MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Athens Pride Week 2021: Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε άτομα και ομάδες της Τέχνης

To Athens Pride προσκαλεί ανθρώπους και ομάδες που εκπροσωπούν διάφορα είδη τέχνης να καταθέσουν τις ιδέες τους και να ανοιχτεί ένας διάλογος σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν την LGBTQI+ κοινότητα

Monopoli Team

To Athens Pride προσκαλεί ανθρώπους και ομάδες που εκπροσωπούν διάφορα είδη τέχνης (παραστατικές, εικαστικές, κινηματογράφος, λογοτεχνία, ποίηση, κόμιξ κ.α) να καταθέσουν τις ιδέες τους και να ανοιχτεί ένας εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν την LGBTQI+ κοινότητα στην ελληνική κοινωνία. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ.

“Ως Athens Pride θεωρούμε ότι η τέχνη είναι το μέσο για να επικοινωνήσουμε με έναν άμεσο και γλαφυρό τρόπο τα θέματα που μας απασχολούν. Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή ανθρώπων από διάφορες οπτικές της Τέχνης θα μεταφέρει, με έναν δημιουργικό τρόπο, το μήνυμα και την αποστολή μας σε κάθε γωνιά της Ελληνικής κοινωνίας και θα κάνει τις φωνές μας να ακουστούν. Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι που μας αφορά όλες, όλους και όλα” διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση.

Ανοιχτό κάλεσμα για το Athens Pride Week 2021

Ανοιχτό κάλεσμα για το Athens Pride Week 2021

Λίγα λόγια για το Athens Pride Week

Το Athens Pride αποτελεί το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σκοπός του είναι να προωθήσει και να εξελίξει τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των LGBTQI+ ατόμων στην ελληνική κοινωνία, αυξάνοντας την ορατότητα τους, μέσω της διοργάνωσης του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Το Athens Pride Week διοργανώνεται την εβδομάδα πριν τη μεγάλη πορεία στην καρδιά της Αθήνας. Μέσα από πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, φορείς, μεμονωμένα άτομα, καλλιτέχνες και συλλογικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν, να εκφράσουν και να συζητήσουν δημόσια, θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την LGBTQI+ κοινότητα.

Από το 2016, έχουν διοργανωθεί πάνω από 200 ανεξάρτητες εκδηλώσεις από άτομα, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολιτιστικούς φορείς, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Animasyros, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.

Για την κατάρτιση και διαμόρφωση του προγράμματος του Athens Pride Week 2021 το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride προσκαλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, προκειμένου να προκύψουν οι δράσεις που θα αποτελέσουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Athens Pride Week 2021. Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί τόσο από αναθέσεις έργων όσο και από επιλογή προτάσεων που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης. Οι προτεινόμενες παραγωγές πρέπει να αντανακλούν τη θεματική ταυτότητα του Φεστιβάλ και τις αξίες που το διέπουν.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Φεστιβάλ μπορούν να έχουν και αποκλειστικά ψηφιακή μορφή, ενδεικτικά αναφέρουμε live streaming dj sets, ομιλίες, art video, podcast, exhibitions, campaigns, animation κλπ.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ δεσμεύεται για τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα είναι σε ισχύ τον Ιούνιο του 2021, καθώς και την εναρμόνιση με τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκόμενων ατόμων.

Πληροφορίες για τις αιτήσεις συμμετοχής

Συμπληρώνοντας τη φόρμα “Αίτηση Συμμετοχής στο Athens Pride Week” εκφράζετε την πρόθεσή σας να διοργανώσετε ή/και να παρουσιάσετε μια εκδήλωση στο πλαίσιο του Athens Pride Week. Υπάρχει η δυνατότητα να διεξαχθούν εκδηλώσεις αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Απαιτούμενα για την αίτηση:

  • Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων θα πρέπει να είναι σχετικό με την LGBTQI+ κοινότητα.
  • Οι εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι προσβάσιμες στα ανάπηρα άτομα.
  • Οι εκδηλώσεις να είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
  • Τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον COVID.

Η αίτηση δεν αποτελεί επιβεβαίωση πως η εκδήλωση θα γίνει αποδεκτή ή θα συμπεριληφθεί στο Athens Pride Week.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων ατόμων που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής, αυτές είναι ενδεικτικά κατηγορίες εκδηλώσεων που μπορούν να αφορούν οι αιτήσεις:

  • Ενδεικτικές κατηγορίες εκδηλώσεων
  • Συζητήσεις, πάνελ κλπ
  • Performances
  • Εκθέσεις
  • Πάρτι
  • Θεατρικές/Μουσικές παραστάσεις
  • Ταινίες Μικρού Μήκους
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια
  • Αθλητικές εκδηλώσεις

Σκοπός = είναι το Athens Pride Week να έχει εκδηλώσεις χωρίς αντίτιμο και να είναι όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμες σε ανάπηρα άτομα. Ο τομέας διοργάνωσης του Athens Pride Week θα παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλευτική όπου είναι απαραίτητο για την υποστήριξη των συμμετεχόντων προτάσεων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με: [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες:

Ημερομηνία διεξαγωγής Athens Pride Week 2021: 04/06/2021 έως 11/06/2021
Καταληκτική Ημερομηνία: 01 Απριλίου 202

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b