MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θέατρο Online: 30 προτάσεις με παραστάσεις για το Σαββατοκύριακο 27-28/3

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για παραστάσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά τo Σαββατοκύριακο 27-28 Μαρτίου 2021.

Online
Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

«O Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» – Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει ξανά online το έργο του Μ. Καραγάτση «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. H παράσταση θα μεταδοθεί σε live streaming το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 19:30. Γνώριμοι ημίθεοι από το έπος του 1821 παρελαύνουν με τις ανθρώπινες αδυναμίες ενώπιόν μας και μας μεταφέρουν στην άγρια ζωή εκείνων που ονειρεύτηκαν μια ελεύθερη πατρίδα.  Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κώστας Βασαρδάνης, Ξανθή Γεωργίου, Δημήτρης Ήμελλος, Βίκυ Κατσίκα, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Χρήστος Μαλάκης, Λήδα Μανιατάκου, Μάξιμος Μουμούρης, Γιώργος Μπινιάρης, Δημήτρης Μπίτος, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αρετή Πασχάλη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Σάββατο 27/3 | 19:30
Εισιτήριο: 8€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Το Ελεύθερο Ζευγάρι» – ΚΘΒΕ Online

Το «Ελεύθερο ζευγάρι», η ξεκαρδιστική των Ντάριο Φο και Φρανκα Ράμε για ένα ζευγάρι που πειραματίζεται με τα όρια της σχέσης του, κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο 27 Μαρτίου, απ’ το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Η κοσμοθεωρία του συγγραφέα μέσα από το δίπολο των αρχών της συζυγικής πίστης και της οικογενειακής αξιοπρέπειας, με έντονα τα στοιχεία των ατομικών αναγκών που πασχίζουν να ισορροπήσουν διπολικές εκρήξεις. Παίζουν: Λίλα Βλαχοπούλου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Στέφανος Πίττας.

Σάββατο 27/3 | 17:00
Διαθέσιμη έως 28/3 όλο το 24ωρο
Δείτε την παράσταση εδώ

«Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» – Theatre A Priori
Online

Φωτογραφία: Φρόσω Κανελλίδου

Η παράσταση «Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου», το βραβευμένο θεατρικό έργο του Κώστα Λεϊμονή, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, θα προβληθεί ξανά για μία και μοναδική δωρεάν online παρουσίαση από το ανέβασμά της στη Βουλή των Ελλήνων, το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 21:30. Παρακολουθήστε την παράσταση δωρεάν μέσω της σελίδας facebook της παραγωγού Theatre A Priori – Konstantina Nikolaidi.

Σάββατο 27/3 | 21:30
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, Κεφ. 23ο – ticketservices.gr Online

Η performance «Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, Κεφ. 23ο», σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, έρχεται για τρεις online παραστάσεις στις 26, 27, 28 Μαρτίου 2021. Ο Δον Κιχώτης, ως τραγικό πρόσωπο κι ενσαρκωτής μιας γνήσιας εσωτερικότητας, συλλαμβάνεται να διαγράφει μια κατακόρυφη πορεία προς το εσωτερικό της σπηλιάς του Μοντεσίνου· προς τα βάθη των φαντασιακών αναμετρήσεων.  Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Σοφία Γεωργοβασίλη, Δάφνη Αντωνιάδου, Κυριάκος Σαλής.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Εισιτήριο: 10€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Φυλές» – Θέατρο Πορεία Online

Το Θέατρο Σταθμός διοργανώνει online προβολή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, του πολυβραβευμένου έργου της Νίνα Ρέιν «Φυλές», 26, 27 και 28 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, μέσω viva.gr. Ο Μπίλυ, αν και εκ γενετής κωφός, έχει μεγαλώσει «φυσιολογικά» μέσα σε μια οικογένεια που έχει κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις συνέπειες της διαφορετικότητάς του. Η εισβολή όμως της Σύλβιας στον μικρόκοσμο της οικογένειας ανατρέπει ό,τι ίσχυε ως τότε. Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μανώλης Μαυροματάκης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου, Ελένη Μολέσκη.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Ώρα: 19:00
Εισιτήριο: 10€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

«Η Κληρονομιά» – Από Μηχανής Θέατρο Online

Η «Η Κληρονομιά», η κωμωδία του Πιερ ντε Μαριβώ, σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, διατίθεται τώρα σε on demand προβολή 26-29 Μαρτίουμέσω viva.gr. Η «Κληρονομιά» αποτελεί μια δοκιμασία ένα ισχυρό crash test του έρωτα. Ένας έρωτας που δυσκολεύεται πάντα να εκφραστεί απερίφραστα γιατί εκτός από τα όποια εξωτερικά εμπόδια, υψώνεται μπροστά του ο εγωισμός, η δειλία, και ο φόβος. Παίζουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Γιάννης Σοφολόγης, Παρή Τρίκα, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργος Πατεράκης. 

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Εισιτήριο: 7€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

«Μadame Βutterfly» – viva.gr

Η θρυλική παράσταση «Μadame Βutterfly» του David Henry Hwang, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, με τους Αλέκο Αλεξανδράκη και Κώστα Αρζόγλου, έρχεται online για on demand προβολές, 25-28 Μαρτίου, μέσω viva.gr.  Ο Γάλλος διπλωμάτης Ρενέ Γκαλλιμάρ, από το κελί του, αναπολεί την εποχή που έζησε στη Κίνα, τότε που η Σονγκ Λι-Λινγκ τον άγγιξε όσο καμία άλλη με έναν τρόπο συναρπαστικό. Συμμετέχουν: Γιώργος Λέφας, Μαρία Τζομπανάκη, Ελευθερία Σπανού, Σάσα Κρίτση, Γιάννης Ηλιόπουλος κ.α.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Εισιτήριο: 8€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

Διαθέσιμες επιλογές από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (δωρεάν): Online

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3

Επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο 27-28/3:
  • Το stand-up comedy show του Χριστόφορου Ζαραλίκου που πραγματοποιήθκε στην σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη, θα είναι διαθέσιμο για on demand προβολές, 5-28 Μαρτίου, μέσω viva.gr.
  • Οι online streaming παραστάσεις του μονολόγου Αντώνη Τσιπιανίτη «Απολυμένη»,  με την Κατερίνα Διδασκάλου, συνεχίζονται 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαρτίου 2021.
  • Η θεατρική παράσταση του Αρκά «Η Ζωή Μετά» που παρουσιάζεται σε Online streaming – Worldwide, παίρνει διαδικτυακή παράταση για τα Σαββατοκύριακα 6-7, 13-14, 20-21 και 27-28 Μαρτίου.
  • Η παράσταση «Σινέ» του Παντελή Καναράκη έρχεται για on demand ποροβλές,6-7, 13-14, 20-21 και 27-28 Μαρτίου, μέσω viva.gr.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠηνελόπη Τσιλίκα: Άδικα ενοχοποιείται το θέατρο. Οι θύτες θα ήταν θύτες, όποια δουλειά κι αν έκαναν12.09.2018

Άλλες διαθέσιμες ελληνικές παραστάσεις Online
  • Το βραβευμένο με Tony αριστούργημα του Νηλ Σάιμον «Ξυπόλητοι στο Πάρκο» παρουσιάζεται στο κοινό για επιπλέον διαδικτυακές on demand προβολές, 25-28 Μαρτίου.
  • Ο «Μικρός Πρίγκιπας» (Mon Petit Prince,) από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου είναι διαθέσιμo online για on demand προβολές, έως 30 Απριλίου.
  • «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου η παράσταση του θεάτρου Πορεία επανέρχεται σε on demand προβολή από τις 15 Μαρτίου έως τις 16 Μαΐου 2021, μέσω της on demand πλατφόρμας του Θεάτρου Πορεία και από 16/4 έως 18/4 μέσω viva.gr.
  • «Το 3%», το πολιτικό έργο «επιστημονικής φαντασίας» της βραβευμένης Βίλης Σωτηροπούλου παρατείνει τις online streaming παραστάσεις του, 24-31/3, μέσω viva.gr.
  • Ο Στέλιος Ανατολίτης, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο Άγγελος Σπηλιόπουλος και ο Blink Mike παρουσιάζουν on demand, έως 22 Μαΐου, το comedy show, «Comedy Click».
  • Η ψηφιακή πολιτιστική πλατφόρμα Δήμου Θεσσαλονίκης, e-thessalonikiculture.gr, παρουσιάζει, έως τις 20 Απριλίου, την παράσταση της «ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού» «Αγρυπνία», βασισμένη σε 5 ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
  • Ο Λάκης Λαζόπουλος έρχεται στις οθόνες μας, 27 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, με τις on demand του show «Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι Εμβολιάζονται» μέσω viva.gr.
  • Η θεατρική παράσταση «Γυναίκα Loser – πονεμένες ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου παρουσιάζεται online έως τις 5 Απριλίου, καθημερινά on demand από το viva.gr.
  • Η παράσταση «Ιστορία Χωρίς Όνομα» του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, θα είναι διαθέσιμη για online on demand προβολές έως τις 30 Μαρτίου, μέσω viva.gr.
  • «Το Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου θα προβληθεί στην on demand πλατφόρμα του θεάτρου Πορεία και στο viva.gr έως τις 30 Μαΐου 2021.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3

Επιπλέον ελληνικές παραστάσεις
  • Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» διαθέτει on demand, από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου, μέσω viva.gr, την παράσταση «Ο Γάμος του Καραχμέτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Όλια Λαζαρίδου.
  • Η παράσταση «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία του Θανάση Σαράντου, θα είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, έως 1η Απριλίου, μέσω της πλατφόρμας viva.gr.
  • Η παράσταση των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Όνειρο Στο Κύμα, Έρως Ήρως», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη, είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, έως 31 Μαρτίου, μέσω ticketservices.gr.
  • Όλες οι live streaming παραστάσεις του Λοσάντζελε Comedy Club, για το 2021, θα είναι διαθέσιμες on demand, έως τις 9 Απριλίου, μέσω viva.gr.
  • Η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, είναι διαθέσιμη on demand, έως τις 28 Μαρτίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Η  εφηβική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης για τις εξαρτήσεις, με τίτλο «Μια Μέρα Χωρίς», σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ., η οποία απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από 12 χρονών είναι διαθέσιμη μέσω vimeo .
  • Η web παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Πυραμίδες» του Ανδρέα Φλουράκη θα είναι διαθέσιμη για on demand προβολές μέσω vimeo.
  • Η παράσταση θεάτρου ραδιοφώνου, «Το Πάτωμα», σε κείμενο Ζέτης Φίτσιου και σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, είναι διαθέσιμη on demand, από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας iroes.art .
  • Ολόκληρη η stand up comedy παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα, «Κακός Παράδεισος» διαθέσιμη on demand, για διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του stand-up comedian. Οδηγίες για το πως να παρακολουθήσετε την παράσταση δείτε εδώ.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3

World Theatre Day Celebration – Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου

Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το Σάββατο 27 Μαρτίου, με ένα online πρόγραμμα, από τις 13:00 έως τις 18:30 (ώρα Ελλάδος), το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού. Η σειρά online βίντεο περιλαμβάνουν performances από θεατρικές ομάδες και καλλιτέχνες ανά την υφήλιο, αλλά και μηνύματα από σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού. Η σπουδαία Έλεν Μίρεν έγραψε το καθιερωμένο μήνυμα για τη σπουδαία αυτή ημέρα.  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Σάββατο 27/3 | 13:00 – 18:30
Δωρεάν
Δείτε τα βίντεο εδώ

Mary Stuart – Deutsches Theater Berlin Online

Το Deutsches Theater Berlin παρουσιάζει τo Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 21:00, την παράσταση «Μαρία Στιούαρτ» του Φρίντριχ Σίλερ, σε σκηνοθεσία Anne Lenk. Δραπετεύοντας από τη χώρα της, με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της, η καθολική βασίλισσα Μαρία Στιούαρτ ζητάει πολιτικό άσυλο από την ξαδέρφη της Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Ωστόσο, οι διεκδικήσεις της στον αγγλικό θρόνο θα την οδηγήσουν στη φυλακή. Παίζουν: Franziska Machens, Julia Windischbauer κ.α.

Σάββατο 27/3| 21:00 (ώρα Ελλάδος)
Εισιτήριο: 3€, 5€, 10€, 20€ 
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις από το εξωτερικό: Online
  • Η παράσταση «Vanya And Sonia And Masha And Spike» του Christopher Durang από το Lincoln Center Theater, θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν on demand προβολές, έως τις 11 Απριλίου.
  • Το Barn Theatre παρουσιάζει, έως στις 31 Μαρτίου 2021, για on demand προβολές την παράσταση «The Picture of Dorian Gray», μέσα από το pictureofdoriangray.com, με τους Fionn Whitehead, Joanna Lumley, Stephen Fry κ.α.
  • Το Hope Mill Theatre διοργανώνει, από τις 17 έως τις 28 Μαρτίου, το Turn On Fest 2021, το ετήσιο ΛΟΑΤΚΙ Φεστιβάλ, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.
  • Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας ανανέωσε για τον Μάρτιο τις διαθέσιμες παραστάσεις μέσω της on demand πλατφόρμας National Theatre at Home με την παράσταση «Λυσσασμένη Γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Benedict Andrews.
  • Το Goodman Theatre παρουσιάζει, για δωρεάν online παρακολούθηση έως τις 28 Μαρτίου, την παράσταση «How to Catch Creation» της Christina Anderson, σε σκηνοθεσία Niegel Smith.
  • Το The Wardrobe Theatre παρουσιάζει, έως τις 31 Μαρτίου, την παράσταση «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», μια διαφορετική εξιστόρηση του ομότιτλου μυθιστορήματος του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ από δύο γυναίκες.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Μάγια Αγγέλου έως τη Νίνα Σιμόν: Έξι σπουδαίες μαύρες καλλιτέχνιδες αφοσιωμένες στον αγώνα για φυλετική ισότητα12.09.2018

Παιδικό Θέατρο

«Κοίτα!» (Βρεφική Παράσταση) – Μικρό Θέατρο Αγρινίου Online

Το Μικρό Θέατρο Αγρινίου παρουσιάζει τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», 27 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, για on demand προβολές, μέσω viva.gr. H ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ’ ένα «Κοίτα!». Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Κατερίνα Καραδήμα.

Σάββατο 27/3 
Διαθέσιμη έως 4 Απριλίου
Εισιτήριο: 7€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Νέες παραστάσεις για παιδιά στη GNO TV Online
  • «Το αηδόνι του αυτοκράτορα»: Έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα από την ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πετσατώδη και animation της Ειρήνης Βιανέλλη. Διαθέσιμη από τις 14 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
  • Η όπερα για παιδιά και νέους «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς» του συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή, σε λιμπρέτο Σοφιάννας Θεοφάνους και μουσική διεύθυνση Μιχάλη Παπαπέτρου, διαθέσιμη από τις 14 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
  • To «Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!», διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική Γιώργου Δούση, σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη, διαθέσιμο δωρεάν, από τις 14 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Δείτε τις παραστάσεις εδώ

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις παιδικού θεάτρου Online
  • Οι αγαπημένοι ήρωες της παιδικής μας ηλικίας, οι αστείοι αλλά και διδακτικοί «Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες» έγιναν παράσταση και επιστρέφουν, 14-28 Μαρτίου, για online streaming προβολές, μέσω viva.gr
  • Η εταιρεία Μέθεξις προσφέρει, 20-21, 27-28 Μαρτίου 2021, online, την παράσταση, «Ο Πέτρος και ο Λύκος», σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, από τις 10:00 π.μ. έως τις 21:00.
  • Το Θέατρο Αερόπλοιο παρουσιάζει, 18-28 Μαρτίου, με μορφή online streaming την παράσταση «Της Φωτιάς και του Αέρα», σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, μέσω viva.gr.
  • Ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, οι «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι έρχονται στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από 27 Φεβρουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου.
  • Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τον προηγούμενο Νοέμβριο οι δύο παραστάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μεγάρου «Όλα είναι όπερα!», οι μικροί μας φίλοι έχουν τώρα την ευκαιρία να τις δουν μέσω του site και της σελίδας του Μεγάρου στο fb.
  • Το Vlefaro live cinema και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν, από τις 6 έως τις 27 Μαρτίου, μια νέα σειρά «ντοκιμαντέρ» μικρού μήκους με τίτλο «Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου».
  • Ο Ιταλός σκηνοθέτης Enrico Peccoli υπογράφει την σκηνοθεσία του Θεατρικού τσίρκο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Μια παράσταση διαθέσιμη για on demand προβολές, από 26/2 έως 30/3, μέσω viva.gr.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3

Επιπλέον διαθέσιμες παραστάσεις παιδικού θεάτρου Online
  • Ο Καραγκιοζοπαίχτης, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, μεταφέρει την παράγκα του Καραγκιόζη διαδικτυακά, μέσω του viva.gr, έως 28 Μαρτίου, και διαθέτει την παράσταση «Ο Μυθικός Καραγκιόζης» για on demand προβολές.
  • Η παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» της Φρόσως Χατόγλου από το Κουκλοθέατρο Κρήτης θα είναι διαθέσιμη, έως τις 11 Απριλίου 2021, για on demand online παρακολούθηση.
  • Το Κουκλοθέατρο Κρήτης διαθέτει για on demand προβολές, έως τις 11 Απριλίου 2021, την παράσταση «Πινόκιο», βασισμένο στο λογοτεχνικό έργο του Κάρλο Κολόντι, μέσω ticketservices.gr.
  • Το θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την online διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια, με τίτλο «Η Νίκη της Ελπίδας», έως 31 Μαρτίου, μέσω viva.gr. Η
  • Η ομάδα σύγχρονου τσίρκου Cirko Cachivache μας μεταφέρει όλους στα χρόνια της παιδικής αθωότητας και της ξεγνοιασιάς με τo «’Oνειρο της Μόλυ», το οποίο θα είναι διαθέσιμο για on demand προβολές, έως 30 Μαρτίου, μέσω viva.gr.
  • Η ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά, L&S, διαθέτει, έως τις 10 Απριλίου 2021, για on demand προβολές την παράσταση «Πινόκιο και Τζεπέτο: Ένα αληθινό Παραμύθι», σε σκηνοθεσία Νίκου Λημνιού, μέσω viva.gr.
  • Το Θέατρο Τέχνης διαθέτει, για on demand ποροβλές, το μυθιστήρημα του Εκτόρ Μαλό, «Χωρίς Οικογένεια», σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, για on demand προβολές μέσω vimeo .

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Ντελακρουά στον Ντυπρέ: Η Επανάσταση του 1821 μέσα από έργα φιλελλήνων ζωγράφων12.09.2018

Μουσικό Θέατρο

«Η δική τους επανάσταση» – Θέατρο Τέχνης

Η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, τιμά τη Γυναίκα μέσα από μία σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου. Σειρά έχει την Κυριακή 28 Μαρτίου, στις 21:00, η μουσικοθεατρική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με τίτλο «Η δική τους επανάσταση». 

Κυριακή 28/3 | 21:00
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

«Το Θείο Τραγί» – Θέατρο Πορεία
Online

Φώτο: Patroklos Skafidas

Το «Θείο Τραγί», η παράσταση του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει online σε on demand προβολή από τις 19 Μαρτίου έως τις 30 Μαΐου 2021, μέσα από την on demand πλατφόρμα του Θεάτρου Πορεία και το viva.gr. Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη, που παντρεμένη τώρα πια μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την «ευτυχία» μιας «γεμάτης» ζωής. *H παράσταση διαθέτει δυνατότητα επιλογής υποτίτλων στα ελληνικά ή τα αγγλικά. Ερμηνεία: Άρης Μπινιάρης.

Παρασκευή 26/3
Διαθέσιμη έως 30/5
Εισιτήριο: 3.99€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Νέες παραστάσεις στη GNO TV Online
  • «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα» και «Η επέτειος»: Δύο μονόπρακτες όπερες δωματίου του Χάρη Βρόντου ως ενιαία παράσταση, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Αγγέλας-Κλεοπάτρας Σαρόγλου. Διαθέσιμη από τις 14 Μαρτίου έως τις 31 Ιουλίου. Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
  • Η όπερα σύγχρονου ρεπερτορίου «Λευκό ρόδο» (1986) του Ούντο Τσίμμερμαν, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, διαθέσιμη από τις 14 Μαρτίου έως τις 31 Ιουλίου. Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
  • Η όπερα «Το λυκόφως των χρεών», μια ριζική διασκευή του «Λυκόφωτος των θεών» του Ρίχαρντ Βάγκνερ σε μουσική μεταγραφή του Χαράλαμπου Γωγιού, λιμπρέτο του Δημήτρη Δημόπουλου και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη. Διαθέσιμ από 14 Μαρτίου έως 31 Ιουλίου. Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
  • Η όπερα «Ο μικάδος» (1885) των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν, σε μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, διαθέσιμη από τις 14 Μαρτίου έως τις 31 Ιουλίου. Αγοράστε εισιτήριο εδώ.

Παρασκευή 26/3
Αγοράστε εισιτήρια εδώ
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης Online

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις δωρεάν online προβολές σημαντικών παραγωγών της. Σειρά έχει το Σάββατο 27 Μαρτίου η όπερα του Μότσαρτ «Ιδομενέας», σε μουσική διεύθυνση James Levine, με τον εμβληματικό Λουτσιάνο Παβαρόττι στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο του Βασιλιά της Κρήτης. Ακολουθεί την Κυριακή 28 Μαρτίου η όπερα του Μότσαρτ «Ντον Τζιοβάννι», σε μουσική διεύθυνση James Levine, με τους δημοφιλής λυρικούς ερμηνευτές Bryn Terfel και Renée Fleming.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Δωρεάν
Διαθέσιμη από 02:30 π.μ έως 01:30 π.μ (της επόμενης μέρας)
Παρακολουθήστε τις παραστάσεις εδώ.

Κρατική Όπερα της Βιέννης Online

Κρατική Όπερα της Βιέννης, στο πλαίσιο των διαδικτυακών προβολών δημοφιλών παραγωγών της, παρουσιάζει το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:00, την όπερα «Ο Ιπτάμενος Ολλανδός» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, σε μουσική διεύθυνση Peter Schneider και σκηνοθεσία Christine Mielitz. Σειρά έχει την Κυριακή 28 Μαρτίου, στις 20:00, η όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Ο Χρυσός του Ρήνου», σε μουσική διεύθυνση Adam Fischer και σκηνοθεσία Sven-Eric Bechtolf.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Ώρα: 20:00 (ώρα Ελλάδος)

Απαιτείται εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«La Voix humaine» και «L’Heure espagnole» – Opera Vision Online

Η δωρεάν streaming παλτφόρμα Opera Vision διαθέτει, από την Παρασκευή 26 Μαρτίου, στις 20:00 έως τις 26 Ιουνίου, στις 12:00 μ.μ., παράσταση που περιλαμβάνει τις όπερες «La Voix humaine» του Φρανς Πουλένκ και «L’Heure espagnole» του Μωρίς Ραβέλ. Μια παραγωγή της Opera Zuid, σε μουσική διεύθυνση Karel Deseure και σκηνοθεσία Béatrice Lachaussée. Δύο έργα που παρουσιάζονται ως οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, μια εξερεύνηση της επιθυμία για επικοινωνία με έναν άλλον άνθρωπο.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Διαθέσιμο έως τις 26/6
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις μουσικού θεάτρου Online
  • Η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας διαθέτει έως τις 19 Απριλίου, στις 23:59, δωρεάν και on demand, την όπερα του Ρίχαρντ Στράους «Ο Ιππότης με το Ρόδο», σε μουσική διεύθυνση Vladimir Jurowski και σκηνοθεσία Barrie Kosky.
  • Το κανάλι πολιτισμού Arte in English διαθέτει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, έως τις 20 Αυγούστου, την όπερα «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, με τους Sondra Radvanovsky, Ksenia Dudnikova, Jonas Kaufmann.
  • Η δωρεάν streaming παλτφόρμα Opera Vision διαθέτει, έως τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, την παράσταση  «20 Shots of Opera» από την Irish National Opera.
  • Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει για on demand παρακολούθηση, έως τις 4 Απριλίου, την όπερα του Μότσαρτ «Οι Γάμοι του Φίγκαρο», σε μουσική διεύθυνση Ivor Bolton και σκηνοθεσία David McVicar.
  • Η όπερα «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ, μια νέα διεθνής συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έρχεται στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 14 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 31 Ιουλίου.
  • Η παράσταση «Emilia» της Μόργκαν Λόιντ Μάλκολμ, από το Shakespeare’s Globe, σε σκηνοθεσία Νικόλ Τσάρλς θα είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, για όλο τον μήνα Μάρτιο, μέσω της ιστοσελίδας emilialive.com.
  • Από της 25 Νοεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου είναι διαθέσιμη, στη νέα online τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Παρασκευή 26/3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE HISTORY HD: Πλούσιο πρόγραμμα αφιερωμένο στη 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης12.09.2018

Χορός

«Havana Danza» – Christmas Theater Online

Κατευθείαν από το θέατρο Γκαρθία Λόρκα της Αβάνας, το μπαλέτο Ντάνζα Κοντεμπορανέα Ντε Κούμπα έρχεται στο Christmas Theater On line, 26-29 Μαρτίου, για να μάς μαγέψει με έναν εντυπωσιακό σύγχρονο χορό, σε χορογραφία Τζωρτζ Κασπέντες, βασισμένο σε Κουβανέζικους ρυθμούς αλλά και την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Ιγκόρ Στραβίνσκι, στην παράσταση «Havana Danza». Σκηνοθεσία: Ομάδα Σινέ Κβα Νον. 

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Ώρες: 16:00, 20:00

Εισιτήριο: 12€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

«Ο Κουρσάρος» – Christmas Theater Online

Μια από τις πιο φαντασμαγορικές χορογραφίες κλασικού μπαλέτου, «Ο Κουρσάρος», από το θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, θα είναι διαθέσιμη για επιπλέον online streaming προβολές, στο Christmas Theater on Line, 26-29 Μαρτίου, σε χορογραφία Πιοτρ Γιούσεφ και μουσική διεύθυνση Αλεξέι Ρεπνίκοφ. Eμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα, παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός σπουδαίου Πειρατή, που ζούσε στην Κορώνη την περίοδο της Τουρκοκρατίας και ήταν ο φόβος και ο τρόμος του Πασά.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Ώρες: 16:00, 20:-00
Εισιτήριο: 12€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

«Human Βehaviour» – Εθνική Λυρική Σκηνή

Η παράσταση «Human Βehaviour», με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,  θα είναι διαθέσιμη στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 24 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Ο Γιάννης Μανταφούνης χορογραφεί το «Point of NReturn» σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη, η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί το «Plan B» σε μουσική Δήμητρας Τρυπάνη και ο διευθυντής Μπαλέτου Κωνσταντίνος Ρήγος το «Lieder ohne Worte» σε μουσική Δημήτρη Τερζάκη.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Διαθέσιμη έως τις 31/12
Εισιτήριο: 5€ | Αγορά εισιτηρίου εδώ
Δείτε την παράσταση εδώ

Havana Nights –  artinfo.gr

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης περιοδείας στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα της Ευρώπης, το υπερθέαμα «Havana Nights» έρχεται στις οθόνες μας on demand, έως τις 5 Απριλίου, μέσω viva.gr. Οι χορευτές του Havana Dance Company, οι ακροβάτες του Εθνικού Τσίρκου της Κούβας και η ζωντανή ορχήστρα του σπουδαίου Κουβανού τρομπετίστα Yuliesky Donzalez, συνυπάρχουν σε μια παράσταση με γρήγορες αλλαγές, ακροβατικές ανατροπές και εξωτική σάλσα.

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3
Εισιτήριο: 13€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

Διαθέσιμες παραστάσεις χορού
  • Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου παρουσιάζει, έως τις 18 Απριλίου, την παράσταση μπαλέτου «The Dream», βασισμένη στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
  • Το κανάλι πολιτισμού Arte in English διαθέτει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, έως τις 31 Μαΐου 2021, την tango operetta του εμβληματικού Άστορ Πιατσόλα «María de Buenos Aires».
  • Οι σπουδαστές των Επαγγελματικών Τμημάτων χορευτών και καθηγητών χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ σε χορογραφίες της Μυρτώς Γράψα, της Ίριδας Καραγιάν, του Γιάννη Τσιγκρή και του Mαριύς Πετιπά σε επιμέλεια Νατάσσας Σιούτα. Διαθέσιμη στο nationalopera.gr/GNOTV έως τις 31 Ιουλίου 2021.
  • Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου παρουσιάζει, από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 28 Μαρτίου 2021, την παράσταση μπαλέτου «Η Ωραία Κοιμωμένη», σε χορογραφία Μαριούς Πετιπά και μουσική Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι.
  • Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών,  «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ανεβαίνει σε Hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έως 30 Μαρτίου 2021

Σάββατο 27/3 – Κυριακή 28/3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ200 χρόνια από την Επανάσταση: Σχεδιαστές τιμούν την επέτειο με ξεχωριστές συλλεκτικές δημιουργίες12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b