MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γαλλία: Ξεκίνησε η κοπή αιωνόβιων βελανιδιών για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, ξεκίνησε η κοπή των βελανιδιών για την αποκατάσταση της νέας οροφής.

Monopoli Team

Ήδη από τις αρχές του μήνα, ειδικοί στη Γαλλία έχουν επιλέξει τις αιωνόβιες βελανιδιές που θα χρησιμοποιηθούν ως οι πιο ιδανικές για την κατασκευή των δοκαριών στήριξης της νέας οροφής της Παναγίας των Παρισίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSaving Notre Dame: Ο “άθλος” της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων σε ένα ντοκιμαντέρ12.09.2018

Συνολικά 1.000 αιωνόβιες βελανιδιές – σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να είναι ακόμη και 230 ετών – αναμένεται να κοπούν έως τα τέλη Μαρτίου για την ανοικοδόμηση του κωδωνοστασίου και της στέγης του καθεδρικού ναού, ο οποίος καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019.

Ο 93 μέτρων οβελίσκος, κατασκευασμένος από ξύλο και καλυμμένος από μόλυβδο, στην κορυφή του ναού, έγινε το σύμβολο της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων, καθώς η κατάρρευσή του σκόρπισε τη θλίψη σε παγκόσμιο επίπεδο, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Οι βελανιδιές που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του εμβληματικού μνημείου της χώρας, προέρχονται οι μισές περίπου από 200 γαλλικά δάση, ενώ οι υπόλοιπες από δωρεές ιδωτών.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν η αποκατάσταση της στέγης της Παναγίας των Παρισίων θα πραγματοποιηθεί με πιστή ακρίβεια. Γι΄αυτό η προσεκτική επιλογή των καταλληλότερων δέντρων για την κατασκευή του ξύλινου σκελετού της οροφής και του οβελίσκου, πραγματοποιήθηκε με τη χρήση drone και τρισδιάστατων προσομοιώσεων. 

Τα δέντρα αφού κοπούν θα αποθηκευτούν, για 12 έως 18 μήνες, περιμένοντας να ξεκινήσει η φάση της ανασυγκρότησης που υπολογίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022, με στόχο το προγραμματισμένο «άνοιγμα» του καθεδρικού ναού τον Απρίλιο του 2024.

Πηγή: www.france24.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b