MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σπάικ Λι: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την 20ή επέτειο των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους

Ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι ετοιμάζει μία σειρά ντοκιμαντέρ για την 20ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, που χαρακτηρίζεται ως ένα «επικό χρονικό ζωής, απώλειας και επιβίωσης».

Monopoli Team

Ο Σπάικ Λι βάζει ετοιμάζει μία σειρά ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί μέσω του δικτύου HBO και μέσω της οποίας ο ίδιος θα επιχειρήσει να βάλει στο μικροσκόπιο τη ζωή στη Νέα Υόρκη στο διάστημα των δύο δεκαετιών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάτι Σμιθ: Ετοιμάζει κοινωνικά αποστασιοποιημένη συναυλία για τα 80α γενέθλια του Μπομπ Ντύλαν12.09.2018

Η σειρά ντοκιμαντέρ, με τίτλο «NYC EPICENTERS 9/11→2021½», θα προσφέρει ένα «άνευ προηγουμένου πορτρέτο» των Νεοϋορκέζων και της ικανότητάς τους να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να ανακάμπτουν, από την ημέρα της καταστροφικής τρομοκρατικής επίθεσης μέχρι την πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1η Μαρτίου το τηλεοπτικό δίκτυο HBO.

Αποτυπώνοντας την ιστορία μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και συνεντεύξεις πολιτών από όλα τα κοινωνικά στρώματα, το ντοκιμαντέρ θα κάνει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στο 2021, μέσω της πλατφόρμας streaming HBO Max, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία αλλά και ο αριθμός των επεισοδίων.

«Είμαι περήφανος που θα δημιουργήσω ένα ‘Spike Lee Joint’ για το πώς η πόλη μας/μου αντιμετώπισε τον τρόπο που βρέθηκε στο επίκεντρο της 11ης Σεπτεμβρίου και της πανδημίας του κορονοϊού», ανέφερε ο δημοφιλής Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης Σπάικ Λι.

«Με πάνω από 200 συνεντεύξεις, θα ανακαλύψουμε βαθιά τι είναι αυτό που καθιστά την πόλη της Νέας Υόρκης την πιο σπουδαία πόλη στον κόσμο και την ποικιλομορφία των κατοίκων της, που συμβάλλουν σε αυτό. Εδώ και αιώνες παρατηρητές και πολλοί haters είχαν ανακηρύξει τη Νέα Υόρκη νεκρή και αποδείχθηκαν λάθος», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTop Docs: Tα καλύτερα ντοκιμαντέρ στο 23ο ΦΝΘ12.09.2018

Οι Λίσα Χέλερ και Νάνσι Έιμπραχαμ, συν – επικεφαλής για τα ντοκιμαντέρ του HBO, εξέφρασαν τον έντονο ενθουσιασμό τους για τη νέα αυτή συνεργασία του δικτύου με τον καταξιωμένο 63χρονο σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη γυρίσει μια σειρά για το κανάλι, με θέμα τις συνέπειες του πλήγματος του κυκλώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη. «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μοναδική αυτή ικανότητα του Σπάικ Λι να γράφει για ιστορικά γεγονότα αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα, ενώ ταυτόχρονα μάς κάνει μάρτυρες της δύναμης και της ανθεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος», τόνισαν.

Πηγή: Indiewire.com

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Cinemathesis: Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας
Cine News
Το Τελευταίο Σημείωμα: Ξανά στις αίθουσες η ταινία του Παντελή Βούλγαρη για τους 200 της Καισαριανής
Cine News
COSMOTE CINEMA OSCARS: To pop-up κανάλι της COSMOTE TV επιστρέφει με πάνω από 90 Οσκαρικές ταινίες
Cine News
28ο ΦΝΘ: Με Χρυσό Αλέξανδρο θα τιμήσει τη Βουβούλα Σκούρα και τον Μπιλ Μόρισον
Cine News
Σκληρό απ’ έξω, γλυκό από μέσα: Ένα Pillion που δεν περίμενες
Cine News
«Άντε γ@μήσου Wenders. Το σινεμά είναι πολιτική»
Cine News
28 ΦΝΘ: Ανακαλύπτουμε τα 57 συναρπαστικά ελληνικά ντοκιμαντέρ
Cine News
ΔΘΠ: Ανοιχτό κάλεσμα σε σχολεία για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στη Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου»
Cine News
Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV; Batman, Catwoman και συναρπαστικές σειρές
Cine News
Νεκρή στην Αθήνα η ισραηλινή παραγωγός της σειράς “Tehran”
Cine News
10 anti rom-com ταινίες για όσους κάνουν skip τον Άγιο Βαλεντίνο
Cine News
28ο ΦΝΘ: Έναρξη με το ντοκιμαντέρ «Ρώτα την Ι Τζιν» για τη γυναίκα που κέρδισε δύο φορές τον Τραμπ