3, την 25η Μαρτίου καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 27/3. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

1-31 Μαρτίου
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Τα πιο όμορφα ποιήματα που έχουν γραφτεί για την ποίηση12.09.2018

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.

29/3 – 4/4
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 11ο βίντεο εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b