MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος προσφέρει οκτώ δωρεάν εισιτήρια για το…φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα καλεί οκτώ άτομα να τον ακολουθήσουν, εντελώς δωρεάν συμπληρώνοντας απλά μια φόρμα αίτησης, σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι στην πτήση της SpaceX του Έλον Μασκ.

Monopoli Team

Το 2018, ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι ο πρώτος πολίτης που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι, θα είναι ο Ιάπωνας μεγιστάνας της μόδας και συλλέκτης τέχνης Γιουσάκου Μαεζάβα. Σήμερα ο ίδιος λαμβάνει αιτήσεις για οκτώ τυχερούς που θέλουν να ταξιδέψουν μαζί του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 45χρονος δισεκατομμυριούχος προσφέρει σε οκτώ τυχερούς, δωρεάν εισιτήρια για το φεγγάρι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική φόρμα αίτησης, η οποία κυριολεκτικά απαιτεί απλώς το όνομά σας, το email σας και μια φωτογραφία. Πρέπει επίσης να αναφέρετε ποιους από τους λογαριασμούς του Μαεζάβα ακολουθείτε στα σόσιαλ μίντια.

Η αποστολή στο φεγγάρι, που ονομάζεται DearMoon, έχει προγραμματιστεί για το 2023 και θα πραγματοποιηθεί με την πτήση της SpaceX του Έλον Μασκ.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, ο Μαεζάβα είπε: «Σας καλώ να συμμετάσχετε μαζί μου σε αυτήν την αποστολή. Οκτώ από εσάς από όλο τον κόσμο. Θέλω να λάβουν μέρος άνθρωποι κάθε είδους». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι θα τους πάρει τρεις μέρες για να φτάσουν στο φεγγάρι και τρεις ακόμη μέρες για την επιστροφή.

Ο Μαεζάβα αρχικά σχεδίαζε να προσκαλέσει «καλλιτέχνες» να τον ακολουθήσουν σε αυτό το ταξίδι, ωστόσο άλλαξε γνώμη, αφού αποφάσισε να δώσει αυτή την ευκαιρία «σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο», μιας και «αν βλέπεις τον εαυτό σου ως καλλιτέχνη, τότε είσαι καλλιτέχνης», σύμφωνα με τον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθήνα/Athen: Η Αθήνα του ’60 μέσα από το φωτογραφικό λεύκωμα της Κατερίνας ΖωΪτοπούλου-Μαυροκεφαλίδου12.09.2018

Ωστόσο οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια για την εξασφάλιση της θέσης τους στο ταξίδι: Αρχικά να προωθήσουν την όποια δραστηριότητά τους «για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και την ευρύτερη κοινωνία με κάποιο τρόπο» και να «είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαεζάβα.

Για όσους ανησυχούν για το κόστος του ταξιδιού στο φεγγάρι, ο Μαεζάβα επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα αναλάβει τα έξοδα. «Έχω αγοράσει όλες τις θέσεις, οπότε θα είναι μια ιδιωτική βόλτα», εξήγησε.

Παρακολουθήστε το μήνυμα του Γιουσάκου Μαεζάβα και του Έλον Μάσκ παρακάτω και υποβάλετε αίτηση για το «δωρεάν εισιτήριό σας για το φεγγάρι» εδώ.

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b