MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυστηρό lockdown στην Αττική: Τι θα ισχύει από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Μετά από έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε η Αττική να μπει σε ένα πιο αυστηρό καθεστώς lockdown, αντίστοιχο με του Μαρτίου της προηγούμενης χρονιάς.

Monopoli Team

Προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή νέων – πιο αυστηρών – μέτρων για την Αττική, μετά τον συναγερμό που σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου η τελευταία επιδημιολογική αναφορά που κατατέθηκε από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της έκθεσης, η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής ανέρχεται πλέον στο 70% και εντοπίζεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο «Σωτηρία», τον «Ευαγγελισμό» και το Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε μόλις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω διαγγέλματός του.

Τα νέα μέτρα για την Αττική:
  • Μπαίνει «λουκέτο» σε κάθε μορφή λιανεμπορίου. 
  • Κλειστά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.
  • Κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι μαθητές επιστρέφουν στην διδασκαλία με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Μόνο τα σχολεία της ειδική αγωγής συνεχίζουν κανονικά με φυσική παρουσία.
  • Κλείνουν οι εκκλησίες.

Ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα πώλησης ειδών πρώτης ανάγκης, τα φαρμακεία αλλά και τα καταστήματα που λειτουργούν με take away. Επίσης, η απαγόρευση της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 τις καθημερινές και από τις 18:00 μέχρι τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το πρωί και θα έχουν διάρκεια περίπου τριών εβδομάδων, μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Μετά από αυτό θα γίνει μία επανεξέταση της όλης κατάστασης και των νέων επιδημιολογικών δεδομένων.

Σύμφωνα με το μήνυμα του πρωθυπουργού τα μέτρα «ακορντεόν» (με άνοιγμα και κλείσιμο) θα συνεχίσουν μέχρι τον Απρίλιο.

Επιπλέον, εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης αλλά και του νομού Αχαΐας που βρίσκονται στο κόκκινο.

Περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου αύριο από τους ειδικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνικό Θέατρο: Το πιθανότερο σενάριο διαδοχής του Δημήτρη Λιγνάδη12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b