MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Μπρουμπέικερ, το πιο σκληρό αγκάθι στη ζούγκλα με τα σίδερα

Η ταινία του Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ προβάλλεται την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 στις 22:30, στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Η ταινία του Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ, “Μπρουμπέικερ, το πιο σκληρό αγκάθι στη ζούγκλα με τα σίδερα” προβάλλεται σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV. Πρόκειται για μία δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ρεντφορντ.

Υπόθεση

Ο Ρέντφορντ υποδύεται τον Χένρι Μπρουμπέικερ, νέο διευθυντή των φυλακών Γουέικφιλντ στο Άρκανσο, που έχει μεταμφιεστεί σε φυλακισμένο, ώστε να ανακαλύψει από πρώτο χέρι όλα όσα πάνε στραβά στη φυλακή, την οποία καλέστηκε να διευθύνει. Από την πρώτη στιγμή, ο Μπρουμπέικερ θα γίνει μάρτυρας σε υπέρμετρη κακοποίηση και διαφθορά, όπως ανοιχτή σεξουαλική κακοποίηση, απάτες, βασανισμούς, χαλασμένο φαγητό και χρηματισμούς.

Όταν θα αποκαλύψει στους υπόλοιπους φυλακισμένους, αλλά και στους φύλακες ότι δεν είναι αυτός που νόμιζαν, ο Μπρουμπέικερ βάζει στόχο να βελτιώσει τη φυλακή, δίνοντας έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην επανένταξη των φυλακισμένων στην κοινωνία. Έτσι, ξεκινάει ένα εγχείρημα γεμάτο αντιπαραθέσεις με τη διεφθαρμένη διοίκηση των φυλακών, που επί δεκαετίες επωφελούνταν από τους χρηματισμούς και φυσικά δεν θέλουν με τίποτα αυτό να αλλάξει…

Το σενάριο της ταινίας, από τον W. D. Richter αποτελεί μία φανταστική διασκευή του βιβλίου των Tom Murton και Joe Hyams, Accomplices to the Crime: The Arkansas Prison Scandal, όπου αποκάλυπταν το πραγματικό σκάνδαλο του 1967 στις δύο μεγαλύτερες φυλακές του Άρκανσο.

Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Κατηγορία: Δραματική
Σκηνοθεσία: Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιν Αλεξάντερ
Διάρκεια: 125′
Παραγωγή: ΗΠΑ (1980)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CINEMA OSCARS: 130 ταινίες σε 42 ημέρες στο νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο νέο popup κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων καθημερινές προβολές αγαπημένων οσκαρικών τίτλων. Το κανάλι, το οποίο θα παραμείνει στον αέρα μέχρι και τη Δευτέρα 26/4, θα μεταδώσει συνολικά 130 ταινίες, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b