MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής: Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει, από τις 8 έως τις 29 Μαρτίου, μια σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων αφιερωμένων στις γυναίκες, με συναυλίες, μουσική παράσταση και ημερίδα.

Περιφέρεια Αττικής
Φωτεινή βελεσιώτου | Φώτο: Marilena Anastasiadou
Monopoli Team

Η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, «υποκλίνεται» στη Γυναίκα και την τιμά μέσα από μία σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερα διαθέσιμες για θέαση – δωρεάν και χωρίς χωρικούς περιορισμούς – μέσα από την επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Facebook facebook.com/PerifereiaAttikis αλλά και στο κανάλι της στο YouTube youtube.com/perattika.

Λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις

Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και του Τομεάρχη Πολιτισμού – Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κατεξοχήν αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί, για άλλη μία φορά, ένα μοναδικό, υψηλού επιπέδου πρόγραμμα αφιερωμένο στη Γυναίκα, με συναυλίες και μία μουσικοθεατρική παράσταση.

Το πρόγραμμα, που κάνει πρεμιέρα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 21.00, σχεδιάστηκε αποκλειστικά για ψηφιακή παρακολούθηση, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 29 Μαρτίου με τη διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Η Γυναίκα στην Εξουσία», την οποία οργανώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, με τη συμμετοχή εξεχουσών γυναικών από τους χώρους της διανόησης, της τέχνης, του πολιτισμού και της κοινωνίας. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου).

Το πρόγραμμα θα ενημερώνεται συνεχώς στο FB event https://fb.me/e/1BiYTApPL, όπου και μπορούν οι πολίτες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να παρακολουθήσουν τις δωρεάν εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Online

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021, στις 21:00

Η Φωτεινή Βελεσιώτη τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου. Μαζί της η Ανατολή Μαργιόλα και η Μαριαλένα Ροζάκη. (Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, στις 21:00

«Για τις γυναίκες ζούμε όλοι..!»

Συναυλία με τη Γλυκερία, τη Φωτεινή Δάρρα και το Σταύρο Σαλαμπασόπουλο.
(Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, στις 21:00

«Σερσέ λα φαμ»

Συναυλία με τη Δήμητρα Σταθοπούλου, την Ελένη Καρακάση και την Επιστήμη Καμπούρογλου.
(Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στις 21:00

«Δικαίωμα»

Μουσικό Αφιέρωμα στη σπουδαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου με το Μάριο Φραγκούλη και το Γιώργο Περρή. Μαζί τους η Μυρτώ Βασιλείου.
(Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, στις 21:00

Μουσικοθεατρική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με τίτλο «Η δική τους επανάσταση»
(Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου)

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, στις 18:00

Ημερίδα με θέμα «Η Γυναίκα στην Εξουσία»
(Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης σε μια live stream συναυλία από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου12.09.2018

Με αφορμή την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει:

«Η Περιφέρεια Αττικής εγκαινιάζει αυτό το Μάρτη εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ονομάζοντας το συγκεκριμένο μήνα, συμβολικά, μήνα της γυναίκας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Με αυτές τις εκδηλώσεις δεν προσπαθούμε να δηλώσουμε συμπόνοια για το γυναικείο φύλο που αδικείται. Θέλουμε να τιμήσουμε γυναίκες που αγωνίστηκαν και ξεχώρισαν.

Τους αγώνες των γυναικών θαυμάζουμε, επικροτούμε και τιμούμε. Και αγωνιζόμαστε κι εμείς μαζί τους για ίσες ευκαιρίες κοινωνικά και εργασιακά. Έχουν γίνει τεράστια άλματα, το ξέρουμε όλοι, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα. Και εμείς ήδη τα κάνουμε. Είμαστε περήφανοι, γιατί οι μισές θέσεις αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων καταλαμβάνονται από γυναίκες. Επαναλαμβάνω, δεν συμπαραστεκόμαστε στις γυναίκες ως ασθενές φύλλο. Απλά, υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας για την πλήρη ισοτιμία είναι μακρύς».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη δήλωσε σχετικά:

«Ο Πολιτισμός υπήρξε ανέκαθεν ένα προνομιακό πεδίο για τη γυναικεία δημιουργικότητα. Μέσα από την τέχνη, τις επιστήμες και τα γράμματα, ξεχωριστές γυναίκες, δυναμικές, φωτεινές άνοιξαν τον δρόμο για την χειραφέτηση και την κοινωνική ισότητα. Πάλεψαν με στερεότυπα και αγκυλώσεις, έσπασαν προκαταλήψεις και ενέπνευσαν διαχρονικά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας παράλληλα μια πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη. Χρόνια πολλά φίλες μου, χρόνια πολλά και αγωνιστικά. Γιατί μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε καταφέρει πολλά, όμως ο δρόμος μέχρι την κατάκτηση της πλήρους ισότητας είναι ακόμα μακρύς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV5Monde: Ταινίες, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα για την Ημέρα της Γυναίκας12.09.2018

Ο Τομεάρχης Πολιτισμού – Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κατεξοχήν αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας, ανέφερε:

«Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου. Θυμίζω ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή ημέρα της γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Πιστεύω ότι για άλλη μία φορά φωτίζεται η μεγάλη αντίθεση της θετικής και της αρνητικής όψης.

Από τη μία χαιρετίζουμε το ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης είναι γυναίκες. Από την άλλη, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας με θύματα κατά ποσοστό 90% γυναίκες. Όπως λέει και ο Περιφερειάρχης μας, ο αγώνας για την ισοτιμία και την αξιοπρέπεια είναι μακρύς! Ποιος θα διαφωνήσει;».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

8-29 Μαρτίου 2021

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερα διαθέσιμες για θέαση – δωρεάν και χωρίς χωρικούς περιορισμούς – μέσα από την επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Facebook facebook.com/PerifereiaAttikis αλλά και στο κανάλι της στο YouTube youtube.com/perattika.

Το πρόγραμμα θα ενημερώνεται συνεχώς στο FB event https://fb.me/e/1BiYTApPL.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις