MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ILLUSTRATIONS

Lainey Molnar: Η illustrator που καταρρίπτει τα στερεότυπα για τις γυναίκες και γίνεται viral

Καθημερινά συναντάμε γυναίκες που μάς εμπνέουν, όπως είναι η καλλιτέχνις Lainey Molnar, η οποία δημιουργεί illustrations με στόχο να καταρρίψει τα στερεότυπα της κοινωνίας για τις γυναίκες.

Όλα τα σώματα είναι σώματα για μπικίνι, φωτογραφία/credits: Lainey Molnar
Όλα τα σώματα είναι σώματα για μπικίνι, φωτογραφία/credits: Lainey Molnar
Monopoli Team

Καθημερινά συναντάμε γυναίκες που μάς εμπνέουν στα social media και γεμίζουν την αρχική σελίδα μας με θετικό περιεχόμενο. Μία τέτοια γυναίκα είναι και η καλλιτέχνις Lainey Molnar, η οποία δημιουργεί illustrations, με στόχο να καταρρίψει τα στερεότυπα της κοινωνίας για τις γυναίκες.

Η 31χρονη καλλιτέχνις από τη Βουδαπέστη έχει αφιερώσει ολόκληρο τον λογαριασμό της στο Instagram σε έναν σημαντικό σκοπό: να προτρέψει όλες τις γυναίκες να είναι ο εαυτός τους, να αγαπούν το σώμα τους όπως είναι και να μην επιτρέπουν στην κοινωνία να κρίνει τις αποφάσεις που παίρνουν για τη ζωή τους!

Στη σελίδα της, αναφέρει ότι η ζωγραφική είναι το χόμπι της από τότε που ήταν έξι χρονών. Η τέχνη είναι το πάθος της, ενώ αποφάσισε να δημιουργήσει φεμινιστικά illustrations “για να αλλάξει τον τρόπο που η κοινωνία βλέπει και κρίνει εμάς [τις γυναίκες]”. 

Αν λοιπόν ψάχνετε νέους λογαριασμούς για να ακολουθήσετε στα social media, τότε σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε το Instagram της Molnar, το οποίο είναι γεμάτο με σκίτσα που εμπνέουν και εμψυχώνουν τις γυναίκες.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 illustrations – μαθήματα, που μάς δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να είμαστε ο εαυτός μας!

#1 Κάθε σώμα είναι σώμα για μπικίνι! Artist Lainey Molnar creates an illustration about body positivity.

Δύο πράγματα χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το λεγόμενο «σώμα για μπικίνι». Να αγαπήσουμε το σώμα μας όπως είναι και να φορέσουμε το αγαπημένο μας μαγιό!

#2 Καμία δύναμη δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να μάς σταματήσει από το να αλλάξουμε τον κόσμο Artist Lainey Molnar creates an illustration about young girls reaching for their dreams.

…είτε το όνειρο μας είναι να γίνουμε χορεύτρια είτε αστροναύτης.

#3 Η αγάπη είναι το παν Artist Lainey Molnar creates an illustration showing two couples in love.

Και επειδή όλες οι γυναίκες αξίζουμε την αγάπη, να θυμάστε πάντα: «Η αγάπη είναι αγάπη».

#4 Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που αξίζει να γιορτάσουμε Artist Lainey Molnar creates an illustration showing the different milestones in a woman's life.

Είτε παντρευόμαστε, είτε βρήκαμε μία νέα δουλειά, όλα τα επιτεύγματά μας είναι αρκετά σημαντικά για να τα γιορτάσουμε!

#5 Όλα τα σώματα είναι όμορφα! Artist Lainey Molnar creates an illustration about women showing their ordinary bodies.

Όλα τα σώματα είναι όμορφα! Γιατί πρέπει ακόμα να θεωρούμε «γενναίες» τις γυναίκες που δείχνουν το φυσιολογικό τους σώμα;

#6 Όλες οι αντιδράσεις είναι ok Artist Lainey Molnar creates an illustration showing the two kinds of reaction during a pregnancy test.

Γιατί να κατηγορούμε μία γυναίκα που δεν επιθυμεί ή δεν νιώθει έτοιμη για παιδιά; Όλες οι αντιδράσεις σε ένα τεστ εγκυμοσύνης πρέπει να είναι αποδεκτές.

#7 Ένας αριθμός δεν καθορίζει την αξία μιας γυναίκας! Artist Lainey Molnar creates an illustration showing the factors that DO NOT define a woman's worth.

Κανένας αριθμός δεν καθορίζει την αξία μιας γυναίκας: Ούτε τα κιλά της, ούτε ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων της, ούτε τα likes στο Instagram, ούτε το πόσα παιδιά έχει…

#8 Το μόνο που έχει σημασία είναι το πώς νιώθουμε και όχι το τι θα πει η κοινωνία! Artist Lainey Molnar creates an illustration about what society expects women to be vs what women should be.

Η κοινωνία έχει πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες απέναντι στις γυναίκες. Το μόνο όμως που «οφείλουμε» στον εαυτό μας είναι να είμαστε χαρούμενες με όλα όσα εμείς θέλουμε να κάνουμε!

#9 Όλες οι γυναίκες είναι δυνατές! Artist Lainey Molnar creates an illustration showing an empowered woman.

Όπως λέει και η ίδια η καλλιτέχνις: «Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στις γυναίκες πώς να ντύνονται. Δεν έχει σημασία τι φορά μια γυναίκα – η σεξουαλική κακοποίηση, η αντικειμενοποίηση, τα σφυρίγματα στον δρόμο, η ασέβεια μπορεί να συμβεί σε όλες μας. Ο τρόπος που ντυνόμαστε αντανακλά την προσωπικότητα, τη διάθεση, τις πεποιθήσεις και το comfort zone μας, όχι το ηθικό μας υπόβαθρο».

#10 Μία ολοκληρωμένη γυναίκα είναι η γυναίκα που αισθάνεται ολοκληρωμένη Artist Lainey Molnar creates an illustration showing an established and complete woman.

Μόνο μία προϋπόθεση υπάρχει για να είναι μία γυναίκα ολοκληρωμένη: Να νιώθει πρώτα από όλα η ίδια έτσι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSuccess Pictures: Αυτός ο λογαριασμός με illustrations στο Instagram μάς δίνει την έμπνευση που χρειαζόμαστε12.09.2018

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b