MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
11
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

23ο ΦΝΘ: Επιστρέφει και εγκαινιάζει ένα νέο τμήμα, αφιερωμένο στα podcast

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει τον Μάρτιο προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες της πανδημίας, ενώ παράλληλα εγκαινιάζει ένα νέο τμήμα, αφιερωμένο στα podcast.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Δυναμικό και πρωτοποριακό, το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και με την ανάγκη να εξερευνήσει νέους τρόπους έκφρασης.

Η 23η γιορτή του ντοκιμαντέρ θα διεξαχθεί φέτος με υβριδικό τρόπο: θα αρχίσει τον Μάρτιο (4-14/3) και θα κορυφωθεί το καλοκαίρι (24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2021) και στους φυσικούς του χώρους, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά και online.

Παράλληλα, εγκαινιάζει ένα νέο τμήμα, αφιερωμένο στα podcast, τα ψηφιακά αρχεία που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μήλα»: Η ελληνική ταινία στον δρόμο για την 93η διοργάνωση των Όσκαρ12.09.2018

Πώς θα διεξαχθεί το 23ο ΦΝΘ
  • Οι ενέργειες του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα αρχίσουν την άνοιξη και θα επεκταθούν μέχρι το καλοκαίρι. Από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2021 θα προβληθούν online οι ταινίες του φετινού αφιερώματος, το οποίο θα μας ταξιδέψει σε αυτά που μας έλειψαν. Σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν όλες τις λεπτομέρειες για αυτό το αφιέρωμα. Θα προβληθούν, επίσης online, ταινίες για παιδιά και νέους.
  • Εάν οι υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα εκείνο το διάστημα το επιτρέψουν, τότε, παράλληλα με τις online προβολές, θα γίνουν και προβολές και στο Ολύμπιον.
  • Από τον Μάρτιο μέχρι το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις και προβολές, online ή στους γνωστούς χώρους, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες. Στόχος είναι να διατηρηθεί ζωντανός ο δίαυλος επικοινωνίας του κοινού με το ντοκιμαντέρ, με κάθε τρόπο.
  • Ο βασικός κορμός του 23ου ΦΝΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 σε θερινούς κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης και στις αίθουσες του Φεστιβάλ, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Τότε θα προβληθούν και τα τρία διαγωνιστικά μας τμήματα, αλλά και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, ταινίες του προγράμματος θα είναι διαθέσιμες και online για χρήστες από όλη την Ελλάδα.
  • Η Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 25/6 έως τις 3/7 και προγραμματίζονται δράσεις της και σε εξωτερικούς χώρους.
  • Την ίδια περίοδο, μέρος του προγράμματος θα προβληθεί και σε άλλες πόλεις, σε θερινούς κινηματογράφους ή/και ανοιχτούς χώρους.

Νέο τμήμα podcast

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μετά τα φεστιβάλ της Τραϊμπέκα και του Όστιν, που εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο των podcast. Ανάμεσα στα χιλιάδες podcast, το Φεστιβάλ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει εκείνα που προκαλούν τα όρια της τέχνης, που μιλούν στον ρυθμό του σινεμά, με υλικά τη φωνή, τον λόγο και τη μουσική.

Εργαστήρια και masterclass

Τον Μάρτιο το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει μία σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων, τα οποία θα απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα podcast και θα προσφέρουν εργαλεία και εξειδίκευση πάνω στις δομές και τα είδη τους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ένα online masterclass, ανοιχτό για το κοινό που θα αποκαλύπτει τα μυστικά των podcast.

Φεστιβαλικά podcast

Το Φεστιβάλ θα δημιουργήσει αναπάντεχα podcast, τα οποία θα έχουν σχέση με θέματα, ανθρώπους, στιγμές του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα λειτουργούν συμπληρωματικά στο πρόγραμμά του. Θα τα απολαύσουμε το καλοκαίρι, από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTo TikTok «κλειδώνει» τα προφίλ των ανήλικων χρηστών12.09.2018

Open call

Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων τον Μάρτιο, το Φεστιβάλ θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καταθέσουν τα podcast τους, με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα ανακοινωθούν τότε. Τα καλύτερα podcast θα επιλεγούν μετά τη λήξη των καταθέσεων και θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι μέσα από τα ψηφιακά κανάλια του Φεστιβάλ.

Podcast για παιδιά

Τον κόσμο των podcast θα μπορούν να γνωρίσουν και τα παιδιά, τα οποία θα κληθούν να δημιουργήσουν τη δική τους ηχογράφηση μέσα από τη διαδικασία ενός παιχνιδιού.

Teaser podcast

Μια μικρή γεύση για τα podcast που έχουν μπει στη ζωή μας, μέσα από ένα teaser podcast, το οποίο συνοψίζει τους λόγους για τους οποίους το Φεστιβάλ αγκαλιάζει αυτή την μορφή έκφρασης, αναγνωρίζοντας τη συνάφειά της με την τέχνη του ντοκιμαντέρ.Το teaser podcast (που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης) μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες δράσεις, αφιερώματα και ταινίες του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Οι μαθητές του Παγκρατίου ζητούν τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ
Επίκαιρα
Εύβοια: Η νέα εκτίμηση Λέκκα για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια εβδομάδα γεμάτη «μεμονωμένα περιστατικά»
Επίκαιρα
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για κλειστές κατοικίες – Εντός των ημερών η λειτουργία της πλατφόρμας
Επίκαιρα
Στο 1,14% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Μάιο 2026
Επίκαιρα
Γαλλία: Κλάπηκε ξανά η «μπανάνα» του Μαουρίτσιο Κατελάν αξίας 6,2 εκατομμυρίων
Επίκαιρα
Stop scrolling: Από Ρέθυμνο μέχρι Καλλιθέα – το μυαλό μας και μια Λύρα
Επίκαιρα
Πότε θα δούμε το «Μπλε Φεγγάρι»;
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω 2026»: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95% για κατοικίες – Ποιους αφορά και τι προβλέπει
Επίκαιρα
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί κατά της χρήσης του AI: «Ένας σύγχρονος Πύργος της Βαβέλ»
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» τα καύσιμα πριν το τριήμερο – Τι θα γίνει με την επιδότηση