MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRTUAL TOUR

The Met: Ψηφιακή περιήγηση στους χώρους του με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης εγκαινιάζει μία νέα διαδραστική περιήγηση, όπου με τη χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τα εμβληματικά του αριστουργήματα.

Monopoli Team

Η πανδημία του Covid-19 έχει αναγκάσει σε προσωρινή παύση πολλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως εκθέσεις, παραστάσεις και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, αναγκάζοντας τους πολιτιστικούς φορείς και τους δημιουργούς να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με νέους εφευρετικούς και εναλλακτικούς τρόπους.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Verizon, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης δημιούργησε την υπηρεσία The Met Unframed προσφέροντας πρόσβαση σε συναρπαστικές ψηφιακές γκαλερί, με επιλεγμένα έργα τέχνης «να ζωντανεύουν» μέσω της έξυπνης χρήσης της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

Όλοι οι επισκέπτες ξεκινούν από τη νέα ψηφιακή εμπειρία της Μεγάλης Αίθουσας, όπου μπορούν να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να προχωρήσουν στις ψηφιακές εκδόσεις των ενοτήτων «Power», «Home», «Nature» ή «Journey».

Η υπηρεσία προσφέρει ακόμη και μια εμπειρία παιχνιδιού. Διαθέτοντας 13 αποκλειστικά ψηφιακές γκαλερί και σχεδόν 50 έργα τέχνης από ολόκληρη τη συλλογή του Met, ο ιστότοπος καλεί τους διαδικτυακούς επισκέπτες να τα εξερευνήσουν και να παίξουν παιχνίδια, όπως να λύσουν αινίγματα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Τα έργα τέχνης, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται κομμάτια των Ρεμπράντ, Βίνσεντ βαν Γκογκ και άλλων εμβληματικών καλλιτεχνών, «ζωντανεύουν» με την επαυξημένη πραγματικότητα και παρακινούν τον επισκέπτη να τα παρατηρήσει πιο προσεκτικά για να συμμετάσχει πιο ενεργά στην όλη εμπειρία. Μάλιστα, εάν ο χρήστης κερδίσει αρκετά παιχνίδια, μπορεί να «δανειστεί» ψηφιακά τα αριστουργήματα του μουσείου, για διάστημα έως και 15 λεπτά.

«Η αποστολή μας από την ίδρυση του Met πριν από 150 χρόνια ήταν να συνδέσουμε τους ανθρώπους με την τέχνη, τις ιδέες και έπειτα τον έναν με τον άλλο – κάτι που έχουμε διαπιστώσει ότι πρέπει να παραμείνει τώρα πιο ισχυρό από ποτέ εξαιτίας της απομόνωσης και της αβεβαιότητας της εποχής της πανδημίας. Το Met Unframed φέρνει το μουσείο στο κοινό όπου κι αν βρίσκεται, με μια καινοτόμο εμπειρία διάδρασης, στην οποία οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν ουσιαστικά εικονικούς χώρους και να αλληλεπιδράσουν με τα αριστουργήματα του Met, να μάθουν περισσότερα για τα έργα με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας και να απολαύσουν την τέχνη φέρνοντάς την στο δικό τους περιβάλλον», σημείωσε ο Max Hollein, διευθυντής του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης.

Το Met Unframed, είναι μια υπηρεσία αποκλειστικά για κινητά και οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν δωρεάν στο themetunframed.com έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από το lonelyplanet.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα «Πρόσωπα του Ήρωα» αποκαλύπτονται μέσα από πλήθος επετειακών εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b